סערה גדולה התרחשה אתמול (שבת) בחדר ההלבשה של הפועל תל אביב מיד בתום ה-1:1 מול מכבי פתח תקווה, בעקבות הכרטיס האדום שספג אדי גוטליב לאחר פריצת האוהד לכר הדשא, אוהד שתקף גם את רז טוויזר. הבלם עצמו היה עצבני מאוד ונסער, לא האמין שהוא הורחק, כשמה שלטענתו עשה היה לעצור את האוהד ולהגן על עצמו לאחר שהרגיש מאוים. מעבר לכך, גוטליב לא הבין מדוע טענו שהוא תקף חזרה את האוהד, כשגם העניין הזה עורר בו סערת רגשות.
אנשי המועדון ואף שחקני הקבוצה צידדו בגוטליב, גיבו אותו וחזרו שוב ושוב על השאלה: "מה היה קורה אם לאוהד הזה היה סכין ביד?". במועדון אף טענו שהאוהד גם החזיק חפץ שחור בידו בזמן הפריצה לדשא והריצה שלו (שהתברר בהמשך שהיה הארנק שלו), כך שבקלות זה יכול היה להיות חפץ אחר. "בושה, פשוט לא יאומן, שערוריה ומחדל של כל הגורמים", אמרו במועדון. שחקנים בקבוצה הוסיפו: "ברור שצריך לבטל לאדי את האדום ויפה שעה אחת קודם".
כפי שכבר פורסם לראשונה כאן בערוץ הספורט, באיגוד השופטים יפעלו על מנת לבטל את ההרחקה, והפרסום הזה בהחלט עודד את אנשי המועדון שהבהירו שיפעלו למען זה בכל הכוח. בינתיים, אחרי שהעתירה הרשמית לבית הדין העליון לבטל את ההרחקה נדחתה, בהפועל ת"א החליטו להגיש עתירה נוספת - הפעם בשיתוך ארגון השחקנים. במועדון הבהירו: "נמשיך להילחם לביטול האדום".
"העותרים טוענים כי בקשה זו, כמו גם העתירה גופה, אין עניינן בטעות בשיקול הדעת של שופט המשחק - אלא בביצוע או פרשנות מוטעים של חוקת המשחק, בדרך ששללה למעשה את זכות היסוד של העותר (גוטליב) להגנה עצמית" נכתב בעתירה החדשה. "העותרים טוענים כי נשוא הבקשה והעתירה הינו מקרה קיצוני ביותר של תקיפת שחקן. וככזה, מצדיק המקרה קיום דיון נוסף בהחלטת כבוד הנשיא". בנוסף, בעתירה מודגש כי אנשי איגוד השופטים "רואים עין בעין את הדברים עם טענות העותרים".
נשיא בית הדין העליון אמנון סטרשנוב הסביר את דחיית העתירה הראשונה של הפועל ת"א: "נקבע לא אחת, בפסיקתו העקבית והמושרשת של בית דין זה כי: 'החלטות השופט - גם אם מוטעות הן, לעתים - סופיות ואינן ניתנות לערעור'. אשר על כן, אין לביה"ד העליון כל סמכות בתקנוני ההתאחדות לדון בהחלטות שופט המשחק, שניתנו על ידו במהלך המשחק או בסמוך לו, ואף לא 'סמכות שיורית' כלשהי, כטענת ב"כ המבקש. הדברים אמורים, ממילא גם אם טעה שופט המשחק בהחלטתו, הגם שאינני קובע דבר בעניין הנדון".
בנוסף, במועדון האדום גם סיפרו כי יפעלו נגד אותו אוהד שפרץ. מאיסוף ראשוני של הפרטים, מדובר באוהד הקבוצה בשנות השלושים לחייו. הוא אינו מחזיק במנוי, אך קונה כרטיסים באופן די קבוע. במקביל להליך המשפטי שייפתח נגדו בעקבות הפריצה לכר הדשא, בהפועל החליטו כי יגישו נגדו תביעה אזרחית וידאגו לעשות הכל על מנת להרחיק אותו ממשחקי הקבוצה. "אנחנו נעשה כל מה שצריך כדי שהאוהד הזה לא יחזור למשחקים שלנו", אמרו במועדון. האוהד נחקר כבר אמש במשטרת פ"ת ומעצרו צפוי להיארך במהלך היום. ייתכן מאוד כי הוא אף יישלח להסתכלות ויבחנו את כשירותו הנפשית. מחקירה ראשונית סיפר האוהד כי הוא הושפע ע"י חבר שלו ששכנע אותו לעשות את המעשה ו"חימם" אותו.
בתוך כך, המשטרה דורשת להאריך את מעצרו של אוהד שפרץ אמש לדשא בשלושה ימים נוספים. חשוב לציין כי האחרון טרם התייצב בפני בית המשפט, מה שמעכב את הדיון בהארכת מעצרו. נציג שב"ס מספר שהעצור לא מפסיק לקלל מרגע שנכנס למעצר, מסרב לשים מסיכה וכעת כאמור מסרב לעלות לדיון.
באופן טבעי, הסאגה הזו הייתה במוקד העניינים, אך היה גם משחק כדורגל ואחרי שני מחזורים מושלמים האדומים נעצרו והצליחו להוציא נקודה אחת בלבד ממכבי פ"ת. "התיקו הזה לגמרי משקף", אמרו שחקנים. במועדון הודו שהמחצית השנייה הייתה פחות טובה, אבל בסך הכל יצאו מרוצים מכמות המצבים שהגיעו אליהם. "סך הכל שומרים על סוג של מומנטום חיובי וזה חשוב", אמרו בקבוצה.
בעתירה של המועדון נגד ההתאחדות ואיגוד השופטים נכתב כי גוטליב "ביצע פעולה מחויבת של הגנה עצמית, ולכן לא יכול להיות שמדובר בתקיפה המחייבת הוצאה של כרטיס אדום". בנוסף, הפועל ת"א טענה כי שופטי ה-VAR "טעו טעות חמורה שהם לא עדכנו את השופט כי שגה". בסיכום העתירה נכתב: "העותרים טוענים כי הפרשנות הראויה, הנכונה והצודקת לחוקת המשחק היא כי במקרה הנדון, אין ולא היה מקום להרחיק את העותר 1, וכי לאור זאת, טענה שופט המשחק בפרשנות חוקת המשחק".
אגב, גם במנהלת הליגות הצטרפו לקריאה לבטל את הכרטיס האדום. היו"ר ארז כלפון כתב לאיגוד השופטים: "נודה על עריכת בדיקה בנושא, חידוד ורענון ההנחיות כמו גם ביטול מלוא הסנקציות אשר הופעלו כנגד השחקן".
להלן מכתבו של יושב ראש מנהלת הליגות, מר ארז כלפון, אשר נשלח אל איגוד השופטים בעניין תקיפתם של שחקני הכדורגל במהלך המשחק על ידי אוהדים עבריינים pic.twitter.com/dOOuMgL7AR
— מנהלת הליגות לכדורגל (@IPFL_FOOTBALL) September 19, 2021