אם לשפוט על פי ההודעה לעיתונות של משה חוגג, בית"ר ירושלים נמצאת על סף עידן חדש, העידן האמירתי. חאמד בן חליפה, שנמצא במו"מ מתקדם לרכישת 49 אחוזים מהקבוצה הוא בנו של חליפה בן זאיד, נשיא איחוד האמירויות והאמיר של אבו דאבי. על פי פורבס, ההון של משפחת אל נהיאן השולטת באבו דאבי נאמד ב-150 מיליארד דולר, כך שלא תהיה להם בעיה לשלם את המשכורת של ירדן שועה.
שבט אל נהיאן מונה יותר מ-200 בנים (ולא ברור כמה בנות), אבל השם שנקשר יותר מכולם עם ענף הכדורגל הוא זה של מנסור בין זאיד, הידוע גם כשייח מנסור. מדובר באחיו למחצה של הרוכש המיועד של בית"ר ירושלים, אבל חשוב מכך, הבעלים של CFG, שמחזיקה, בין השאר, בבעלות על מספר רב של מועדוני כדורגל ומעל כולם ספינת הדגל, מנצ'סטר סיטי, שנרכשה על ידו ב-2008 תמורת 210 מיליון ליש"ט.
כעת חאמד בן חליפה הולך בעקבות אחיו למחצה, ואם לשפוט עפ"י מה שעשה שייח מנסור, צפו לשינויים רבים בבית"ר ירושלים בעתיד הקרוב. "הכל השתנה מאז הרכישה", מספר לערוץ הספורט סאם לי המסקר את מנצ'סטר סיטי עבור האתלטיק, "בין לילה הסטנדרטים עלו. וינסנט קומפאני סיפר שכבר בספטמבר 2008, אחרי שהשחקנים חזרו מפגרת הנבחרות, מגרש האימונים שודרג והמרדף אחר מצוינות נמשך".
עבור שייח מנסור, המטרה לא היתה רק לרכוש שחקנים שישדרגו את המועדון, אלא מעבר לכך. "הם בנו מגרש אימונים ענק ב-2014, ועוד מגרשי אימון דומים בניו יורק ובמלבורן עבור המועדונים שם ומבחינת צוות הם הביאו את פראן סוריאנו כיו"ר ואת צ'יקי בגיריסטיין כמנהל מקצועי ב-2012/13 כדי שיוכלו לצרף את פפ גווארדיולה ואת מסי. כמובן שאפשר היה להבחין בעלייה בהוצאה על שחקנים בין 2009 ל-2012".
מאז רכש את הקבוצה, וביתר שאת העונה, משה חוגג אוהב להשפיע גם בצד המקצועי. העובדה שהם מוכר רק 49 אחוזים מהקבוצה (ממה שאנחנו יודעים עד עכשיו) תמשיך להעניק לו את השליטה, ואם לשפוט על פי הניהול של סיטי, הוא גם יקבל חופש ועצמאות ממשפחת המלוכה לעשות כרצונו במועדון.
"משפחת המלוכה לא מעורבת ישירות בכל הנעשה בסיטי", ציין לי, "חלדון אל מובראק הוא היו"ר ויש לו השפעה רבה במועדון. הוא המתווך בין משפחת המלוכה למועדון. שייח מנסור היה נוכח רק במשחק אחד של סיטי וזה היה ב-2013, נגד ליברפול. התרבות של משפחת המלוכה היא תרבות מנצחת. הם רוצים מבנה מקצועני בכל המועדונים שלהם בעולם, מסקאוטינג, דרך המאמנים ועד הצד הפיזיולוגי".
כמובן שהעובדה שאנשים אמידים יהיו חלק מהבעלות על הקבוצה תשמח לפחות חלק מאוהדי בית"ר ירושלים, אבל מה יוצא מזה לצד האמירתי. מנצ'סטר סיטי זה צעצוע יקר, אבל כזה שמגיע מליגה יוקרתית ויכול להניב רווחים יפים וגם לא רע ליחסי הציבור. למה דווקא בית"ר ירושלים?
"מלבד הפן הספורטיבי, המטרה היא לקדם את אבו דאבי בעולם. היו"ר לשעבר גארי קוק הודה בזה", מספר לי על סיטי, "זה מעורר מחלוקת כמובן, חלק קוראים לזה הלבנה על ידי ספורט, למרות שהרבה מדינות וחברות משפרות את התדמית שלהן ע"י השקעה בספורט. כמובן שהמשפחה המלכותית מואשמת בדברים נוראיים, אז יש כאן הבדל".
ההאשמות עליהן מדבר לי קשורות בעיקר לחוקי המדינה ארגוני זכויות אדם טוענים שהממשלה באיחוד האמירויות מפרה זכויות בסיסיות ואף היו דיווחים על היעלמות מסתורית של אזרחים, שימוש בעינויים בחקירות והעסקת עובדים בתנאי עבדות. אבל לפחות כרגע, הנושאים האלה פחות מטרידים את לה פמיליה.