היורו כבר מעבר לפינה. 24 נבחרות, 6 בתים, 16 שיעלו לשלב הבא ועוד 8 קבוצות שישארו בבית. לקראת בואו של הטורניר הגדול בקיץ, אנחנו מכינים אתכם בצורה הטובה ביותר, באמצעות הכרות בסיסית עם כל בית ובית. על הפרק הפעם: בית ב' שכולל את בלגיה, רוסיה, דנמרק ופינלנד.
בלגיה
הסיפור שלה: רבע גמר יורו 2016, חצי גמר מונדיאל 2018...הכיוון ברור. השדים האדומים, תחת שרביט האימון של רוברטו מרטינס, חולמת על תואר היסטורי בטורניר גדול ואין לה עוד הרבה זמן לעשות את זה. בשלוש השנים האחרונות, הבלגים המשיכו לשחק כדורגל אטרקטיבי ולהבקיע שערים, המון שערים. 65 כאלה נפלו ברשתות של היריבות ב-20 משחקים במוקדמות היורו ובליגת האומות. הבלגים ניצחו ב-18 מהם והעפילו לחצי גמר ליגת האומות. השלד שהגיע למקום השלישי ברוסיה נותר, עכשיו הוא זקוק לדחיפה קטנה כלפי מעלה.
הישג שיא: גמר יורו 1980
הכוכב: קווין דה בריינה. לדעת רבים, הג'ינג'י של מנצ'סטר סיטי הוא הקשר הטוב בעולם ואחרי שלוש אליפויות בארבע שנים בפרמייר ליג, הוא רוצה לשים מאחוריו את ההאכזבה מגמר האלופות, ולהוביל את בלגיה לתואר ראשון. המשמעות של דה בריינה (שבספק למשחק הראשון) בנבחרת היא גדולה יותר גם בעקבות הירידה הדרסטית ביכולת של אדן הזאר שעבר שנתיים של פציעות. טורניר משובח של הארכיטקט עשוי לקדם אותו ברשימת המועמדים לכדור הזהב.
שימו לב ל...ג'רמי דוקו. יכול מאוד להיות ששחקן הכנף המוכשר לא יקבל יותר מדי צ'אנס ביורו, אבל תהיו בטוחים שהוא יקח מה שיתנו לו. הווינגר של ראן, שבגיל 16 סירב להצעה להצטרף לליברפול, גדל במחלקת הנוער המשובחת של אנדרלכט. הוא רשם את הופעת הבכורה שלו בנבחרת בלגיה 3 חודשים אחרי יום הולדת 18 והספיק כבר להבקיע פעמיים. עדיין סובלת מחוסר יציבות, אבל מהיר מאוד וטכני. בן ה-19 מסומן כדבר הבא בנבחרת.
תחזית: פחות מחצי גמר יהיה כישלון. אבל לא בטוח שתצליח לעבור את המחסום הזה
הידעת: עם גיל ממוצע של 29.2, בלגיה היא הנבחרת השניה המבוגרת בטורניר אחרי נבחרת שבדיה.
רוסיה
הסיפור שלה: אחרי ההצלחה הכבירה במונדיאל, אז הגיעה לרבע הגמר, הנבחרת של סטניסלב צ'רצ'סוב עשתה קמפיין מוקדמות יורו מצויין שכלל 8 ניצחונות ו-2 הפסדים בלבד (שניהם לבלגיה). המאמן הרוסי עושה עבודה טובה מאוד בנבחרת שמבוססת כמעט אך ורק על שחקנים מהליגה המקומית ונטולי כוכבים ברמה העולמית. כמו ב-2018, גם הפעם לרוסים יהיה יתרון ביתיות (רק בשלב הבתים) אותו הם ינסו לנצל. הדור של איגור אקינפייב והאחים ברזוצקי התחלף, כאשר מרכז ההגנה של הרוסים עדיין נחשב לעקב אכילס.
הישג שיא: זכיה ב-1960 (תחת ברה"מ)
הכוכב: ארטם דזיובה. החלוץ בן ה-32 הוא הכובש המצטיין של הנבחרת והוביל את זניט סנט פטרסבורג לשלוש אליפויות מקומיות. בעונה החולפת, הבקיע 20 שערים ונבחר למלך השערים בזכות רביעייה במחזור האחרון. דזיובה הוא דמות נערצת ברמה הלאומית ואחד השחקנים הכי מצחיקים ואקסצנטרים בכדורגל הרוסי. לא מזמן פורסם גם סרטון, ספק אינטימי שלו, שעורר הרבה מאוד כעס ומבוכה ולאחריו נופה באופן זמני מהסגל הרוסי.
שימו לב ל....אלכסיי מירנצ'וק. את דזיובה ואלכסנדר גולובין כולם מכירים, את מירנצ'וק מעט פחות. הקשר ההתקפי, שיכול לשחק גם חלוץ, עבר עונת בכורה לא רעה באטאלנטה שהשיגה שוב את הכרטיס לליגת האלופות. הוא כבש שבעה שערים ב-31 משחקים בכל המסגרות. אגב, אחיו התאום, אנטון מירנצ'וק, לא זומן הפעם לסגל.
תחזית: בבית שבו 3 נבחרות יכולות לעלות, סביר להניח ששמינית גמר יהיה המקסימום.
הידעת: יורי ז'ירקוב בן ה-38 הוא השריד היחידי בסגל שהיה חלק מהנבחרת הגדולה שהעפילה לחצי גמר 2008.
דנמרק
הסיפור שלה: רצה הגורל ויורו 2020 נדחה בשנה. ההתאחדות הדנית החליטה שלא לחדש את החוזה עם המאמן אגה הראיידה שהוביל אותה לשם. במקומו מונה קספר היומלנד. המאמן בן ה-49, שעבד בעבר במיינץ, הביא לנבחרת לא מעט חידושים מבחינת משחק ההתקפה. תחתיו, הדנים יצאו לסדרה של תוצאות יפות, כולל במוקדמות המונדיאל, ונראים הרבה יותר מגובשים וחזקים. לדנמרק יש מסורת ארוכה באליפויות אירופה והיא תקווה לדבר חזק ולהיות אחת ההפתעות של הטורניר.
הישג שיא: זכיה ביורו 1992.
הכוכב: כריסטיאן אריקסן. מספר 10 של נבחרת דנמרק כבר בן 29 ולא נמצא בתקופה הכי טובה בקריירה שלו. מאז המעבר לאינטר הוא נע בין הספסל להרכב הראשון וידע ימים לא קלים אצל אנטוניו קונטה. ובכל זאת, מדובר באחד הכישרונות הכי גדולים במדינה, לפחות מאז מיכאל לאודרופ. אריקסן תמיד נחשב לציר המרכזי של הנבחרת הסקנדינבית, לטוב ולרע. גם הפעם הרוב יפול עליו.
שימו לב ל...יונאס וינד. רק ארבעה שחקנים בסגל של הנבחרת משחקים בליגה הדנית, אחד מהם הוא הכישרון העולה של קופנהגן. וינד יזכה לשחק מול הקהל הביתי שלו בשני משחקים בפארקן, כשהוא עשוי לפתוח בחוד ההתקפה של הנבחרת. במאזנו של החלוץ בן ה-22 שלושה שערים בינלאומיים, אחד מהם מול ישראל בבלומפילד. יעזרו לו בכנפיים: יוסף פולסן ומרטין ברייתווייט.
תחזית: דנמרק יכולה בהחלט להיות הסוס השחור של הטורניר. רבע גמר ריאלי, אולי אפילו חצי גמר בגלל ההגרלה.
הידעת: מאז הזכיה ביורו ב-1992, הנבחרת הדנית עברה רק פעם אחת את שלב הבתים. זה קרה ביורו 2004, אז הודחה ברבע הגמר.
פינלנד
הסיפור שלה: פינלנד מגיעה בפעם הראשונה בתולדותיה לטורניר גדול אחרי אינספור אכזבות. המאמן מרקו קאנרבה לקח נבחרת שלפני 5 שנים לא הצליחה לנצח שום משחק וסיים איתה במקום השני במוקדמות היורו אחרי איטליה ובנוסף הוביל אותה למקום הראשון בליגת האומות לפני הונגריה ויוון. מדובר בנבחרת מאוד ממושמעת החל מהשוער לוקאס הרדצקי, דרך הקשר גלן קמארה ועד למלך השערים שלה טמו פוקי. הפינים ינסו להנות מהחוויה הבתולית שלהם בטורניר גדול וכל ניצחון יהיה בונוס.
הכוכב: טמו פוקי. חובבי הפנטזי והפרמיירליג מכירים את החלוץ המהיר והנחוש של נוריץ'. החלוץ בן ה-31 עבר לא מעט תחנות בקריירה כולל סביליה, שאלקה וסלטיק, אך מצא את מקומו רק אצל הקנריות, עימן רשם שתי עליות לפרמיירליג בשנתיים. פוקי הוא מלך שערי פינלנד במוקדמות עם 10 כיבושים, בנוסף לכך שהבקיע 66 שערים ב-120 משחקים בשלוש השנים האחרונות בשתי הליגות הבכירות באנגליה.
שימו לב ל...גלן קמארה. הקשר הדינמי הוא בן להורים סיירה ליאון ובילה את רוב כל ימיו ככדורגלן באי הבריטי. בשנה החולפת עשה קפיצת מדרגה כשהוביל את ריינג'רס לאליפות ראשונה מזה עשור. בנבחרת, הוא השחקן שרשם הכי הרבה דקות במשחקי המוקדמות (897 דקות) ונחשב למחלץ כדורים נהדר ושחקן שיכול לשנות את קצב המשחק במהירות אדירה.
תחזית: עם כל האהבה, יהיה זה בלתי נמנע לראות את פינלנד מסיימת את דרכה בשלב הבתים.
הידעת: המאמן הפיני, קאנרבה, הוביל את הנבחרת הצעירה של פינלנד לאליפות אירופה היסטורית ב-2009.