טלטלה כלכלית בעולם הכדורסל. בפסק דין שניתן ע"י בית המשפט המחוזי בתיק נגד הפועל תל אביב נקבעו שני עקרונות מהפכניים שישפיעו על כל קבוצות הליגה ועלולים להכביד באופן משמעותי על תקציבי השכר.
במסגרת פסק הדין נקבע כי הפטור ממס לשחקנים אמריקאים, שניתן מכוח אמנת המס בין ישראל לארצות הברית, לא יחול עוד על זרים שיגיעו ארצה. כתוצאה מכך, ייאלצו הקבוצות לשלם מס בשיעור של מינימום 25%, בהשוואה לפטור המלא שניתן עד היום. מעבר לכך, בית המשפט קבע כי הפטור לא יחול גם על משכורות של עד 400 דולר ביום (108 אלף דולר לשנה) וכי זרים שמשתכרים כך ימוסו באופן מלא.
בנוסף לביטול הפטור ממס, קבע בית המשפט כי כל הקבוצות אשר מאוגדות כעמותות ללא כוונת רווח ייאלצו לשלם מס שכר בגובה של 7.5% מהשכר ששולם לכל עובדי המועדון. עד היום, השתמשו חלק מהקבוצות בנוסחה שהפחיתה את שיעור מס השכר, או לחילופים לא שילמו אותו כלל.
על אף שפסק הדין נוגע להפועל ת"א באופן פרטני משום שהיא עברה ביקורת של מס הכנסה, המשמעות המיידית היא שמס הכנסה צפוי להטיל שומות על שנים עברו לכל קבוצות ליגת העל, כולל הפועל ת"א. המשמעות: הקבוצות צפויות להידרש לתשלום רטרואקטיבי.
יש לציין כי בשנת 2008 ניתן פסק דין דומה בעניין של אליצור אשקלון, אלא שזה הוחלף בשלב מאוחר יותר לפסק דין שניתן בענין מכבי ראשון לציון.
בישיבת דירקטוריון המנהלת, הוחלט כי המנהלת תוביל ערעור על פסק הדין שניתן נגד הפועל ת"א לבית המשפט העליון, בתקווה שזה יבטל את ההחלטה ויחזיר את החלת הפטור ממס לשחקנים זרים.