לא עוצר. אם בשנותיו בוושינגטון התרגלנו לספר שדני אבדיה סיפק משחק טוב, אך הקבוצה הפסידה - בחודשים האחרונים בפורטלנד המציאות שונה לחלוטין. הישראלי נמצא בשיאו, מספק משחקים אדירים ומוביל את קבוצתו לניצחונות - כמו הלילה עם 99:115 מפתיע מול ממפיס. בסיום המשחק ששמר על הסיכוי של הקבוצה להשתחל לפלייאין, הישראלי הצטנע.
אבדיה הפגיז הלילה 31 נקודות (9 מ-18 מהשדה, 5 מ-8 ל-3, 8 מ-9 מהעונשין), לצד 16 ריבאונדים (שווה ערך לשיא עונתי), 8 אסיסטים ו-2 חסימות ב-39 דקות. אבדיה הפך הלילה לשחקן פורטלנד הראשון מאז סידני וויקס בעונת 1972/73 שרושם לפחות 30 נקודות, 15 ריבאונדים ו-5 אסיסטים יותר מפעם אחת באותה עונה. 26 שחקנים עלו הלילה לפרקט משתי הקבוצות - ואבדיה הוליך את כולם בנקודות (31), ריבאונדים (16), אסיסטים (8), שלשות (5), קליעות עונשין (8), דקות (39) ומדד פלוס-מינוס (27).

"כשאנחנו משחקים ככה קשה לנצח אותנו", אמר אבדיה בסיום. "היינו ממוקדים, חלקנו את הכדור, וזה הכל - כימיה קבוצתית. כולם היו טובים. זו קבוצה שקשה להכניע ועשינו את זה. אנחנו מוכשרים, רק צריך לבוא מוכנים. הביטחון שלנו טוב - לא גבוה מדי, לא נמוך מדי. צריך להמשיך לבוא צנועים וזה יהיה בסדר".
על העובדה שהוא המצטיין בפורטלנד בתקופה האחרונה הוסיף: "אני פשוט משחק את המשחק שלי, אני עובד קשה, משחק קשה וזה מה שאני עושה. הצוות המקצועי עוזר לי ושם אותי במקומות להצליח, אבל לא יכולתי לעשות את זה ללא חברי לקבוצה. זה לא ספורט יחידני, והדבר הכי חשוב הוא לנצח".
If you give Deni Avdija a runway, he will takeoff
— Point Made Basketball (@pointmadebball) March 20, 2025
He’s at his best when he’s getting downhill, collapsing defenses, and creating open looks for himself at the rim or for his teammates at the 3PT-line pic.twitter.com/sAbkGyWzAj
ומה לגבי הסיכוי להיכנס לפלייאין? זה קשה אך בהחלט אפשרי. הבלייזרס מדורגים במקום ה-12 במערב עם מאזן 39:31, אך הם רחוקים שני משחקים בלבד מפיניקס שבמקום העשירי. כמו הסאנס, גם לדאלאס מאזן 37:33, אך מכת הפציעות הבלתי-נגמרת במאבריקס תקשה עליהם מאוד להישאר במאבק. על כן, נראה שהפייט העיקרי של פורטלנד יהיה עם פיניקס, שנראתה רע מאוד לאורך שלבים רבים של העונה - אך לאחרונה מתחילה להתחבר וניצחה שלושה מארבעת משחקיה האחרונים.
תגובות