הסכסוך בין הצדדים, אם יש לקרוא לו כך, החל לפני שלוש שנים. זמן קצר אחרי כניסתו של טל פנחס לתפקיד היו"ר, מספר עובדי הפועל אילת עזבו את המועדון והחליטו להקים מועדון מתחרה בשם מכבי אילת. מדובר בערן יצחק שהיה עוזר המאמן של הקבוצה הבכירה בעיר מספר שנים, ויוסי מלול שניהל את מחלקת הנוער של המועדון. עידו, בנו של יוסי מלול, ושירן, אשתו של ערן יצחק, הצטרפו למאבק ויחד הארבעה החלו לעבוד.
אט אט, מכבי החלה לגדול ומשכה לעברה לא מעט מילדי העיר למחלקת הנוער שנבנית - מה שהביא את קברניטי המועדון החדש לדרוש תמיכה מהעירייה. אלא שראש העיר, אלי לנקרי, לא מיהר לתמוך בשתי אגודות שונות - כאשר קולות בעיר, בעיקר בצד של מכבי, טענו שהיו אלה אנשי הפועל שהובילו להתנגדות.
לפני כחודש וחצי - כזכור, שלוש שנים אחרי תחילת אותו סכסוך - ראש העיר אלי לנקרי החליט לנסות ולהגיע לפתרון. לשם כך, הוא גייס את עו"ד יוסי שרעבי, מי שכיהן שמנכ"ל משרד התרבות והספורט ומנכ"ל ההתאחדות לכדורגל. "אלי לנקרי אמר לי שזה שהמצב הנוכחי יוצר תסיסה ומתח בעיר, נוצרה מלחמה בין הקהילות ומשאבים רבים מבוזבזים בעקבות כך", אמר שרעבי, בעל חברת ייעוץ ומי שמתמחה בפתירת משברים, לערוץ הספורט.
שרעבי יצר מתווה שמאחוריו עומדת כל התורה שבנה במהלך השנים - להגיע למצב שבו כל אחד מהצדדים רואה הזדמנות צמיחה לעצמו. "היו הרבה משברים בדרך", אמר. "ישבתי עם כולם, הבנתי מה כל אחד רוצה ומזה נולד המתווה".
תחת המתווה שהציע והתקבל על כל הצדדים, הוקמה אגודה חדשה ומאחודת שנקראת "עירוני אילת". לאגודה החדשה יש כאמור ברנד חדש לגמרי, וגם הניהול ודרך קבלת ההחלטות אמורה להשתנות. מהצד של הפועל, טל פנחס ימשיך להיות האיש שיוביל את הארגון. מהצד של מכבי, ערן יצחק מונה למנהל הפיתוח והסקאוט, יוסי מלול יקבל תפקיד מקצועי גם כן ושירן יצחק תוביל את הצד הקהילתי.
מלבד חלוקת התפקידים, הוקמו פורומים שונים שמטרתם קבלת החלטות בשיתוף פעולה - הן קהילתיות והן מקצועיות - כאשר מעל כל זה נמצאת עיריית אילת, שתהיה בבקרה ופיקוח על הליך הגישור. לנקרי אמנם השקיע קצת יותר כסף ממה שציפה, אבל הצליח מבחינתו לאחות את השבר שנוצר בעיר. "חייבתי אותם לקבל היתר עבודה נוסף, הכל נעשה בשקיפות ציבורית, גם ברמת השכר. הכל כדי למנוע ניגוד עניינים".
שרעבי אמר וסיכם: "יש חבלי לידה, אני מקבל טלפונים כל יום. מגיעים לפרקטיקה ועולות שאלות דוגמת איך ממנים מאמנים וכו`. לשם כך בניתי מנגנונים שמטרתם לפתור מחלוקות בעבודה משותפת. ההחלטות מתקבלות יחד, תחת ראייה אחת כוללת, ניהול אחד. העירייה מכירה גוף אחד ותומכת בגוף אחד. אני רואה את הדברים קורים, אני רואה איך הכל קורם עור וגידים, אני נהנה מזה".