שינוי ביורוליג. ליגת הכדורסל השנייה בטיבה בעולם הודיעה היום (שני) על הכנסת "מס מותרות" כחלק מסנקציות הפייר פליי, בדומה לתקרת השכר ב-NBA. קבוצות שמשלמות מעל סכום מסוים יצטרכו לשלם קנס לליגה, צעד נוסף במערכת הפייר-פליי שנכנסה ב-2014/15.
היורוליג הדגיש כי מדובר במערכת שמתבססת על הרווח השונה של כל קבוצה, בתקרת שכר גמישה ולא אחידה בדומה ל-NBA בהתחשב בכך שכל קבוצה מגיעה משוק אחר. התקרה תתבסס על חישוב שכולל את ההכנסות מיום המשחק, ההכנסות המסחריות והכנסות אחרות. כל קבוצה צריכה לשלם בין 32% ל-60% מהרווח שלה על שחקנים, כאשר תקרת השכר לא תכנס לתוקף העונה. מדובר בשנת מעבר ובכניסה הדרגתית עד ליישום מלא ב-2027/28. לפי החלק היחסי של המשכורות, קבוצה תדע באיזה מדרגה היא נמצאת.
המדרגה הראשונה, רצפת השכר הנמוכה תדרוש מקבוצות להוציא מעל 32% מהמשכורות, הרף המינימלי. אם קבוצה למשל מעמידה תקציב מינימום של 10 מיליון יורו, היא תצטרך להוציא 3.2 מיליון. קבוצות בלי רישיון A ליורוליג יוכלו להוציא סכום נמוך יותר.
המדרגה השנייה, תקרת השכר הרגילה עומדת על 40%, כאשר הסכום הזה לא יכלול הפרדות כמו שני שחקני "עוגן", המשתכרים הבכירים, שחקנים מתחת לגיל 23, שחקנים שנמצאים מעל שלוש שנים במועדון ושחקנים פצועים. תהיה חריגת שכר בדומה ל-NBA.
המדרגה השלישית, תקרת השכר הגבוהה ביותר, היא 60%. כשכאן שני השחקנים עם המשכורת הגבוהה ביותר נכללים בחישוב (בשונה משחקנים מתחת לגיל 23 ושחקנים שמשחקים מעל לשלוש שנים במועדון). ככל שבקבוצה יש יותר שחקנים שרצים ביחד, אז הם לא ייחשבו מתחת לתקרת השכר.
מערכת העונשים תהיה כלכלית, כאשר אין תקרת שכר קשיחה. חריגה של 0-10% תוביל לקנס של 0.5 יורו על כל יורו שמושקע במשכורות שחקנים, קנס של 10-30% יוביל לקנס של יורו על כל יורו. הקנסות עולים בהדרגה, עד למצב של 6.5 יורו על כל יורו שמושקע במשכורת שחקנים במקרה בו יש מעל 130% מהתקרה הקיימת, משהו שאפשרי אם מגיעה קבוצה מספיק עשירה בדומה לזאת מדובאי.