sportFive1398437 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
ההפסד בגמר לא שינה דבר. עודד קטש (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
ההפסד בגמר לא שינה דבר. עודד קטש (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

אחרי שזה היה באוויר בשבועות האחרונים, מכבי תל אביב הודיעה היום (רביעי) באופן רשמי על החתמתו של עודד קטש לשנתיים נוספות. קטש אמור לסגור ארבע עונות רצופות בצהוב - וזו תהיה הקדנציה הארוכה ביותר במועדון מאז דייויד בלאט.

הארכת החוזה הזו התבשלה תקופה ארוכה, שכן קטש היה קונצנזוס בקרב כל מקבלי ההחלטות במכבי ת"א, החל מהבעלים ועד המנהל המקצועי אבי אבן - כשהשיחות הראשוניות החלו עוד לפני מספר חודשים.

במכבי מעידים שמלכתחילה המגעים היו חיוביים והרצון היה הדדי. קטש, שקיבע את מעמדו בשנתיים החולפות כמאמן יורוליג מוביל, רצה להישאר במפעל הבכיר באירופה. מכבי, מצידה, הבינה שקטש הוא האיש הכי מתאים, ידעה גם שיהיה לו ביקוש - ולכל אורך הדרך אותתה על כוונותיה כדי לא לראות אותו בקבוצת יורוליג אחרת, או אפילו בהפועל ירושלים, שהיתה מוכנה לשלם לו סכומים גבוהים מאוד.

ההערכה הגדולה במועדון כלפי קטש התחזקה בעונה האחרונה: הוא הצליח להוביל את הקבוצה, זו העונה השניה ברציפות, לפלייאוף, כשהעונה הוא הצליח להתמודד עם משברים שאף מאמן לא התמודד איתם בעבר, כמו אירוח של כל משחקי הבית בבלגרד, קיצוץ בשכר ומלחמה שלא נגמרת. העובדה שקטש הצליח לשמר סגל מגובש, על רקע כל הקשיים, עמדה מאוד לזכותו - ובמכבי גם מקווים שעצם הישארותו תגרום גם לחלק נכבד מהשחקנים להמשיך.

לאחר תקופה של שיחות - שהופסקו זמנית באופן יזום במהלך הסדרה מול פנאתינייקוס כדי להתרכז בה בלבד - פריצת הדרך הגיעה קצת לפני גמר הגביע. מכבי וקטש הגיעו להבנות לגבי החוזה החדש, כשהשכר שאותו המאמן ירוויח, כ-600 אלף דולר לעונה, אמור להיות כפול בהשוואה לזה שהרוויח בעונה שעברה, ושידרג אותו לאיזורי השכר שאותו הרוויח יאניס ספרופולוס.

ההפסד בגמר הגביע לא שינה בשום צורה את הכוונות של מכבי ת"א כלפי קטש, והחוזה שסוכם לפניו אכן נחתם אחריו. בניגוד לחוזה הקודם של קטש, שבו היו התניות וסעיפים - החוזה הנוכחי הוא מובטח לשתי העונות הבאות.

אבל ההחתמה של קטש, שהיא למעשה הצעד הראשון של מכבי ת"א לקראת העונה הבאה, מספרת סיפור קצת יותר גדול. פריצת הדרך במו"מ מול קטש הגיעה במקביל להחלטה אסטרטגית שקיבלה הנהלת מכבי ת"א: להשקיע בעונה הבאה הרבה מאוד כסף, בלי קשר למנויים שיימכרו וישפיעו באופן ישיר על התקציב, כדי לעמוד בחוזים הקיימים וגם לחתום על חוזים חדשים, כמו של קטש לדוגמה.

שהרי מכבי ת"א הולכת לאחד הקייצים המורכבים שהיו לה: סוף המלחמה לא באמת נראה באופק ובסבירות די גבוהה גם בעונה הבאה לא יתאפשר לארח ביד אליהו. אם לא לכל אורך העונה, אז לפחות בחלק ממנה. להביא שחקנים חדשים לישראל בסיטואציה הזו זה עניין מורכב, מה גם שהיורוליג מסתכלת בשבע עיניים על מה שקורה בישראל.

הניראות של מכבי ת"א כלפי היורוליג תהיה אחד מקווי העלילה המרכזיים בקיץ הקרוב. צסק"א מוסקבה נזרקה מהמפעל בשל סיבות פוליטיות, והאפשרות שגם מכבי תודח עלתה על השולחן בתחילת העונה, בישיבה הדרמטית שבה שמעון מזרחי, דייויד פדרמן ודני פדרמן הצליח לסכל את המהלך.

במכבי הבינו שאם יבנו קבוצה בתקציב רזה ובמקביל משחקי הבית שוב יתקיימו בבלגרד (או בכל עיר אחרת שאינה תל אביב), הם ייתפסו כחלשים בעיניי יתר הקבוצות. ועל כן, ביתר שאת, הם יצטרכו להשקיע ולהביא כסף מהבית - כי תרחיש הבלהות שבו מכבי ת"א נזרקת מהיורוליג יכול לגרום לנזקים גדולים בהרבה. על כן, הרכבת סגל איכותי תהיה איתות לכולם - לאוהדים, לקבוצות, ליורוליג - שמכבי כאן כדי להישאר. לפני המלחמה, תוך כדי, וגם אחרי.

לכן הגיעה ההחתמה של קטש, כאמור, בחוזה משודרג - למרות שהמנויים עדיין לא נמכרו וההכנסות לקראת העונה לוט בערפל. במקביל, במכבי ת"א עושים מאמצים גדולים מאחורי הקלעים לחזור לארח משחקים בישראל בהינתן המצב הנוכחי, ולמרות שמדובר בסיטואציה מאוד מורכבת. 

כחלק מאותה החלטת בעלים, במכבי מתכוונים לעמוד בחוזים של השחקנים שחתומים לעונה הבאה, כולל של ווייד בולדווין, בונזי קולסון, רומן סורקין, ג`ון דיברתולומיאו ואפילו לורנזו בראון, אם כי הסיפור לגביו שונה - וייתכן שביי אאוט עליו לצד חיסכון בשכרו (כ-1.6 מיליון דולר בעונה) יקלו מאוד על שמירת הקיים.

האתגר הגדול יותר של הקבוצה תהיה לשכנע את אותם שחקנים, בולדווין או קולסון למשל, להמשיך בקבוצה למרות המלחמה ולמרות הקושי שכרוך בלטוס למשחקי בית. בקבוצה מקווים שהמאמצים שההנהלה עושה כדי לעמוד בחוזים הללו, תרצה אותם ותגרום להם לרצות להמשיך. ההשארה של קטש היא בוודאי צעד בכיוון הנכון מבחינת מכבי: ניסיון לשמר את אחת הקבוצות הכי טובות שהיו במועדון מאז השושלת של אמצע שנות ה-2000.