עוד לפני שנפתחה ישיבת הנהלת היורוליג אתמול (שלישי), דבר אחד היה ברור: יהיו לה השלכות מרחיקות לכת בנוגע לעתיד של מכבי תל אביב במפעל הבכיר באירופה. והיא אכן הייתה כזו, כשהאפשרות להדיח את הצהובים עלתה בריש גלי בישיבה.
במכבי ת"א הבינו שיש צורך בנוכחות פיזית באירוע הזה. לכן, למרות שהישיבה התקיימה בטורקיה - מדינה שאליה קיימת אזהרת מסע - דייויד ודני פדרמן הגיעו לאיסטנבול, דרך אתונה כמובן. מיד עם תום הישיבה הם חזרו לארץ, כששמעון מזרחי השתתף מרחוק. "ידענו שאם כל חברי ההנהלה שלנו יעלו בזום, ההשפעה תהיה מוגבלת", סיפר גורם במכבי. "הנוכחות של ההנהלה שלנו שם עזרה לדברים להסתדר לכיוון שלנו".
עוד לפני הישיבה, אנשי מכבי שוחחו עם חלק מראשי 13 קבוצות בעלות רישיון A, שלקחו חלק בפגישה. לוודא מבעוד מועד שאירוח בבלגרד יספיק מבחינתן, שיוריד כל ספק - ולו הקטן ביותר - בנוגע להמשך העונה של מכבי ביורוליג.
בישיבה עצמה, כל קבוצה קיבלה את תורה לדבר ולהביע את דעתה בנוגע לסוגיית מכבי ת"א והמלחמה. תמיכה גדולה הגיעה דווקא מכיוונה של צסק"א מוסקבה, שהיא עדיין חלק מהנהלת היורוליג, גם אחרי השעייתה. היא צידדה באופן בלתי מסויג בצד של הקבוצה מישראל, ועמדה על ההבדלים הגדולים שבין המצב בישראל למצב ברוסיה.
בהמשך נשיא המועדון הרוסי, אנדריי ואטוטין, אמר לתקשורת במדינתו: "זה יהיה הוגן שמכבי תמשיך לשחק העונה גם אם לא תעשה את זה במגרש הביתי בתמיכת האוהדים המדהימים שלה. לפי ההיגיון היינו צריכים לעשות דווקא ולהתנגד לכך שמכבי תמשיך לשחק, אבל זו לא הדרך הנכונה. אם היינו מתעקשים על הרחקה של מכבי היינו מאשרים בעקיפין שההשעייה שלנו נכונה, אבל זה לא כך. עלינו להעריך אחד את השני ולהוקיר את מה שהשגנו יחד, אני בטוח שכל מועדון יורוליג צריך לעזור לשותף שלו".
הקבוצות היווניות, פנאתינייקוס ואולימפיאקוס, תמכו במכבי ת"א. גם מילאנו, וילרבאן, באיירן מינכן וז'לגיריס קובנה הביעו אף הן רצון שהצהובים ימשיכו לשחק ביורוליג למרות המלחמה, שעדיין לא ברור מתי תסתיים.
הבעיה התחילה כאשר הגיעה תורן של הקבוצות הטורקיות לדבר. ברמת העיקרון, לפנרבחצ'ה ואפס אנדולו אין "דם רע" עם מכבי תל אביב, אבל השתיים הללו הביעו את דאגתן מאירוח של קבוצה ישראלית באיסטנבול, אחרי שממשלת ישראל ביקשה מאזרחיה לצאת מטורקיה. במכבי טענו שכל משחק יהיה לגופו, וניתן יהיה למצוא פתרון לכל סיטואציה, גם למשחק ב-15 בנובמבר, בו פנרבחצ'ה צפויה לארח את הצהובים.
שלוש הספרדיות - ריאל מדריד, ברצלונה ובאסקוניה - לקחו קו נוקשה יותר נגד מכבי. הן טענו שהבעייתיות היא לא רק להתארח בישראל, אלא לארח את מכבי תל אביב בכלל: הקושי שבלאבטח את הקבוצה והחשש מההפגנות או מהתפרעויות של קבוצות פרו פלסטיניות. "היו רגעים שבהם זה היה נראה שזה הולך לכיוון לא טוב", הודו במכבי. "הספרדיות דיברו על זה שלארח את מכבי ת"א זה כמו לארח את נבחרת ישראל, ובימים האלה, זה קשה".
לאחר שכל קבוצה השמיעה את טיעוניה הנציגים יצאו להפסקה, וכשנראה שהציר הספרדי-טורקי לא מושך אחריו קבוצות אחרות, הנושא כלל לא עלה להצבעה. לכל 13 הקבוצות היה ברור שישנו רוב מוצק בעד השארת מכבי ת"א ביורוליג. הספרדיות אף הבטיחו לקיים "פרוטוקול אבטחה מיוחד" לעונה הנוכחית עבור מכבי ת"א, כאשר הקבוצה תגיע לספרד תחת הלחימה.
במכבי ת"א יצאו מהישיבה הזו בתחושת הקלה גדולה. ראשיה ידעו שהם הולכים להיתקל בלא מעט קשיים וטיעונים בעד הרחקת הקבוצה בצל המלחמה ולכן גם הקדימו תרופה לכל מכה שלא תבוא, בדמות מציאת האולם בבלגרד והאופציה להחליף ביתיות או לדחות משחקים. יש לציין שכל החלטה נגד מכבי ת"א, הייתה משפיעה באופן ישיר גם על הפועל תל אביב, שמשחקת ביורוקאפ.
"זה היה הרבה יותר מאשר דיון על ההשתתפות של מכבי ביורוליג", סיכם גורם במועדון. "הרגשנו שאנחנו בקרב בלימה בשביל כל הספורט הישראלי. אם היינו מודחים מהיורוליג, מה זה היה עושה ליתר הקבוצות? לאלה שמשחקות בפיב"א? לנבחרת ישראל? זה היה מאבק חשוב מאוד, כי הדחה שלנו מהיורוליג הייתה יכולה לגלגל כדור שלג רע מאוד, לא רק עבורנו, אלא עבור כל הספורט הישראלי".