פרשת זיוף המסמך בבנות הרצליה שנחשפה ב-N12. נתחיל עם פרטי הפרשה: לפני כחודשיים קבוצת בנות הרצליה, בראשה עומדת המכ"לית לורי אבידר, רצתה להתחזק ולהביא לארץ שחקנית חיזוק אמריקאית. בהתאם לחוקים בתקופת הקורונה – נזקקה השחקנית לתעודת חיסון בכדי להיכנס לארץ. במסמכים שהגישה הקבוצה נמצאה תעודת חיסון, אלא שבמשרד הפנים הבינו מיד כי היא מזויפת. לאחר שהתגלה דבר הזיוף התנערה אבידר מהמסמך וביקשה שלא להתייחס אליו.
לאחר הפרסום ב-N12 התערבו גורמים באיגוד הכדורסל בעניין והקבוצה עמדה לדין, כעת מגיע שלה העונשים. בהכרעת הדין נכתב כי אבידר השאירה לבנה את הטיפול במסמכים שנשלחו למשרד הפנים ולא ידעה כי הוא מצרף תעודת חיסון מזויפת. לדבריה היא הייתה "סחוטה" מיום ארוך ולכן נתנה לבנה, שלא מחזיק בתפקיד רשמי במועדון, לטפל בעניין.
יש לציין כי בתחילה טענה אבידר כי כלל לא היה צורך בזיוף מכיוון ולשחקנית תעודת חיסון אמריקאית – אלא שבהכרעת הדין נחשפת הסיבה האמיתית בגללה זויף המסמך: תעודת החיסון של השחקנית פגת תוקף ואם הייתה נוחתת בארץ הייתה נאלצת להתחסן ולהיכנס לבידוד, דבר ממנו רצו להימנע במועדון. בית הדין הרשיע את הנאשמים בעבירות המיוחסות להם.
"עבירות של זיוף או כל עבירה שיש בה מעשה של פגיעה בטוהר המידות הינן אולי העבירות החמורות ביותר במדרג עבירות המשמעת (והן חורגות מגדר עבירת משמעת בלבד) ובית הדין למשמעת נוקט בהן יד קשה במיוחד", נכתב בגזר הדין. לכן התפלאו גורמים בענף לשמוע מה העונש שבסופו של דבר נגזר על אבידר וקבוצת בנות הרצליה.
על הקבוצה, שממומנת מכספי משלם המיסים של תושבי הרצליה, נגזר קנס של 40,000 שקלים ועונש של הפחתת 4 נקודות ליגה על תנאי. על אבידר עצמה נגזר קנס של 5,000 שקלים בשני תשלומים והרחקה לחצי שנה מכל פעילות – אלא אם עד ה-14.4 היא תציג כי ביצעה תכנית של 30 שעות למען הקהילה בפעילות חינוכית התנדבותית.
"הפרשה הזו חמורה ויכלה לגרום להתפרצות קורונה בישראל", אומר גורם באיגוד הכדורסל שהעדיף להישאר אנונימי. "לא ברור איך על אירוע כל כך חמור הגורמים נענשים בצורה כל כך קלה יחסית. עניין אחר שלא ברור הוא למה המשטרה לא מתערבת? מדובר כאן בעבירה פלילית לכל דבר ועניין".