מנסים לשמור על מומנטום המחאה: עשרות סטודנטים קיימו הבוקר צעדת מחאה נוספת כנגד המשבר החמור של מעמד הביניים. את "צעדת החציר" העברנו בשידור חי כאן בחדשות 2 באינטרנט.
תחילה תכננו הסטודנטים לקיים את הצעדה עם חמורים ברחובות תל אביב, המסמלים לדבריהם את מעמד הביניים הנושא על גבו את הנטל ואוכל קש. אך ראשי המאבק הודיעו הבוקר כי בשל בעיות לוגיסטיות היא לא תיערך בסופו של דבר בהשתתפות חמורים.
"אנחנו החמורים האמיתיים במדינה הזאת", אמרה רותם עינב, ממשתתפי ההפגנה. "אנחנו צריכים חלוקה הוגנת יותר של הנטל, ואנחנו מקווים שהמחאה לא דורכת, לא נגמרת ברוטשילד. זאת מחאה של כל העם שבסופה כל הסקטורים בעם יקבלו אופציה לעתיד טוב יותר".
הצעדה יצאה הבוקר ממתחם מאהל הסטודנטים בשדרות רוטשילד בתל אביב לכיוון קריית הממשלה, ובחזרה למאהל. המפגינים קוראים לראש הממשלה ולחברי הכנסת להקל מיד את הנטל על מעמד הביניים בישראל.
"הממשלה מאכילה אותנו קש". הצעדה, הבוקר | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2"אחרי ששמענו גם אתמול את השרים וסגני השרים אומרים כי אין מחאה והוכיחו כי הם מנותקים, באנו להגיד כי זה לא רק אנחנו מרגישים את המשא הכבד הזה, כי אם כל מעמד הביניים", אמר הבוקר לחדשות 2 באינטרנט רגלעד ארדיטי, מאנשי המחאה. "אנחנו סוחבים על כתפינו את נטל המיסים, המילואים, ואנחנו, שמוכנים לתת הכל למדינה - לא מקבלים ממנה שום דבר".
"בשבועיים האחרונים מאכילים אותנו קש, ובגלל זה הבאנו את הקש להפגנה", סיפר ארדיטי. "כשראינו את ביבי יושב בכיסאו ומתרווח - הרגשנו תסכול.אנחנו נמשיך למחות כל הזמן, בצורה יצירתית, בצעדות ובאוהלים".
הערב: הפגנה בגן הוורדים
הערב תתקיים הפגנה בגן הורדים נגד חוק הוד"לים שמקדם ראש הממשלה כמענה למצוקת הדיור, ובמוצאי שבת ככל הנראה צפויה הפגנה נוספת בתל אביב. ברחבי הארץ יתקיימו מחאות ועצרות נוספות - הורי ילדים אוטיסטים יפגינו בתל אביב על קיצוץ ימי הלימוד בחופש של ילדיהם ומאוחר יותר יפגינו נכים מול בית המשפט העליון במחאה על קיפאון ממושך בגובה הקצבאות שלהם.
רשימת הדרישות המפורטת של ראשי המחאה
עיתון "הארץ" מביא הבוקר את המסמך שמגבשים ראשי המחאה, בו שלל תביעות מראש הממשלה במגוון תחומים: דיור, חינוך, בריאות, עבודה ורווחה. מהמסמך עולה שהמארגנים מנסים לענות על טענות שנשמעו בימים האחרונים, לפיהן דרישותיהם מוגזמות, ובמסמך הם מוכיחים שהתועלת הכלכלית בצעדים שהם מציעים - גדולה. כמו כן, מציעים המארגנים לממשלה להיצמד לתקני ה-OECD במספר המורים, השוטרים והכבאים ביחס לאוכלוסיה.
• ביטול חוק הווד"לים וחידוש מאגר הדיור הציבורי
• הטלת פיקוח על שכר הדירה
• יצירת דיור בר השגה
• קבלת הדרישות של הרופאים השובתים
• קביעת תקני שוטרים, כבאים, עובדים סוציאליים ומורים לפי תקני ה-OECD
• החלת חוק חינוך חינם מגיל שלושה חודשים
• הקטנת מספר התלמידים בכיתה
• העלאת שכר המינימום והצמדתו ל-50% מהשכר הממוצע במשק
"כל התחומים אותם הזניחה המדינה"
"הדרישות שלנו מבוססות על הדרישות במאהלים השונים בתחומים אותם המדינה הזניחה במשך שנים - רווחה, חינוך, רפואה, שכר הוגן - כל זאת בהתייעצות עם כל הגורמים ששותפים איתנו למאבק", אמר הבוקר לחדשות 2 יונתן לוי, מראשי מחאת האוהלים.
"האינטרס של ראש הממשלה הוא להציג את המאבק הזה כמאבק בדעיכה, אבל מי שטורח להגיע למאהל רואה שלא כך הדבר. היום נפתחים עוד מאהלים, כולם נמצאים בגדילה מתמדת, והברק בעיניים של האנשים מראה שאף אחד לא מתכוון לוותר כל כך מהר. נכנסנו לתהליך ארוך ועיקש של מלחמה על הבית".