הילדים שלנו נחשפים בשבועות האחרונים לגל המחאות ברחבי הארץ. המילה אוהל כבר לא נקשרת רק לקמפינג אלא לענייני דיור ויוקר מחיה שאנחנו ההורים, כמבוגרים, נאלצים להתמודד איתם מדי יום. אך האם כדאי לחשוף גם אותם לכך?
פרופסור עמוס רולידר, מומחה לטיפול בילדים, מאמין שבהחלט מומלץ לעשות זאת ושיש לכך ערך חיובי לילדים. "גל המחאות הנוכחי, עם הביטויים הנחושים והלא אלימים שלו, מהווה הזדמנות נפלאה להורה לחשוף ולחנך את הילדים למעורבות חברתית ולהבין מה פירושו של תסכול", הוא אומר. "עשיתי סקר קטן בקרב ילדים בגילאי 7-12 וגיליתי שכל הדברים האלה עוברים נגד עיניהם והם לא יודעים מה קורה. הם מול המחשב, או בקייטנה או לא משנה איפה. הם לא מחוברים ואנחנו צריכים לגרום להם להתעניין בכך ולערב אותם, ואפילו לבוא איתם למקום התרחשות המחאה. אם ילד לא ילמד בגיל צעיר שיש אפשרות למחות ולהשפיע, למה שהוא יעשה זאת כאדם מבוגר?".
שיעור בכלכלה ודמוקרטיה
לדבריו של פרופ' רולידר, מדובר גם בהזדמנות טובה ללמד את הילדים שיעור בכלכלה, דמוקרטיה וצדק. "אפשר להראות לילד את המשכורת שההורים מרוויחים ולהסביר לו על מס הכנסה ועל הדברים האחרים שההורים צריכים לשלם. להסביר לו שעכשיו, כשמחיר הדלק גבוה, למשל, קשה לנו יותר מאי פעם לנסוע לסבתא ולכן אנחנו מוחים, ואנחנו עושים את זה בלי אלימות תוך כדי שמירה על החוק".
איך מסבירים לו למה המנהיגים לא מקשיבים לאנשים שמוחים?
"אנחנו צריכים להגיד לו שאולי המצב לא פוגע באלה שאחראים על הכסף שלנו, ולפעמים, עד שלא פוגעים בך באופן אישי, יכול להיות שאתה לא מבין. אנחנו יוצאים לרחוב כדי להזכיר להם שהדברים האלה פוגעים בנו".
צדק חברתי – סיקור מיוחד: כל החדשות, כל התמונות, כל הדעות
>> "צעדת העגלות היתה ההפגנה הכי יפה שראיתי"