פקחים של עיריית תל אביב הגיעו היום לשדרות רוטשילד בעיר והורו לדיירים במתחם האוהלים להתפנות עד ראש השנה. הפקחים הגיעו עם פרחים ומנשרים, אך התקבלו בקללות עזות מצד דיירי המקום.
העירייה הציעה לתושבי המקום עזרה בפינוי ובהעברת הציוד וכן עזרה סוציאלית במציאת פתרון למגורים, כשהיא קובעת את ראש השנה כתאריך יעד לפינוי. מספר חסרי דיור שמתגוררים במקום בשבועות האחרונים זעמו על ההחלטה לפנותם מהמקום, וציינו כי אין להם לאן להתפנות. מספר מפגינים אף חסמו את הכביש, ובמקום פרצה קטטה עם אחד הנהגים.
מעיריית תל אביב נמסר כי העירייה אמנם תומכת במאבק ובמחאה, אבל מדובר במרחב ציבורי ולאור החלטת מארגני המחאה לקפל את האוהלים, הוחלט להחזיר את השדרה למצבה הרגיל ולשקם אותה. במקום שדרת אוהלים, העירייה תקים מרכזי הידברות, בהם ניתן יהיה ליצור שיח תרבותי. עוד נמסר כי "רוב האוהלים שנותרו בשדרה עומדים ריקים ומי שנותר להתגורר במקום הם דרי רחוב ואוכלוסיות שאין להם פיתרון אחר למגורים, שהעירייה לא אמונה על מציאת פתרונות דיור עבורם".
מנהיגת המחאה דפני ליף אמרה היום במסיבת עיתונאים בגן הוורדים בירושלים כי "בקיץ המכונן הזה מאות אלפים יצאו לרחובות. חצי מליון ישראים הפגינו בשבת האחרונה וקראו לשינוי. מהכוח הזה אי אפשר להתעלם. העם לא דורש פירורים, אנחנו לא נסתפק באקמול, ונדרש טיפול עומק בבעיות שהביא עלינו הקפיטלזם החזירי". ליף ציינה כי אין בכוונתם לוותר על אף סקטור מקופח שיצא למאבק. "לא נסכים לשום הצעה שמסכמת העברת כסף מכיס אחד לכיס אחר", ציינה. "תקציב חברתי הוא לא שאלה של יכולת, אלא שאלה של רצון. אפשר וצריך לעשות את זה וזה עניין של החלטה".
חלק מדרישות מובילי המחאה מתייחסות למנדט שניתן לוועדת טרכטנברג. לדבריהם, הוועדה חייבת לקבל מנדט רחב יותר כדי להביא לשינוי בתקציבים שיפתור את מצבם של אותם אלפים שיצאו לרחובות. חברי הוועדה הציעו להשקיע סכום חד פעמי שיגדיל את מסגרת החוב כדי לפתור את בעיית הדיור תוך זמן קצר יותר.