במצרים מתעקשים כי הריאיון שנכפה על גלעד שליט לטלוויזיה המצרית, רגע לפני שובו לישראל, היה חלק מעסקת חילופי האסירים בין ישראל, מצרים והחמאס, וכי ישראל ידעה היטב עוד לפני הריאיון כי הוא עתיד להתקיים.
"המצרים לא הכריחו את גלעד שליט להתראיין", אמר גורם מצרי בכיר שסירב להזדהות לסוכנות הידיעות AP. "אם הוא היה מסרב, או אם ישראל הייתה מסרבת - הוא לא היה מתראיין". נראה כי מצרים ניסתה להדגיש את חלקה בעסקת החילופים, ולכן הריאיון שודר בטלוויזיה המצרית הממלכתית. במצרים אומרים כי מטרת הריאיון הייתה לשפר את תדמיתו של המשטר המצרי הנוכחי, שמתגאה בחלקו בשחרורם של 1,027 אסירים פלסטינים.
בישראל, לעומת זאת, שוללים בתוקף את הטענות המצריות. "אנו מזועזעים ממה שנקרא "ראיון" שנכפה על שליט לפני שהספיק לדבר עם משפחתו או לדרוך על אדמת ישראל", אמר אמש בכיר שסירב להזדהות בשמו מפני שהוא מעורב ב"נושאים דיפלומטיים". במערכת הביטחון העריכו מראש כי המצרים יפיצו תמונות של גלעד לאחר המעבר מעזה, אולם איש לא תיאר לעצמו כי המצרים יושיבו אותו לריאיון כפוי מן הסוג הזה.
כתב מצרי שנכח בחדר בזמן הריאיון, סלאח גומה, סיפר כי החדר שבו צולמה השיחה עם גלעד היה מלא אנשים, חם מאוד וקטן מאוד. במהלך הריאיון שליט עצר מספר פעמים כדי להסדיר את נשימתו ולשתות מים. לדברי הכתב, המראיינת שאהירה אמין התעקשה לדבר אנגלית, אולם "שליט אמר לה שהוא לא רגיל לדבר אנגלית אחרי חמש שנים ומעדיף להתראיין בעברית".
המראיינת: תנו קרדיט למי שמגיע לו
"למען השם, מאמצי התיווך נמשכו שנים ואף פעם הם לא הצליחו", אמרה היום אמין ל"ניו יורק טיימס". "זו הצלחה: שליט בחוץ וזו תוצאה חיובית, תנו קרדיט למי שמגיע לו".
אמין, אחת העיתונאיות המכובדות במצרים, אמרה כבר אמש כי היא לא ידעה ששליט אולץ להתראיין ולא ניתנה לו ההזדמנות לסרב. "ביקשתי לקיים את הריאיון ממנהלי הרשת שלי ומהשר, ואמרו לי שיארגנו לי את זה", סיפרה הכתבת בתמימות לרשת BBC. "נפגשתי עם גורמי מודיעין אתמול והם אישרו לי שאפשר לקיים את השיחה, שאפשר לעשות את זה, אבל אנחנו לא ידענו שזה באמת קורה - עד הדקה האחרונה".
במהלך ההתקוממות בינואר ופברואר נגד משטרו של מובראק, התפטרה אמין ממשרתה הבכירה ברשת הטלוויזיה המצרית בטענה שהיא לא יכולה להמשיך ולשקר בשביל המשטר הקיים וזכתה בהרבה מאוד נקודות זכות. אתמול היא איבדה חלק נכבד מהן.