בשבועות האחרונים הרשת מוצפת בישראלים שמספרים על חבריהם שבחרו לעזוב את הארץ, ומנגד רבים אחרים מבהירים שהמלחמה והשלכותיה גרמו להם לנטוש את הרצון לנדוד למקום אחר. לפי ניתוח חברת Scooper, בשבועות האחרונים חלה עלייה של פי 2.5 בשיח על עזיבת הארץ. עיקר השיח היה של אנשים שסיפרו על חבריהם שעזבו, לצד סיפורים אישיים על רילוקיישן וביקורת נוקבת על העוזבים.
חברת Scooper, המתמחה בהקשבה לקהלים והפקת תובנות עבור מותגים, ניטרה וניתחה את השיח ברשתות החברתיות על בסיס מילות מפתח הנוגעות למונח "רילוקיישן". ב-Scooper מצאו כי שיא השיח על ירידה מהארץ בשנתיים האחרונות נרשם לאחר השבעת הממשלה וההכרזה על המהפכה המשפטית. בחודש פברואר 2023, זמן קצר לאחר ההכרזה על המהפכה המשפטית ועם תחילת המחאה, נוטרו יותר מ-63 אלף אזכורים בנושא רילוקיישן - עלייה של מאות אחוזים לעומת כל חודש אחר בשנתיים האחרונות.
יש להדגיש שהחברה מנטרת את כל סוגי השיח על המונח "רילוקיישן", כולל שיח שמבקר את התופעה. לפי הממצאים, השיח על רילוקיישן הגיע לשיא חסר תקדים בחודש שלאחר ההכרזה על המהפכה המשפטית, ובסך הכול חלה ירידה של 31% בשיח על רילוקיישן ב-9 החודשים של המהפכה המשפטית לעומת 9 חודשי המלחמה. עם זאת, בניכוי חודש פברואר 2023, השיח על רילוקיישן בממוצע חודשי בזמן המלחמה גבוה מהשיח עליו בתקופת המהפכה המשפטית וכפול מהשיח בנושא בחצי השנה שלפני ההכרזה עליה.
מאז תחילת המלחמה יש בכל חודש בממוצע 11,416 אזכורים ברשתות הקשורים למונח רילוקיישן, לעומת 16,979 בתקופה שלפני המלחמה, שבה קודמה המהפכה המשפטית, ו-5,524 בתקופה שלפני השבעת הממשלה וההכרזה על המהפכה המשפטית. מתחילת המלחמה נרשמו יותר מ-100 אלף אזכורים ברשתות להגירה מישראל.
במהלך המלחמה נרשמו 3 תקופות שיא בשיח על הגירה. זמן קצר לאחר 7 באוקטובר נרשמה עלייה של כ-70% במספר האזכורים, שכללו שיח על עזיבה עקב המצב הביטחוני, חשש מעזיבה המונית וביקורת על השיח של עזיבת הארץ. תקופת השיא השנייה הייתה במרץ 2024, ובה התמקד השיח ברילוקיישן של המגזר החרדי. תקופת השיא השלישית התרחשה כעת, עם שיח על עזיבת הארץ לצד ביקורת על העוזבים.
לפי סקר AllJobS שפורסם ב-N12, שיעור הישראלים ששוקלים מעבר זמני לצורכי מגורים ועבודה עומד על 62%, בדומה לשנה שעברה. צפון אמריקה ובעיקר ארה"ב מהווה את היעד המבוקש ביותר לביצוע רילוקיישן עבור רוב הישראלים, ובמקום השני נמצאות מדינות אירופה.
טרם פורסמו נתונים רשמיים שאפשר ללמוד מהם על הגירה מישראל בפועל בזמן המלחמה. עם זאת, ממעקב אחר השיח ברשתות ניתן ללמוד על הלך הרוח של התופעה.