החשש שהתפרסם אתמול (שלישי) לפיגוע בתאילנד, לצד האירועים האלימים באמסטרדם בסוף השבוע, העלו את החששות של ישראלים רבים מטיסה לחו"ל. בעוד שאמריקה היא היבשת הבטוחה ביותר לפי אזהרות המסע של המטה לביטחון לאומי ומחצית ממדינות העולם הן ללא אזהרת מסע כלל - כ-40 מדינות מוגדרות בעלות רמת סיכון גבוה או בינוני, ו-19 הוגדרו כבעלות רמת סיכון משולבת (רמות סיכון שונות לחלקים שונים במדינה).
באופן לא מפתיע, רוב המדינות המסוכנות ביותר לישראלים נמצאות בצפון אפריקה ובדרום אסיה, בעוד שאירופה ואמריקה בטוחות בהרבה. לאחר האירועים האלימים באמסטרדם לא שונו ההנחיות בנוגע להולנד, אך בעקבות החשש לפיגוע בתאילנד פרסם המל"ל הנחיות חדשות בנוגע למדינה, וקרא לציבור השוהה בה להגביר ערנות ולהצניע סממנים יהודיים וישראליים.
לפי דוח של משרד התפוצות שפורסם לאחרונה לגבי מדינות אירופה, הסיכון לתקרית פיזית על רקע אנטישמי בבריטניה, צרפת וגרמניה הוא "גבוה מאוד", זאת על בסיס מספר התקריות במדינה מאז 7 באוקטובר. הסיכון בבלגיה ובאירלנד הוא "גבוה", ובספרד, איטליה, הולנד, שווייץ ושוודיה הוא "בינוני".
לפי אותו הדוח, בריטניה מובילה בקרב אותן מדינות אירופיות במספר הפוסטים האנטישמיים של תושביה, עם כ-2 וחצי מיליון פוסטים. אחריה נמצאות צרפת עם 1.2 מיליון פוסטים, ספרד עם 1.3 מיליון פוסטים וגרמניה עם 308 אלף פוסטים אנטישמיים.
במשרד התפוצות ניתחו את המגמות ברשת, וזיהו, באופן לא מפתיע, זינוק אדיר במספר הפוסטים האנטישמיים מאז 7 באוקטובר. כמו כן, הניתוח מצביע על כך שאירועים בולטים כגון הפיצוץ בבית החולים הערבי אל-אהלי, חילוץ החטופים פרננדו מרמן ולואיס הר מרפיח והפעולה ברפיח הביאו לזינוק מקומי בכמות הפוסטים האנטישמיים.
לפי דוח שפרסמה סוכנות של האיחוד האירופי, עוד לפני המלחמה חשו 96% מיהודי אירופה אנטישמיות בחיי היום-יום שלהם. לפי אותו הדוח, חלה עלייה של 400% בפעילות אנטישמיות מאז פרוץ המלחמה.