לאחר חודשיים שבהם פחת דרמטית הסיוע ההומניטרי ועמד על הכמות הנמוכה ביותר מאז פרוץ המלחמה, בחודש האחרון הוא חזר לזרום לרצועת עזה בכמויות גדולות. לפי נתוני יחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש), שאחראית לסיוע ההומניטרי בעזה, בחודש דצמבר נכנסו כ-104 אלף טונות של סיוע הומניטרי - עלייה של 134% לעומת ממוצע נובמבר ואוקטובר.
במתפ"ש אמרו ל-N12 שהשינוי בכמות הסיוע שנכנס לרצועה לא נובע מהחלטת היחידה, אלא מהחלטת הדרג המדיני. השינוי במדיניות מגיע לאחר שבחודש אוקטובר האחרון נכנסו לרצועה 34 אלף טונות של סיוע הומניטרי בלבד, הכי מעט מאז פרוץ המלחמה. לעומת זאת, כמות הסיוע שנכנס בחודש האחרון היא מהגדולות מאז פרוץ המלחמה.
לאחר ששר הביטחון לשעבר יואב גלנט הכריז על "מצור מוחלט" על עזה ב-9 באוקטובר, כמות הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועה עלתה בהדרגה ובעקביות לאורך חודשי המלחמה, עד לחודש אפריל, שבו הוא הגיע לשיא של 137 אלף טונות. לאחר מכן ובמקביל לפתיחת הפעולה הקרקעית ברפיח החלה ירידה הדרגתית בכמות הסיוע שנכנס, עד לשפל של חודש אוקטובר. בחודש נובמבר נרשמה עלייה קלה, אך כמות הסיוע נותרה נמוכה יחסית לחודשים אחרים, ובחודש דצמבר כאמור נרשם זינוק בכמות הסיוע.
שינוי המדיניות מגיע על רקע דיווח ברשת CNN מפי מקור ישראלי, ולפיו ישראל שוקלת להגביל את הסיוע ההומניטרי לעזה אחרי שדונלד טראמפ ייכנס לתפקיד מאוחר יותר החודש בניסיון להקשות על חמאס. "הסיוע ההומניטרי לא מגיע לידיים הנכונות", אמר הגורם הישראלי לרשת.
מאז פרוץ המלחמה נכנסו לרצועת עזה כ-1.3 מיליון טונות של סיוע הומניטרי באמצעות 63 אלף משאיות, מטוסים ואוניות רבים. רוב הסיוע שנכנס לרצועה (78%), בחודש האחרון ולאורך כל חודשי המלחמה, הוא מזון. 8% מהציוד שנכנס הוא מחסות, 5% ציוד רפואי, 4% מים ו-5% סיוע אחר.
בחודשים האחרונים המסלול היבשתי להכנסת הסיוע ההומניטרי הפך לבלעדי, זאת לאחר פירוק המזח האמריקני בחודש יולי, וגם הצנחת הסיוע הופסקה כמעט לגמרי בחודשיים האחרונים. לפי נתוני מתפ"ש, רוב המשאיות מגיעות ממצרים ועוברות דרך מעבר כרם שלום, ומיעוטן עובר דרך מעבר ארז.
הנתונים מצביעים גם על כך שהאו"ם הוא התורם הגדול ביותר של סיוע הומניטרי לעזה - 34% מהתרומות מגיעות מתוכנית המזון העולמית של האו"ם, 18% מהסהר האדום המצרי, 14% מאונר"א, ו-20% ממקורות אחרים, כגון ירדן, טורקיה, איחוד האמירויות וזרועות נוספות של האו"ם.
ישראל עמדה לאורך כל חודשי המלחמה בלחץ בין-לאומי עז להגביר את כניסת הסיוע ההומניטרי לעזה. בחודש אוקטובר שלח ממשל ביידן מכתב לישראל ובו דרש שהיא תפעל לשפר את המצב ההומניטרי בעזה בתוך 30 יום, ורמז שהסיוע הביטחוני האמריקני עשוי לעמוד בסכנה. לאחר שעבר הדד-ליין, בארה"ב הבהירו שישראל עדיין צריכה לעשות יותר, אך שנרשמה התקדמות ושהסיוע הביטחוני האמריקני לא ייפגע. לטענת האו"ם, כ-1.8 מיליון בני אדם בעזה עומדים בסכנת רעב. ישראל ביקרה את תמונת המצב שהציג האו"ם והטילה אחריות על חמאס.