רבים מאיתנו חיים בשגרה מהירה, תובענית ועמוסה, והלחץ הפך למרכיב כמעט בלתי נפרד מהיום יום שלנו. מתח גבוה ידוע אף כגורם שמסכן את הבריאות, ואין שום סיבה שתיקחו סיכונים בכל מה שנוגע למצב הנפשי או הפיזי שלכם. אז איך מצליחים לג׳נגל בין כל המשימות וגם לשמור על השפיות? אספנו עבורכם את כל השיטות וההמלצות הטובות לניהול מתח יום יומי במטרה להוביל לאיזון כללי טוב יותר. בין אם תבחרו לאמץ לחייכם שיטות הרפיה, מדיטציה ומיינדפולנס או דווקא טיפים לשינה איכותית – המגוון הרחב של הפתרונות שנסקור יסייע לכם לנהל את הלחץ, במקום שהלחץ ינהל אתכם.

החשיבות בהרפייה ורגיעה

להגיד לאדם לחוץ ״אל תלחץ״ זה דבר שלא עזר כנראה אף פעם לאף אחד, אבל לפעמים אין ברירה וצריך להתחיל בצורה מלאכותית לשלב הרגלים שמסייעים להרפות מבעיות היום יום. ישנו מגוון רחב של טכניקות הרפיה שונות כמו תרגילי נשימה עמוקה, הרפיית שרירים, או פעילויות ותחביבים שיגרמו לכם להיות קצת יותר שמחים ושלווים. אז בין אם מדובר בטיול רגוע בטבע, אמבטיה חמה או תחביב אהוב, אל תוותרו על הרגעים החשובים האלו בחיים ושלבו אותם באופן אקטיבי בשגרה, כדי להרגיע את הגוף והנפש.

כדי לסייע בתהליך אפשר להיעזר גם בתרגילים פשוטים, אפילו של דקה בלבד  כמו התרגיל הבא: פתחו את הפה במעט והפרידו את השפתים זו מזו. המטרה – שחרור מתח בלסת וברקות. נגעו עם הלשון בחך העליון, נפחו את הלחיים מעט והרגישו את הרגיעה בשרירי הראש. קחו נשימה עמוקה, התמקדו בשחרור הכתפיים והרגישו את הרגיעה בכפות הידיים. זה הזמן לדמיין רוגע וחום שעוברים מהכתפיים אל כפות הידיים.

מיינדפולנס ומדיטציה

ידוע זה מכבר שתרגול מיינדפולנס ומדיטציה יכולים לסייע באופן משמעותי לניהול מתח, תוך התחברות למה שקורה ברגע הזה. נסו להקדיש זמן ייעודי מדי יום לתרגילי מיינדפולנס, כדי להשתחרר עד כמה שניתן מהדאגות והמחשבות הטורדניות. כאן חשוב להתמיד, כדי להתקדם בתהליך לאורך זמן. דרך אחת לכך יכולה להיות למשל באמצעות הורדת אפליקציה לטלפון הנייד שתזכיר לכם מדי יום לפנות כמה דקות למדיטציה קצרה. בניגוד אולי למה שחלק חושבים, אפשר לתרגל מיינדופלנס בכל זמן ובכל מקום. כל מדיטציה, בין אם היא מודרכת או שקטה, תאפשר לכם לסגל תחושה של שלווה פנימית ובהירות.

 

בשיתוף סוויס סיסטם

Swiss System מביאה אליכם לחדר השינה את מיטב העיצובים והמעצבים הנחשבים בעולם. גלישה באתר תבהיר לכם באופן ברור את ההבדל בין המיטות שלנו לבין כל שאר המיטות שהכרתם עד היום, הפליסופיה שלנו מתמקדת בשלמות החושים.

כל אדם זקוק לשינה טובה ובשביל זה מיטה רגילה מספיקה, לעומת זאת המיטות שלנו מציעות לכם הרבה יותר משינה, זה נווה המדבר שלכם לשלווה ורגוע של הגוף והנפש. מקום אדיאלי שבו תוכלו לטעון כוח פיזי ורעננות מנטלית לאתגרים של היום הבא.

 

אפשרות טובה לשילוב מדיטציה ביום יום, היא מדיטציה בהליכה. צאו להליכה - בעדיפות לטבע או פארק, ותוך כדי ההליכה הרגישו את הצעדים והגוף שלכם. נסו לחוש ברוח, להבחין בבניינים ובחפצים מסביבכם, ונסו להינות מהדרך. הקשיבו לצלילים מסביב, ונסו להתרכז באותו הרגע. בכל פעם שהמחשבה נודדת ללחצים מהיום יום, נסו לחזור להתמקדות בסביבה בלי לשפוט או לעסוק במחשבה על כך. חזרו על כך לאורך זמן.

נהלו את הזמן נכון

אחד הפתרונות החשובים ביותר להפחתת מתח הוא ניהול זמן נכון. הסתכלו על לוח השנה שלכם וחשבו מראש – איך תתעדפו את המשימות העומדות על הפרק? אילו יעדים הם ריאליים, ואילו מהם הם פרויקטים גדולים יותר שדורשים השקעה רבה יותר מזמנכם? הקדישו זמן ומחשבה בניהול היום יום שלכם, ואל תשכחו להשאיר גם ״חורים״ בלו״ז לעצמכם, כדי לנשום מדי פעם. אם אתם עובדים כמנהלים, נסו להאציל במידת האפשר משימות לעובדים שלכם ולפתח יחסי אמון. אל תשכחו גם להגיד לא כשאתם לא מסוגלים לעמוד במשימה, ואל תנסו להעמיס על עצמכם יותר ממה שאתם מסוגלים להכיל. תכנון מסודר תוך הצבת גבולות יעזרו לכם ליצור תחושה של שליטה, ובכך להפחית את הלחץ הכרוך בזמני עומס.

טיפ מעולה לניהול זמן, שקיבלנו מאיציק פלד, מנכ"ל חברת סוויס סיסטם הוא לתת משבצת ראויה בלו״ז לכל משימה. לדבריו, בזמן תכנון הזמן שלנו, כדאי להוסיף כמה דקות לזמן שאתם חושבים שהוא ריאלי. עוד הוא ממליץ לערוך תכנון שבועי כדי שיסייע לכם להבין כמה זמן נותר לכם מדי יום לעשות את הדברים שחשובים לכם. כך תספקו לעצמכם מדי בוקר תחושה מציאותית יותר של הדברים שנותרו לכם לעשות. 

לפתח מנגנוני התמודדות יעילים

כשהלחץ כבר נמצא וקשה לשחרר ממנו, חשוב לסגל מנגנוני התמודדות יעילים בזמן אמת. התנסו והתמידו בשיטות שעובדות הכי טוב עבורכם. כך למשל, אתם יכולים לפרוק את הלחץ בכתיבה ביומן אישי, בשיחה עם חבר, קרוב משפחה או מטפל, בפעילות גופנית או בתחביבים יצירתיים שיסייעו לכם לבטא את עצמכם כמו אמנות או מוזיקה. מנגנונים אלו יאפשרו לכם להתמודד בזמן אמת טוב יותר עם הלחץ, לפרוק את הרגשות והמתחים, ולסייע בהחזרת תחושת האיזון.

תהנו משינה טובה

לפעמים כל מה שצריך בתקופות לחוצות זה פשוט שינה טובה. נסו לתכנן את היום יום כך שיישאר לכם זמן מספק לישון, תוך יצירת סביבה שינה שקטה, חשוכה, נעימה ונוחה המאפשרת שינה אידיאלית. אחרי שתישנו לילה אחד או שניים טובים באמת, תרגישו פחות מותשים ועם יותר אנרגיות להתמודד עם כל המשימות שעל הפרק.