גם בשנים הקשות שלו, ענף ההייטק נחשב לקטר של המשק הישראלי המביא לידי ביטוי את המשאב החשוב ביותר שלו - החדשנות והמצוינות המחשבתית של הישראלים. בליבת העשייה הטכנולוגית נמצאים אנשי הפיתוח. הם אלו שהופכים את החזון לתוכנה המסוגלת לייצר תפוקות חדשות ולהפעיל מוצרים וטכנולוגיות שונים ומגוונים. ניהול של מחלקות טכנולוגיות בחברת הייטק דורש הן מיומנויות בין אישיות וארגוניות והן מקצועיות והבנה טכנולוגית נרחבת. הכירו את מובילי הפיתוח שהתבלטו השנה מעל כולם בהייטק הישראלי.

יונתן אלדר, CTO וממייסדי חברת Apiiro

מסלול הקריירה: "התחלתי לפני 23 שנים כעתודאי למדעי המחשב בטכניון, לאחר הלימודים שירתתי כ-7 שנים במצו״ב במגוון תפקידי פיתוח וניהול. אחרי היציאה לאזרחות עבדתי בכמה סטארטאפים, אפילו הקמתי (וסגרתי) אחד. החברה האחרונה שעבדתי בה 'אאורטו' נמכרה למיקרוסופט, שם נשארתי כ-4 שנים. אאורטו הוקמה ע״י עידן פלוטניק, שהוא השותף שלי כיום באפיירו".

מה פיתחתם: "פלטפורמה פתוחה מבוססת ניתוח קוד (ASPM - Application Security Posture Management), המאפשרת לאנשי אבטחת מידע בארגונים נראות על הסיכונים באפליקציות המפותחות בארגון, העוזרת להתמקד במה שחשוב ולפתור את הבעיות מהר. כדי לעשות את זה כמו שצריך, ולא להציף כמויות עצומות של מידע, השקענו עשרות שנות אדם על יכולות ניתוח קוד, קישור בין מידע ממערכות שונות, והסקת מסקנות מבוססת הקשר".

גאווה מקצועית: "מעבר להצלחה העסקית (המתבטאת בהכנסות, ובסגירת העסקה הכי גדולה אי פעם בשוק ה-ASPM, עם לקוח Fortune10). הגאווה הגדולה היא בצוות שנבנה עם אנשים מאד איכותיים, מרקעים מגוונים. אנחנו משרתים ארגוני ענק גלובליים, והצוות שלנו עובד על אתגרי סקייל אמיתיים, כמו ניתוח של בסיסי קוד עם עשרות אלפי מפתחים ומאות מיליוני שורות קוד".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "יוצא לי להקשיב לפודקאסט 'גיקונומי' של ראם שרמן לא מעט, מעבר לתוכן האיכותי (ראיונות של מעל שעה עם אנשים מעניינים), ראוי להערכה השיתוף שלו של המתרחש בחברה שלו, הטעויות וההצלחות שלו".

יונתן אלדר (צילום: יח"צ)
יונתן אלדר | צילום: יח"צ

גיא טברובסקי, CTO וממייסדי חברת Semperis

מסלול הקריירה: "התחלתי בתור איש סיסטם ב-1999, תחביב שהפך עם הזמן למקצוע. התפתחתי לעולמות מייקרוסופט, תקשורת, לינוקס וקוד פתוח, מה שמאוחר יותר הפך לעולמות ה-Devops. אהבתי להתעמק בדברים וזכיתי לתואר MVP בעולמות של Directory Services. ריתק אותי עולם הזהויות הארגוניות ואבטחת מידע (אז זה עדיין לא היה סייבר), ב-2008 הצטרפתי למייקרוסופט בתור מהנדס שטח, שם עבדתי עם מאות לקוחות מהעולם, חנכתי מהנדסים חדשים, ופיתחתי offerings ללקוחות מייקרוסופט. כך נולד הרעיון על בסיסו קמה סמפריס, בה התחלתי כ-CTO שפיתח מוצר ראשוני. למדתי את התהליכי הפיתוח, רצתי על הPOC-ים אצל לקוחות, עם השנים גם לקחתי הובלה על גוף המו"פ שמונה מעל 100 אנשי פיתוח ובדיקות, חוקרי אבטחת מידע, data science וכו'. היום אני מקפיד לשמור על הקשר עם הפיתוח ואנשי השטח שמטמיעים את המוצרים".

מה פיתחתם: "פתרונות בעולמות ההגנה על זהויות ארגוניות on-prem ובענן. בהם פתרונות SaaS עם טכנולוגיות מתקדמות (Kubernetes, Kafka, Flink, OpenSearch וכו'), ויש גם פתרונות on-prem המתבססות על stack יותר שמרני: .NET Framework, SQL וכו'. לכל מוצר אתגרים שונים, צורך להתמודד עם כמות גדולה מאוד של דאטה ולתת מענה לארגונים הגדולים בעולם".

גאווה מקצועית: "פיתחנו את המוצרים עם התעקשות לשים את הלקוח בראש. ללא קונפיגורציות מסובכות או צורך בהתאמות שדורשות הרבה ידע, והלקוחות מאוד מעריכים את הגישה הזו. בנוסף, לפני כמה שנים הבנו שאנחנו לא מספיק אסטרטגיים ולא מקצים מספיק משאבים להתקדמות טכנולוגית ארוכת טווח. אז הקמתי גוף מחקר שהתמקד בהסתכלות קדימה. מעין think tank שמשחק עם רעיונות, מחפש פתרונות ואת הדבר הגדול הבא. בזכות הגוף הזה היום אנחנו עובדים על הכנסה למוצרים שלנו יכולות שאמורות לתת לנו יתרון משמעותי בעולמות ההגנה על זהויות ארגוניות".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "לא מישהו ספציפי. הייתי רוצה לפרגן לכל אלה שמעיזים, לוקחים סיכון, עוזבים מקומות עבודה מסודרים, מקימים וגדלים החל מלהיות המפתח הראשון עד להובלה של גופי פיתוח. מגיע לאותם אנשים המון קרדיט".

 

גיא טברובסקי (צילום: יח"צ)
גיא טברובסקי | צילום: יח"צ

עודד הר-טל, CTO וממייסדי חברת Datarails

מסלול הקריירה: "בשנת 2000, לאחר סיום תואר במדמ״ח באונ' בן גוריון, עסקתי בפיתוח אלגוריתמי ראיה ממוחשבת בסטראטאפ Mate, התקדמתי לראש צוות ואח״כ ראש קבוצת אלגוריתמים. בתקופה זאת גם עשיתי תואר שני במדמ״ח באונ' העברית. לאחר מכן עברתי לתפקיד סמנכ״ל פיתוח ב-Tru-media שעסקה בפיתוח מוצר חומרה/תוכנה/אלגוריתמים בתחום של מדידת צפייה במסכים פיסים. בהמשך ניסיתי להקים סטארט-אפ שלא צלח, אח״כ קדנציה של מספר שנים כמנהל קבוצת פיתוח בחברת פוליקום. ב-2015 פגשתי את השותפים איתם הקמתי את Datarails בה אני משמש כ-CTO בעשור האחרון".

מה פיתחתם: "מערכת הפעלה פיננסית״ למחלקות Finance בארגונים קטנים ובינוניים. המאפשרת לחבר את כל מקורות הדאטה הפיננסים של הארגון למקום אחד, לבנות דוחות פיננסים, לתחקר דאטה ע"י GenAI ולהוציא תובנות עסקיות מבוססות AI. אנחנו מפתחים סל מוצרים מעל הפלטפורמה לבניית דוחות, תקציבים ותחזיות, ניהול Cash. אנו מוצר ענן שכתוב בטכנולוגיות Python, Node.js ו- C# בצד שרת, ו- Angular בצד לקוח. משתמשים בסיסי נתונים: postgresql , sql-server ,redis ורצים בקלאסטר של K8S. צוות הפיתוח מונה 50 איש, מחולק בין ישראל למזרח אירופה, ובנוי בסקוואדים שאחראים end to end על חלקים מסוימים במערכת".

גאווה מקצועית: "הצוות שבנינו והיכולת שלו לשנות, לחדש, להמציא ולנסות כל פעם כיוונים חדשים שלוקחים את החברה קדימה. הפלטפורמה שלנו סופר-מורכבת ומאפשרת הרצה של עשרות אלפי Data-Pipelines ביום עבור אלפי משתמשים. המוצר היברידי ומאפשר מצד אחת עבודה במערכת Web ומצד שני משתלב נהדר בתוך Excel ומשדרג משמעותית את יכולותיו. שילוב GenAI במערכת מאפשרת הוצאת תובנות וניתוחים פיננסים שלא היו מביישים שום אנליסט".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "לבוס שלי לשעבר משה ליפסקר, כיום מנכ״ל אימפרבה ישראל. עבדתי כמנהל פיתוח תחת משה שהיה בשבילי בית ספר לאיך מנהלים ארגון פיתוח גדול, איך מזיזים תהליכים ואיך מקדמים יוזמות. במשך השנים אני עוקב בהנאה אחרי ההתקדמות המטאורית שלו, מדירקטור שמנהל עשרות אנשים למנהל ארגוני פיתוח של מאות ואלפי אנשים. ההשפעה שלו על הדרך שלי היתה הרבה מעבר להיותו מנטור וחבר. הוא גם זה ששידך ביני ובין דידי גורפינקל ולמעשה היה אחד השושבינים של Datarails".

עודד הר-טל (צילום: יח"צ)
עודד הר טל | צילום: יח"צ

הילה גבע, VP R&D בחברת Verbit

מסלול הקריירה: "עברתי בכמה בתי ספר, כל אחד היה משמעותי ומלמד, וכולם ביחד נראים עכשיו כמכינה לרכבת ההרים המטורפת שהיא ורביט. מלימודים בטכניון, הנדסת בניין, לתפקידי תכנות וניהול בחברות תוכנה גדולות כמו אמדוקס ונייס, שהם מקומות ללמוד בהם פיתוח לסטנדרטים הכי גבוהים תוך הובלת חדשנות בתעשייה ועמידה במחויבויות ולחצים מלקוחות ענק".

מה פיתחתם: "פלטפורמה לשירותי ניתוח דיבור ומוניטיזציה של המילה המדוברת, באמצעות יכולות AI. לדוגמא, המערכת מבצעת תמלול של הנאמר לצורך הפקת כתוביות או פרוטוקולים של בתי משפט. יש לנו יכולת להתאים ולאמן מודלי AI לצרכים מאוד ספציפיים של הלקוח. לפעמים עד רמת האירוע, תכנית הטלוויזיה או השיעור באוניברסיטה, בזמן תגובה קצר מאוד ובעלות משתלמת. כדי להגיע לרמת הדיוק ולהביא תובנות ויכולת הסקת מסקנות עמוקות הרלבנטית לעולם התוכן הנדון.

"יכולות נוספות הן ניתוח הנאמר בזמן אמת עם אפשרות להצלבת התוכן הנאמר אל מקורות מידע אחרים, הסקת מסקנות, הצגת המלצות לפעולה על בסיס המידע הנאמר, ויצירת נכסי מידע נוספים למשתמשים (Capture - Understand - Apply). הפלטפורמה שלנו מפותחת בענן, בליבה פיתוח ואדפטציה של מודלי AI/ML וכן יכולות GenAI. היא בנויה לקצבים גבוהים של הזרמת מידע, ולסטנדרטים מחמירים של שרידות ואבטחת מידע. אנחנו עושים השקעה ניכרת במחקר לצד גוף הנדסי חזק לביצוע".

גאווה מקצועית: "בשנה שחלפה גופי תקשורת מובילים בארה"ב, כדוגמת CNN, עשו מעבר ערוצים מלא לפלטפורמה. למשל באירוע האימות הטלוויזיוני שהיה בין המעמדים לנשיאות ארה"ב ביידן וטראמפ, המוצר שלנו הצליח להפיק כתוביות בזמן אמת, ברמת דיוק גבוהה יותר מזו של רשתות מתחרות שהופקו על ידי אדם".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "מייסא חלבי אלשיך וחברת לוטוס, שמאפשרת שילוב של נשים דרוזיות בעולם פיתוח התוכנה. כוללת הכשרה, השמה ומרחב עבודה הממוקם בתוך הכפרים. פרויקט מקסים חשוב ומעורר השראה".

הילה גבע (צילום: יח"צ)
הילה גבע | צילום: יח"צ

שי לוי, VP of Engineering בחברת Komodor

מסלול הקריירה: "התחלתי ב-Verint כמפתח בפרויקטים חדשניים בחזית הטכנולוגיה. לקחתי חלק בפיתוח מוצרים פורצי דרך, שעסקו בעיבוד כמויות עצומות של מידע עסקי, אודיו, וידאו וטקסט, והפכו אותם לתובנות עסקיות משמעותיות עבור לקוחות. במהלך השנים מילאתי מגוון תפקידים בחטיבות השונות של החברה, מה שאיפשר לי להתפתח הן מבחינה טכנולוגית והן בעולמות עסקיים. בין היתר, שימשתי כארכיטקט תוכנה ראשי של חטיבת הפתרונות העסקיים ולאחר מכן ניהלתי חטיבת פיתוח גלובלית שכללה מאות עובדים. בהמשך, ניהלתי את המו"פ ב-NSO, שם התמודדנו עם אתגרים טכנולוגיים מורכבים ביותר, ועבדתי עם אנשים יוצאי דופן ביכולותיהם. הצעד הבא שלי היה להצטרף לקרן ההון סיכון Entrée Capital, שם הייתה לי הזדמנות ייחודית ללמוד על יזמות, טכנולוגיות חדשניות וחשיבה עסקית יצירתית. שמשך אותי לקומודור היו הצוות, הבעיה העסקית שהחברה פותרת, ופוטנציאל השוק העצום".

מה פיתחתם: "עולם הפיתוח עובר מהפכה באופן שבו תוכנה מפותחת ונארזת, עם מעבר הולך וגובר לשימוש בקונטיינרים. שהם יחידות ריצה מבודדות, המאפשרות הרצת אפליקציות ושירותים בצורה יעילה יותר. הקונטיינרים מנוהלים באמצעות מערכות כמו Kubernetes, שמספקות פתרונות של פריסה, התאוששות אוטומטית, יתירות וסקלביליות. המודל הזה מאפשר לפתח מוצרים בצורה מהירה וגמישה יותר, אך הוא גם מציב אתגרים לא פשוטים. הקונטיינרים מעלים גם את מורכבות הפיתוח, נדרש ממפתחים להתמודד עם טכנולוגיה חדשה ומגוון רחב של כלים ושפות – אתגר שמגביר את העומס הקוגניטיבי. הפתרון שלנו נועד להפוך את המעבר לקונטיינרים לנגיש יותר עבור המפתחים בארגונים. הפלטפורמה שלנו מאפשרת לכל מפתח להיות עצמאי ולפתור בעיות בקוברנטיס ללא צורך בהכשרה מעמיקה על הטכנולוגיה המורכבת הזו. המערכת מציגה את המידע בצורה פשוטה, מזהה תקלות ומספקת הסברים ברורים כיצד לפתור אותן, כמו גם דרכים למנוע בעיות בעתיד. היא משלבת מומחיות מעשית שנצברה עם Kubernetes יחד עם מודלים של AI, המאפשרים למפתחים לעבוד בצורה חכמה ויעילה. בנוסף, היא משחררת את אנשי הפלטפורמה מזמני טיפול בבעיות טכניות שוטפות, ומאפשרת להם להתמקד בשדרוג ושיפור הפלטפורמה עצמה. בזמן שהמערכת מטפלת בניתוח בעיות מורכבות הדורשות ידע רחב בתשתיות וברשתות".

גאווה מקצועית: "התרבות שהצלחנו לבנות, תחושת הבעלות והאחריות של צוותי הפיתוח על המוצרים שלהם. הצוותים שלנו עובדים בצורה עצמאית, מתמודדים עם אתגרים ללא חסמים, ובמקביל שומרים על תקשורת פתוחה ואפקטיבית בין הקבוצות השונות. הסרת הגבולות בין תפקידים מאפשרת לאנשים להתנסות, להרחיב את תחומי הפעולה שלהם ולהשפיע מעבר לתפקיד הפורמלי שלהם. דוגמה לכך היא הפרויקט שהתחלנו בתחילת השנה, שמטרתו הייתה להוריד את העלויות האופרטיביות שלנו. הפרויקט כלל בחינה מעמיקה של כל שרשרת הערך: יכולות המוצר, איסוף מידע, עיבוד וניתוח, ועד תשתיות ענן ושירותים בהם אנו משתמשים. השילוב בין כל האלמנטים הללו אפשר לנו להוריד את העלויות בכ-80%, מבלי לפגוע בערך ללקוח, ואפילו לשפר את חוויית המשתמש. הישג נוסף ומשמעותי הוא ההטמעה של מערכת מבוססת בינה מלאכותית לזיהוי בעיות, שהצליחה להפתיע אותנו בדיוק שלה בזיהוי מקורות בעיות והצעת פתרונות, ומוכיחה פעם נוספת את יכולות הביצוע המצוינות, שמתבטאות במהירות שבה הפתרון הגיע למשתמשים, איכות הפתרון לעומת מקבילים מתחרים ורמת האדופשן של משתמשי קצה".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "דניאל ליירה מחברת מאנדיי, שמוביל את הפיתוח והמוצר מהימים שהחברה הייתה קבוצת פיתוח קטנה. הוא בנה גוף פיתוח מדהים עם יכולת ביצוע גבוה, רמת מסוגלות גבוה. העובדים מאוד מחוברים לחברה, ליעדים שלה, עם רמת שביעות רצון ותחושת שייכות והצלחה. ישנן מעט מאוד חברות וגופי פיתוח שהצליחו למרות הגדילה של הצוות לשמר את המרכיבים שייחדו את הצוות בתחילת דרכו. הישג מדהים וראוי להערכה".

שי לוי (צילום: יח"צ)
שי לוי | צילום: יח"צ

יזהר גלבוע, מייסד שותף ו-CTO בחברת Finout

מסלול הקריירה: "בשירות ב-8200 למדתי לעומק טכנולוגיות מתקדמות ורכשתי כישורי חשיבה אסטרטגיים. לאחר השחרור התקדמתי בתעשייה, פיתחתי מערכות מורכבות, ניהלתי צוותים טכנולוגיים, ולבסוף חברתי לשותפים שלי להקמת Finout".

מה פיתחתם: "פלטפורמת FinOps לניתוח עלויות ענן, אנחנו מתמודדים עם אתגרים טכנולוגיים מורכבים ומספקים פתרון שמסוגל לטפל בכמויות עצומות של נתונים בזמן אמת. אחד מהפיצוחים המרכזיים היה יצירת תשתית מבוזרת, המסוגלת לעבד דאטה במהירות גבוהה במיוחד, תוך שמירה על דיוק ואמינות. המערכת תומכת בהקצאת עלויות וירטואלית (Virtual Tags) המאפשרת לכל יחידה עסקית בתוך הארגון להבין במדויק את ההוצאות שלה על תשתיות ענן, גם בסביבות Multi Tenant מורכבות ביותר.

"בתחום הדאטה אנחנו עובדים בגישה המדגישה סקלאביליות ומחשבה קדימה. כל פיצ'ר שנבנה עובר בדיקות והתאמות כדי לוודא שהוא יוכל לתמוך בצמיחה משמעותית בכמות המשתמשים או כמות הנתונים. אנחנו שואפים לוודא שכל מרכיב במערכת יתמודד היטב עם הכפלה של פי 10 או אפילו פי 100 בעומס. בנוסף, תהליך הפיתוח מתבצע בשיתוף פעולה צמוד עם צוותי המוצר, במטרה לשמור על סינכרון מלא ולהשיג את היעדים בצורה האפקטיבית ביותר".

גאווה מקצועית: "פיצוח של האתגרים הטכנולוגיים, מהר מאוד הבנו שאנחנו עובדים עם ארגוני ענק שמוציאים מאות אלפי דולרים ביום על שירותי ענן. היה ברור שנצטרך להגיב במהירות ולהתאים את הפתרונות שלנו לרמות קנה מידה עצומות. אחד ההישגים הבולטים שלנו הוא יצירת תשתית נתונים סקלבילית, שמסוגלת להתמודד עם עומסים כבדים ולספק זמני תגובה מהירים. בנוסף פיתחנו את Megabill, פתרון לניהול חשבונות ענן מרובים, בשילוב עם Virtual Tags, המאפשרים הקצאת עלויות ליחידות עסקיות בצורה מדויקת.

"השילוב בין Megabill ל-Virtual Tags מאפשר ללקוחות לנהל את ההוצאות שלהם בצורה שקופה וממוקדת, תוך חלוקת התקציב בצורה חכמה וברורה לכל צוות ויחידה עסקית. הפתרונות האלו עוזרים לארגונים להתמודד עם העלויות הגבוהות שלהם ולבצע אופטימיזציה של השימוש בענן, עם התראות על חריגות תקציב, ניהול עלויות בזמן אמת ותכנון פיננסי עתידי לכל יחידה עסקית בארגון".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "אמיר כהן ה-CTO של Planck Data, הוא מוביל טכנולוגי מבריק עם חזון ומחויבות לחדשנות. הוא הצליח להוביל את צוות הפיתוח ליצירת פתרונות פורצי דרך בתחום הנתונים ו-AI, אני מעריך מאוד את התרומה שלו לתעשייה. הדבר הכי חשוב שלמדתי מאמיר הוא תמיד לאתגר את צמד המילים "אי אפשר", בעזרת חשיבה יצירתית גם האתגרים הגדולים ביותר פתירים".

יזהר גלבוע (צילום: יח"צ)
יזהר גלבוע | צילום: יח"צ

רותם כהן גדול, CTO וממייסדי Seemplicity

מסלול הקריירה: "התחלתי ביסודי ולמדתי לתואר ראשון במהלך התיכון. התגייסתי לקורס טייס, אבל חתמתי ויתור ונמשכתי ל-8200 לליבת עשיית הסייבר במשך השירות. לאחר מכן הצטרפתי לצוות הראשוני של "ארגוס", שם ניהלתי צוותים גדולים וזכיתי לראות חברה גדלה נרכשת וממשיכה לגדול בקצב מרשים. דגדג לי להקים משהו משלי והצטרפתי להקמת סימפליסיטי".

מה פיתחתם: "עולם הסייבר מאוד, כי אפשר למצוא חולשה שעלולה לפגוע בארגון בכל כך הרבה מקומות. המטרה שלנו היא לאפשר לצוותי הסקיוריטי לעשות סדר בכל הבעיות האלו ולבנות תהליכים לפתרונם. בנינו פלטפורמת דאטא גמישה, המאפשרת ללקוח להזין את כל פערי אבטחת המידע, אם זה בענן, במחשבי עובדים, באפליקציות שהוא מפתח ועוד. ולבנות את מודל הסיכון ואת תהליכי הטיפול שהוא רוצה לממש בכל תחום. שסימפליסיטי מתפעלת הכל מאחורי הקלעים, מספקת דוחות ומדידות על מצב הארגון".

גאווה מקצועית: "היכולת היוצאת דופן של הצוות להתמודד עם אתגרים ולפתור בעיות קשות. לדוגמא במשך הזמן עשינו המון קפיצות סקייל בגלל לקוח אחרי לקוח שהתחיל לעבוד עם הפלטפורמה, היינו צריכים להתמודד עם פי 10 או 100 דאטא משציפינו, שוב ושוב".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "לא בדיוק מקומי, אבל אילון מאסק, הגישה שלו להנדסה ומצוינות הם השראה. האתגור של של פרדיגמה ותהליך לדעתי היא אחד הבסיסים לשיפור מתמיד".

רותם כהן גדול (צילום: יח"צ)
רותם כהן גדול | צילום: יח"צ

עידו בן ארי, VP R&D בחברת Travelier

מסלול הקריירה: "התחלתי כמפתח תוכנה בשלב מוקדם יחסית, הפכתי לראש צוות בעקבות הזדמנות שנוצרה כשהחברה בה עבדתי צמחה מהר. בהמשך ניהלתי פרויקטים רוחביים שכללו מספר צוותי פיתוח ולאחר מכן עשיתי מעבר חד לניהול מחלקת DevOps ו-QA, מתוך רצון להרחיב את הפרספקטיבה המקצועית שלי. אח״כ יצאתי לייסד סטארטאפ עם שותפים ועזבתי לאחר 2.5 שנים. עברתי עם המשפחה ללוס אנג'לס, שם עבדתי כמנהל הפיתוח של יחידת Products Integration בחברת Travel Tech גדולה. כשחזרנו לישראל, הובלתי במשך שנה צוות שבנה מערכת חדשנית, שהתבססה על ML ודאטה סיינס ע״מ לסייע בתהליכים עסקיים. לאחר מכן השתתפתי בצוות מקים של מיזם נוסף בתחום התעופה, בו עסקתי בפיתוח hands-on, ולאחר 3 שנים הגעתי לתפקידי הנוכחי".

מה פיתחתם: "אנחנו עובדים על HUB טכנולוגי, שנועד לשרת את כל החברות בקבוצת Travelier ולספק להן מגוון שירותים. ביניהם חיבור פשוט לספקים חיצוניים, רכיבים פיננסיים, אופטימיזציה עסקית ואינטגרציה חלקה בין החברות השונות בקבוצה. בנוסף, אנו מפתחים מערכת B2B שמאפשרת לפרטנרים שלנו לבצע חיפושים וסגירת הזמנות בזמן אמת. אנחנו שואפים להוביל טכנולוגית וליצור סטנדרטיזציה טכנית הנדרשת בתעשיית התחבורה היבשתית המקוונת. אנחנו מפעילים גם מחלקת דאטה שמספקת שירותי אנליזה ודאטה לכל החברות בקבוצה. הדגש שלנו על בניית מערכת סקלבילית ומהירה, תוך שימוש בטכנולוגיות וארכיטקטורות מודרניות ועדכניות. באיזון בין הצרכים של מערכת ברמת enterprise לבין הצורך לשחרר מוצרים במהירות. כדי לסייע בכך אנחנו עובדים בארכיטקטורת מיקרו סרוויסים מונחית events ע״ג ענן aws ומשתמשים בכלי ci/cd עדכניים, כלים אוטומטיים והמון דאטה מסוגים שונים שרץ בפייפליינים ומנותח נון סטופ".

גאווה מקצועית: "ההתפתחות המרשימה של הצוות שלנו, שהתחיל מגרעין של של 3 אנשים והפך תוך שנתיים למחלקה חזקה עם מעל ל-30 אנשים, הפועלת בשני אתרי פיתוח בישראל ובגיאורגיה.

"מוצר מרשים שלנו ביחד עם צוות הדאטה הוא פרויקט Trips Lake, שנמצא בשלבי הפיתוח סופיים. פרויקט מורכב שמשלב מנוע חיפוש, פייפליין גמיש, רובסטי ובר הרחבה של דאטה, ומודל AI. היוצרים יחד בזמן אמת מאגר נסיעות, שיודע גם לתת דירוג אוטומטי לפי רמת הרלוונטיות והזמינות למכירה. בעתיד הקרוב, המערכת צפויה לנבא ולייעל את תהליך שילוב המוצרים מספקים חיצוניים למערכת של Travelier".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "אייל שטרסבורג, שותפי לשעבר והיום מנהל החדשנות בחברת Lusha. אייל היה זה שהכיר לי את תחום ה-AI כבר בשלבים מוקדמים, והיום הוא נחשב לאחד המובילים בארץ בתחום הבינה המלאכותית ועיבוד הנתונים. הוא מהווה השראה בזכות התרומה שלו לתחום בארץ, דרכי החשיבה הייחודיות שלו לניתוח בעיות ושימוש ביצירתיות לפתרונן. למדתי ממנו המון לאורך הדרך".

עידו בן ארי (צילום: יח"צ)
עידו בן ארי | צילום: יח"צ

ויקה מילגרום קם, דיירקטורית דאטה ופיתוח בחברת Fairmatic

מסלול הקריירה: "המסלול שלי בקריירה החל לאחר שסיימתי תואר ראשון במדעי המחשב באונ' ת"א, ובמשך יותר משני עשורים הובלתי צוותי פיתוח גלובליים. תחילה שימשתי בתפקידי פיתוח בכירים בחברות כמו HP ו-Chegg, שם ניהלתי צוותי פיתוח ותרמתי לתהליכי חדשנות טכנולוגית בחברות בינלאומיות. בהמשך שימשתי דירקטורית מו”פ ב-AlgoSec, בתחום אבטחת המידע. שם ניהלתי את פיתוח מוצרי SaaS של החברה והקמתי את קבוצת התשתיות קלאוד עבור מוצרים העתידיים של החברה. לאחר מכן מוניתי לתפקיד סמנכ”לית פיתוח בחברת Lightricks, שם הובלתי את ההתרחבות של החברה לתחום ה-B2B ופיתוח פלטפורמות כלכליות שיתופיות ליוצרי תוכן".

מה פיתחתם: "פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית ותלמטיקה, המנתחת את ביצועי הנהיגה של נהגים בציי רכב. המערכת מנטרת נתוני נהיגה בזמן אמת ממקורות מידע רבים ומספקת ניתוחים, תובנות וכלים לשיפור הבטיחות ואיכות הנהיגה. היא מאפשרת לחברות המעסיקות נהגים מסחריים להתאים את הפרמיות הביטוחיות בהתאם לאיכות הנהיגה בפועל, באמצעות מדדים כגון שמירה על חוקי התנועה, הימנעות משימוש בטלפון בזמן נהיגה, ועוד. במרכז הפיתוח בתל אביב, אנחנו אחראים בעיקר על פיתוח המודלים האלגוריתמיים שמניעים את ניתוח הסיכונים, ועל מחלקת ה-Claims שמפתחת כלים חדשניים לניהול תביעות".

גאווה מקצועית: "ההישגים שלנו בפיתוח מודלים לניהול סיכונים מבוססי AI, אשר הצליחו לנבא במדויק תאונות ותביעות ביטוח על סמך נתוני נהיגה. הפלטפורמה שלנו נבדקה לאורך זמן עם מאות אלפי נהגים בארה"ב והשיגה תוצאות גבוהות ביכולת חיזוי תאונות ותביעות ביטוח על סמך הנהיגה, בזכות ניתוח נתונים של למעלה מ-200 מיליארד מיילים שנאספו במשך חמש שנים. הישג זה מהווה פריצת דרך משמעותית בתחום הביטוח המבוסס על ביצועים בפועל".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "לאמנון שעשוע, הנחשב לאחד הגאונים הטכנולוגיים בדורנו. הפרופ' שהיה מהראשונים והחדשניים ביותר בעולם בתחומי ראיית המכונה והבינה המלאכותית, שם את ישראל על המפה, יצר תעשיית רכב אוטונומי ובנה כוח אדם איכותי בתחום הבינה המלאכותית".

ויקה מילגרום קם (צילום: יח"צ)
ויקה מילגרום קם | צילום: יח"צ

גיא ברון, CTO וממייסדי ScaleOps

מסלול הקריירה: "במהלך 25 השנים האחרונות, חייתי ונשמתי פיתוח תוכנה. מהשלב הראשון של כתיבת קוד ועד תכנון ארכיטקטורות מורכבות וניהול צוותי פיתוח. כאוטודידקט, לימדתי את עצמי את כל מה שאני יודע על עולם הפיתוח. אחרי השירות הצבאי התחלתי את דרכי בתעשייה, ב-15 השנים האחרונות אני עושה תפקידים של הובלה מקצועית וניהולית. צברתי ניסיון במגוון תחומים, החל ממערכות web מורכבות, דרך מוצרי שליטה ובקרה מבוזרים, ועד פרויקטים בעולם ה-FinTech. לאורך הדרך נמשכתי במיוחד לעולמות ה-DevOps ו-Platform Engineering, בהם התעמקתי רבות. כמי שחווה את האתגרים המרכזיים מצד הלקוח ש-ScaleOps נועדה לפתור, היה לי ברור שזה הדבר הבא שאני רוצה להיות חלק ממנו ולהוביל אותו קדימה".

מה פיתחתם: "פלטפורמה לניהול משאבים אוטומטית בסביבות ענן. כיום סביבות הענן וסביבות פרודקשן כל כך מורכבות ודינאמיות, שארגונים מתקשים לנהל את משאבי המחשוב שלהם בצורה יעילה. זה גורם לבזבוז עצום של משאבים ארגוניים וכסף רב שהולך לפח. המוצר שלנו מנהל בצורה אוטומטית עבור צוותי DevOps וצוותי Platform את משאבי המחשוב שלהם בצורה יעילה. תוך צמצום דרמטי של העלויות ושיפור ביצועים, באופן אוטומטי לגמרי ומקבל החלטות קריטיות בזמן ריצה במקום המפתחים".

גיא ברון (צילום: יח"צ)
גיא ברון | צילום: יח"צ

גאווה מקצועית: "התרבות הארגונית שלנו והדגש שאנחנו שמים על Ownership של חברי הצוות על כל דבר מקצה לקצה. תוך כדי פוקוס קיצוני על הלקוחות שלנו שמלווה אותנו בכל החלטה טכנולוגית או ניהולית שאנחנו לוקחים. גאה מאד בצמיחה המדהימה שלנו כחברה בזמנים הקשים שעוברים עלינו בארץ, יצרנו סטארטאפ ישראלי מצליח עם מוצר שמשרת ארגונים מהגדולים בעולם".

למי בתעשייה מגיע פרגון: "למובילי הפיתוח של ScaleOps שעוזרים להצעיד אותנו קדימה ולמעלה, ובלעדיהם לא היינו מצליחים. בנוסף לכל מובילי פיתוח בסטארטאפ ישראלי, שעובדים קשה כדי לייצר את ה-Startup Nation שלנו בתקופה מורכבת זו".