שנה מאתגרת עברה על החברות מנבחרת הסטארטאפים המבטיחים של השנה שעברה. הגישה לכסף התייקרה והפד בארה"ב העלה את הריבית לשיא של 22 שנים. זינוקים טכנולוגיים בתחום הבינה המלאכותית נשפו בעורף החברות, וחוסר היציבות המדיני בישראל הוסיף עוד מעמסה. עקבנו אחר חלק מהסטארטאפים כדי לבדוק האם המשקיעים שבחרו אותם הימרו נכון.
אקסודיגו
חברת Exodigo פיתחה טכנולוגיה פורצת דרך, שמאפשרת באמצעות הדמיה מרובת חיישנים ובינה מלאכותית לראות את מה שקורה מתחת לקרקע, ללא חפירות. השנה אקסודיגו השתלבה בפרויקטי תשתית לאומיים בישראל, כדוגמת הרכבות הקלות בירושלים וגוש-דן, מיפוי של תחנות כוח ומתקני אגירת אנרגיה. החברה הרחיבה את הפעילות בארה"ב, בעבודה עם חברת ההנדסה HNTB על קו רכבת חדש שמחבר את שדה התעופה אונטריו בקליפורניה. עוד נכנסה החברה למיפוי תשתיות במיזמי אנרגיה, בפרויקט שדרוג רשת הגז של ניו יורק עבור National Grid, ועם חברת החשמל והגז של קליפורניה (PG&E) בפרויקט ה-Undergrounding הלאומי של הטמנת קווי חשמל גדולים עקב השריפות בקליפורניה.
לצד הצמיחה בישראל וארה"ב אקסודיגו הרחיבה את פעילותה לשווקים חדשים ונכנסה לראשונה לשוק בבריטניה עם השלמת פרויקט של מיפוי תת קרקעי בברמינגהם במסגרת תכנון פרויקט הרכבת הגדול בעולם כיום - High Speed Rail 2. בצרפת היא לקחה חלק במיפוי גדול נוסף עבור אחת מחברות הבנייה הגדולות בעולם VINCI Construction הצרפתית שמספקת גז ל-11 מיליון צרכנים במדינה. אקסודיגו הצליחה למפות 50% יותר תשתיות מהמידע שהיה ל-VINCI וסייעה לה לחלץ את הפרויקט.
טאלון
חברת Talon Cyber Security, מפתחת הדפדפן הארגוני המאובטח הראשון לסביבת עבודה היברידית ומבוזרת, הרחיבה את פעילות החברה עם מוצר חדש Talon Extension. התוסף מהווה פתרון לאבטחת הפעילות הארגונית המתרחשת בדפדפן, ללא צורך בשימוש בדפדפן יעודי. הרחבת פורטפוליו המוצרים של החברה הוא המקיף ביותר בתחום אבטחת סייבר מבוססת דפדפן כיום, ולכן מרחיב את היקף שוק הלקוחות עם אפשרות לכל ארגון לבחור את הפתרון המתאים לו.
טאלון עברה השנה למבנה חדש בן 7 קומות בדרך מנחם בגין בתל אביב, המשתרע על 2,000 מ"ר. החברה ממשיכה להתרחב בימים אלו ומגייסת עובדים למגוון תפקידים.
דאטה-ריילס
חברת Datarails הצטרפה השנה בסערה למהפיכת ה-Generative AI והשיקה את FP&A Genius, שמשמש כ-"ChatGPT" של מנהלי כספים בחברות קטנות ובינוניות. הפיצ'ר החדש מאפשר לקבל תובנות מיידיות לגבי ניהול תקציב החברה, בנייה ועמידה בתחזיות, הוצאות, ונושאים פיננסיים נוספים. הכלי הוא הראשון בעולם שמיועד למחלקות כספים המבוסס על Gen AI והוא נותן תשובות המשלבות בין הנתונים הספציפיים של כל חברה ומידע ממקורות פיננסים מהרשת. התשובות שמעניק האלגוריתם מתבססות על FinanceOS, מערכת חדשנית של דאטהריילס שמאגדת את כל הגליונות האלקטרוניים ומקורות הנתונים הפיננסיים של החברה למאגר מאוחד של החברה בענן וזמינה לכלל אנשי החברה הרלוונטיים. הטכנולוגיה המוגנת בפטנט מתממשקת עם אקסל וכך מאפשרת לאנשי הכספים להמשיך להתנהל בפלטפורמה המוכרת להם היטב.
שילד
חברת Shield, שמפתחת ומנהלת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לאיתור הונאות במוסדות פיננסיים ובנקים. רשמה בשנה האחרונה צמיחה חדה עם הכפלת הכנסותיה על רקע הביקוש הגובר לפתרונות ניטור של תקשורת עובדים. זאת על רקע הדרישות הרגולטוריות וקנסות עתק למי שאינם מקפידים על כך. החברה הגדילה את מספר העובדים ב-30% והם מונים כיום 120 איש, 30 מתוכם במרכז הפיתוח שנפתח בשנה שעברה בליסבון. החברה מנטרת מדי יום מיליוני אינטרקציות תקשורתיות של עובדי חברות פיננסיות ב-75 פלטפורמות שונות ומציפה בפני לקוחותיה מקרים שעלולים להעיד על פעילות לא תקינה לצורך בחינה פרטנית.
לפני מספר חודשים מינתה Shield לראשונה GM לניהול פעילות החברה בצפון אמריקה, שהוא שוק היעד המרכזי של החברה. כן הכריזה החברה על שת"פ עם אמזון במסגרתו הצטרפה החברה למרקטפלייס של AWS. ההישגים הטכנולוגים, הצמיחה והפיכת החברה לאחת המובילות בתחומה הביאו לכך ש-Shield צוינה השנה לראשונה בדו"ח של גרטנר שסיקר את התחום.
מאולק
חברת הסטארטאפ MAOLAC, שמפתחת רכיבי חלבון ביו-אקטיביים על בסיס חלב אם המיועדים לתעשיית תוספי התזונה והמזון הבריא. פרצה השנה לשווקים הבינלאומיים עם חתימת סכם לשת"פ עם BioNatIn ההולנדית, מהמובילות בתחום יצור החלבונים באירופה. במסגרתו יוקם קו יצור מסחרי משותף לשתי החברות בהיקף יצור מוערך של כחמישה טון בשנה. בחודש אוקטובר צפויה החברה להשיק שני מוצרים חדשים בתערוכה בינלאומית בארה"ב ובתחילת 2024 תשיק החברה אתר יצור בישראל שיספק מוצרים לשוק המקומי וליצוא.
מאולק התקבלה לאחרונה לתוכנית NVIDIA Inception, במטרה לבחון אפשרות לשיתוף פעולה בין החברות בתחום חקר החלבונים, בדגש על טכנולוגית BioNeMo שפיתחה אנבידיה. התוכנית נועדה להעניק לסטארטאפים גישה למשאבים הטכניים העדכניים ביותר של אנבידיה. הטמעת הטכנולוגיה של ענקית הטכנולוגיה באלגוריתם של Moalac יכולה להביא לחיזוי החלבונים המדויקים ביותר עבור פונקציות ספציפיות, לדוגמה שיפור מערכת העיכול.
ספיריט
הסטארטאפ SPIRITT, המאפשר לפתח אפליקציות מורכבות באופן אוטומטי בעזרת Gen AI, השלים בשנה שחלפה גיוס סבב סיד בסך 13.5 מיליון דולר. הפלטפורמה של ספיריט מאפשרת לאנשים שאין להם שום ידע בתכנות או גישה למתכנתים, לפתח אפליקציות מורכבות מקצה-לקצה בעצמם. על ידי תיאור מילולי של הרעיון למחשב, בשפה שלהם, ללא צורך בידע מוקדם של הלקוח בתכנון ובניית אפליקציות. בשנה שחלפה המשתמשים בפלטפורמה של ספיריט גייסו הון למיזמים שלהם, על בסיס האפליקציות המדויקות והיציבות שהפלטפורמה של ספיריט ייצרה.
פרופרו
חברת הסייבר ההגנתי Profero, המתמחה בתחום ה-Incident Response, השיקה השנה מוצר חדש- Rapid IR, שכבר הוטמע בעשרות חברות ומביא לקיצור דרסטי בזמן הטיפול והתגובה לאירועי סייבר. המוצר מותקן מרחוק בתוך זמן קצר ללא השפעה על פעילות השגרה של מערכות החברה, מגדיל את המוכנות הארגונית לתרחישים שונים בתהליך מבוסס אוטומציה ומאפשר ללקוח לקבל תמונת מצב ועדכונים שוטפים. זמן מתן המענה למתקפה בעת חירום קוצר השנה משעתיים ל-20 דקות. Profero, אשר התמקדה לאורך השנים בישראל ובארה"ב, מרחיבה את פעילותה למדינות נוספות באירופה וצפון אפריקה בהן הולנד, יוון ומרוקו. בנוסף, Profero מעצימה את השירות הניתן ללא תשלום ומסייעת לעמותות, ארגוני מחאה ואנשים פרטיים במקרים רגישים הנדרשים לעזרה בזמן אירוע.
לילי
חברת הפינטק Lili, שמנהלת פלטפורמת בנקאות דיגיטלית לעסקים קטנים בארה"ב, השיקה השנה מוצרים חדשים וחדשניים Lili Smart ו- Lili Premium. מוצרים אלה כוללים שירותי Accounting מלאים לעסק הקטן המבוססים על טכנולוגיית AI, המאפשרים לעסקים קטנים לנהל את תזרים המזומנים, התשלומים והמיסים בפשטות. בנוסף Lili השיקה חוויות פרימיום ללקוחות מועדפים הכוללת כרטיס מטאלי ושירות אישי. השימוש בכל הכלים חוסך לבעל עסק בממוצע 240 שעות עבודה בשנה ו-1700 דולר הודות לניהול תשלומי המיסים המדויק.