באירוע מיוחד שהתקיים בזאפה הרצליה הוכרזו שמונה הפיינליסטים שעלו לגמר תחרות הסטארטאפים השנתית מבית EY, לקראת הגמר הגדול שיתקיים במסגרת כנס ההייטק JOURNEY 2023 של EY. באירוע חצי הגמר, יזמיות ויזמים מ-18 חברות עלו לבמה והציגו את החברות שלהם בפני יותר מ-150 משקיעים מכל קרנות ההון סיכון בתעשיית ההייטק, ששפטו במסגרת התחרות.
השופטים לא חסכו ואף הקשו בשאלות בנוגע לחברות, עד ספירת הקולות שבסופה הוכרזו שמונה הסטארטאפים שישתתפו בגמר. "התהליך כולו התחיל לפני 3 חודשים עם מעל 200 חברות שהגישו מועמדות לתחרות", הסביר אלעד שטרנליכט, שותף ב EY ומנהל התחרות.
"גם השנה, כמו בכל שנה, איכות החברות שנרשמו לתחרות היתה מאד גבוהה", ציין שטרנליכט. "נדרשנו, יחד עם השותפים שלנו, לתהליך סינון מאוד ספציפי ומדויק לקבלת החלטות ובחירת העולים לחצי הגמר של תחרות THE PITCH". לחברות שנבחרו לחצי הגמר הוצמדו מנטורים שליוו אותם לכל אורך הדרך עד עלייתם לבמה בחצי הגמר, החל מעזרה בסינון המסרים וכלה באיך להציג ולעמוד על במה מול קהל. "בסופו של דבר, גם השנה נבחרו 8 חברות מצוינות בעלות פוטנציאל צמיחה משמעותי, שיזכו להציג את הפיץ' שלהם בגמר של התחרות, מול מובילי תעשיית ההייטק בארץ ובעולם, שיתקיים בארוע הגדול של ההיטק בישראל - JOURNEY 2023".
כנס ההייטק JOURNEY 2023 של EY עומד להתקיים בפעם ה-26, וצפויים להשתתף בו כל בכירי התעשייה הישראלית לצד אורחים מהזירה הבינלאומית. הכנס ייערך ב-25 באוקטובר ויעסוק בשינויים המהירים המתחוללים בעולם, הודות למהפכת ה-AI: החל בהייטק, דרך בריאות ועד פינטק – הבינה המלאכותית יוצרת מציאות משתנה ללא הרף, לצד יכולת לקבל החלטות. בין היתר יעסוק הכנס באופן שבו ייראה העתיד של כולנו וכיצד צפוי ה-AI להשפיע על התעשיות השונות.
אלו הסטארטאפים שיתמודדו בגמר:
- BooxAI (יזם: יהודה ניב)
החברה הקימה פלטפורמת הוצאה לאור מבוססת בינה מלאכותית, שמקצרת את תהליך הוצאת הספר לימים בודדים, ובכך מחוללת מהפכה בשוק הספרים האמריקני. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מבצעת עריכת לשון באנגלית, עיצוב כריכה מותאם לז'אנר, הפקת ספרי שמע עם קולות סינטטיים, והפצה מקוונת בלמעלה מ- 100 ערוצים. החברה הוקמה לפני שנתיים על ידי ניב (B.Sc.), מייסד הוצאות הספרים הישראלית המובילה ספרי ניב. - Treetoscope (יזם: דותן עשת; מציג: גיל הוניגסמן)
החברה מספקת לחקלאים תובנות השקיה מתקדמות, תוך יישום טכנולוגיות בינה מלאכותית ושימוש בחיישנים חדשניים פרי פיתוחה, המודדים את צריכת המים של צמחים בזמן אמת. הפתרונות הטכנולוגיים של Treetoscope מסייעים לחקלאים לטייב את כמות ותדירות ההשקיה, ובכך לצמצם את צריכת המים ולהקטין את זיהום הקרקע, בהיקף שנאמד במיליארדי דולרים בשנה לחקלאים בכל העולם. סך ההשקעות בחברה עד כה עומד על יותר מ-10 מיליון דולר, כולל מענקים מהרשות לחדשנות ו-Bird, קרן ממשלתית משותפת לארה"ב וישראל. לחברה מכירות בהיקפים משמעותיים והסכמי שיתוף פעולה עם שחקנים מובילים בתעשייה העולמית, דוגמת נטפים, TORO, Hektas ואחרים. - EXOSOMM (יזמית: נטע גרנות)
החברה פועלת בתחום הביו-פודטק ומפתחת רכיב תזונתי טבעי חדש בעל סגולות רפואיות, מוכח מחקרית ומיועד לטיפול במצבים דלקתיים שגורמים למחלות קשות ב-3 מכל 5 אנשים בעולם. מוצרי החברה פותחו בעקבות תגלית של מדעני החברה על מנגנון אנטי-דלקתי טבעי שקיים בחלב יונקים ומכילים ננו-חלקיקים טבעיים נושאי RNA, שנקראים אקסוזומים. הטכנולוגיה של החברה מבוססת על שנים רבות של מחקר מדעי במעבדות המרכז הרפואי האוניברסיטאי בהדסה-ירושלים ומוגנת בפטנטים.
- Baibys (יזם: ירון זילברמן)
החברה מפתחת מערכת אוטונומית למרפאות פוריות, לשם בחירת הזרעונים האופטימליים להפריה, לפי הקריטריונים המקובלים בעולם הרפואה. המערכת מבוססת על בינה מלאכותית ומיקרו-רובוטיקה, ומבצעת את ההליך המורכב טוב, מהר, וזול יותר מהתהליך הידני הקיים היום. המערכת צפויה להפחית את שיעור הכשלונות בטיפולי פוריות, את שיעור המומים המולדים, ואף תעלה את מספר הלקוחות וההכנסות של מרפאות פוריות תוך הנגשת טיפולים אלה ברחבי העולם. - Qubex (יזם: אלון יריב)
החברה מספקת פתרון חדש מסוגו הנותן מענה מקצה-לקצה לסוגיית צווארי הבקבוק בעולם המידע בעת הרחבה וצמצום של משאבי ענן. הפתרון של קיובקס משלב זיהוי, אנליזה ואוטומציה לטובת אלסטיות מירבית. הם מגלים את צווארי הבקבוק לפני שהם מתרחשים, מספקים ניתוח ותובנות לגבי מקור הבעיה ומטפלים בה באופן אוטומטי. עם קיובקס חברות מסוגלות להקטין מקרים של פגיעה ברציפות העסקית, להגדיל את בטחון המשתמשים בשירות ולייעל את עבודת הפיתוח. - Wisor ai (יזם: רז רונן)
החברה שמה לעצמה כיעד להפוך ל-Booking של עולם השילוח. היא פיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית, המאפשרת תכנון, תמחור, הזמנה ותשלום של שילוח גלובלי, במספר קליקים. ווזיור מאפשרת לחברות שילוח מסורתיות להפוך לדיגיטאליות. מנכ״ל החברה, רז רונן: ״הפלטפורמה מתחברת בקלות לממשקי חברות השילוח, אוספת ומשווה מידע מספקים שונים ברחבי העולם כדוגמת חברות ספנות, תעופה ותעבורה יבשתית ויודעת לבנות את המסלול האידיאלי, לתמחר, לסגור את העסקה ולעקוב אחר המשלוח בצורה דיגיטלית ובזמן אמת״. - Ironblocks (יזמים: אור דדוש ואסף אלי)
חברת סייבר בעולמות הבלוקצ׳יין, המתמחה בהגנה בזמן אמת על אפליקציות חוזים חכמים. החברה הוקמה בעקבות פרצת אבטחה משמעותית שמנעו היזמים בחברה שבה הועסקו קודם לכן, ומאז התמקדו בטיפול באתגרי האבטחה הנוכחיים בעולם הבלוקצ'יין. בניגוד לפתרונות הקיימים המתמקדים באבטחה לאחר ביצוע העסקה ומזעור נזקים, איירונבלוקס מביאה גישה חדשנית שבמרכזה זיהוי מקדים, מניעה ונטרול בזמן אמת של התקפות על חוזים חכמים. באופן הזה איירונבלוקס מאפשרת לכל חברה להתנהל באופן בטוח ולהגן על הנכסים המשויכים לה. מערכת ההגנה מבוססת על טכנולוגיות בינה מלאכותית, ומאפשרת למפתחי סייבר ובלוקצ'יין לפתח בצורה דינמית ומבוזרת על גבי תשתית הקוד הפתוח שלה. החברה מגובה על ידי קרנות ומשקיעים מהמובילים בתעשייה. - Opstream (יזמיות: ליהי לוטן ומור כהן טל)
החבר המתכננת לשנות ולייעל את תהליכי הרכש בחברות באמצעת פלטפורמה חכמה. הפלטפורמה משלבת מנוע המלצות הבנוי על בינה מלאכותית, אוטומציה חכמה של תהליך האישורים הפנים ארגוני וניהול מתוחכם של ספקים, מאפשרת לארגונים לחסוך זמן, עלויות ולייעל תהליכים ומשאבים. החברה הוקמה ע״י שתי בכירות בתעשיית ההייטק שהיו מהעובדות הראשונות ביוניקורנים מצליחים והפלטפורמה שלהן נמצאת בשימוש גם אצל חברות פרטיות וגם ציבוריות ישראליות ואמריקניות.