נראה שפרישתו מתפקיד החשב הכללי במשרד האוצר לפני כשנתיים עשתה רק טוב לד"ר ירון זליכה. בגיל 39 הוא נשוי לאורלי, אפידמיולוגית הנמצאת בשלבי סיום של הדוקטורט שלה, אב לשלושה ילדים קטנים, מתגורר ברמת גן, מחזיק בשלוש משרות בכירות ומודה על מזלו שמאפשר לו לעשות בדיוק מה שהוא רוצה.
"הסוד הוא ניהול יעיל של הזמן", מגלה לנו ירון זליכה, לאחר שנשאל בתמיהה כיצד הוא מצליח לחלק את זמנו בין שלושה מקומות עבודה שונים, ועוד להשאיר זמן למשפחתו היקרה והצעירה.
על אהבתו לאקדמיה הוא לא מסכים לוותר. בקריה האקדמית אונו הוא מכהן כמרצה בכיר וכראש תוכנית ה-MBA בחוג לראיית חשבון, כאשר בנוסף להוראה הוא עוסק במחקר. "האפשרות לשלב בין המחקר לבין המעשיות היא מה שאני אוהב במיוחד".
אוהב תחרותיות
יומיים בשבוע הוא מקדיש לאקדמיה, ובשאר הזמן זליכה מתמרן בין שני מקומות נוספים: הן כמנכ"ל "זליכה השקעות וליווי פיננסי בע"מ", חברת ייעוץ המתמחה בתחום הפיננסי והניהולי, והן כיושב ראש דירקטוריון ושותף ב"קרן קרדיט לישראל", גוף האשראי הראשון בישראל שהוקם במטרה לספק הלוואות חוץ-בנקאיות למשקי בית.
"היחודיות היא בתחרות", מספר זליכה, "זהו הגוף הראשון בישראל המתמחה בייבוא שיטות יידע וניהול מארה"ב במטרה להקטין את הריכוזיות הבנקאית הקיימת בישראל". החברה בראשותו מעניקה אשראי זול יותר לשכירים, המבוסס על ניתוח כושר ההחזר ורמת הסיכון של משק הבית ולא על בסיס הביטחונות.
חזרה לשירות הציבורי? "המחיר כבד מדי"
אל השירות במגזר הציבורי זליכה אינו מתגעגע כלל. "אחד הדברים המשמחים שעשיתי הוא להצהיר שאינני מתכוון לחזור לתפקיד ציבורי", מעיד על עצמו זליכה. "המחיר כבד מדי". עם זאת, מביע זליכה סיפוק מתפקידו כחשב הכללי במשרד האוצר, תפקיד בו החזיק בין השנים 2003-2007. זליכה מספר כי הוא "גאה בתקופה ובחלק שהיה לי בהבראת המשק על רקע המיתון, ובשיפור ההתנהלות הציבורית".
בספרו "אי וודאות, ציפיות ומדיניות מאקרו כלכלית בישראל" שיצא לאור לאחרונה, תוקף זליכה בחריפות את המדיניות הכלכלית של ממשלת ישראל ומתנגד נחרצות למדיניות רכישת הדולרים המתבצעת בשנים האחרונות, שכן לדבריו "התועלת בה קטנה והעלות שלה כבדה מאוד".
עד היום מנסים להיעזר בידע הרב שלו, אולם זליכה מקפיד להשאיר את זה מאחורי הקלעים. "אין לי עניין בפעילות ציבורית פומבית, אבל כשדברים מפריעים לי בנוגע להתנהלות המשקית, אני מקפיד לומר אותם".