פעם הם כבשו את הכותרות - לטוב ולרע, והיום הם נעלמו. במדור מיוחד אנחנו חוזרים אל האנשים שנעלמו מעין הציבור כדי לברר איפה הם היום. והפעם - אביתר מ"קרובים קרובים", שחקן העבר משה גרשוני.
"לא לקחתי את האודישן ברצינות", מתוודה גרשוני, שבגיל 27 ניגש לאודישנים של "קרובים קרובים", וניסה את מזלו כשנבחן לתפקיד של אביתר, נער מתבגר בן 17. את הטקסט לאודישן הוא לא למד מראש, אבל כנראה שמצא חן בעיני הבמאי ששלח אותו הביתה ללמוד את הטקסט שוב. בתפקיד כמובן, הוא זכה בסוף.
גרשוני עבד כטכנאי מכונות כתיבה בחברת IBM, אך לאחר שנבחר לשחק בסדרה הוא ויתר על לא מעט. "אמרו לי ב-IBM לבחור איפה אני רוצה להיות", מספר גרשוני, אך לדבריו למרות שהמשכורת הייתה נמוכה למדי, הוא בחר בעולם המשחק.
התוכנית שצברה 100% רייטינג מדי ערב, ירדה מהמסך בשנת 1986, וגרשוני בגיל 30 פנה לנהל את מסעדת "אורדע" שברמת גן. המסעדה המפורסמת שנמצאת בבעלות המשפחה למעלה מ-50 שנה, נחשבת למוסד מוכר מאוד ברחבי גוש דן ובין מאכליה תמצאו חומוס, פלאפל, ואפילו אוכל סיני.
פרט לניהול המסעדה עוסק גרשוני בעוד מספר תחומים: רני גם ממציא פטנטים", הוא מגלה. על אב הטיפוס של המצאותיו הוא מן הסתם לא יכול להרחיב, אבל אחד מהם קשור לתחום התינוקות, והשני לקוח מעולם התחבורה. בזמנו הפנוי גרשוני מתפנה לתחביבו האהוב ביותר - יצירת ועיצוב גופי תאורה מנחושת.
"פרק האיחוד היה טוב בתור פרק אחד, וזהו"
בשנת 2004, בעקבות ראיון שקיימו מגישי גלי צה"ל ניב רסקין וליעד מודריק עם יהורם גאון, נולד הרעיון להפיק פרק איחוד ל"קרובים קרובים", וכעבור שנה התוכנית צלחה. רוב השחקנים הראשיים הסכימו לחזור ולגלם את הדמויות אותן גילמו 22 שנים לפני כן, ביניהם משה גרשוני.
"כל המפגש היה מוזר, כאילו מעולם לא הפסקנו" מספר גרשוני, "המשכנו כאילו לא עברו עשרות שנים, רק יצאנו להפסקה קטנה". בעידן הכבלים והלווין במאה ה-21, זכה פרק האיחוד של קרובים קרובים לכ-30% רייטינג.
לפני כחודש נפטרה רישה טירמן, האישה שיצרה והפיקה את "קרובים קרובים" ואת "זהו זה". "היא הייתה אחת מאיתנו", מספר גרשוני, "ולצערי היא נקברה בודדה בלי שאף אחד ידע". כיום רוצה שחקן העבר לארגן את חבריו לסט הצילומים כדי להיפרד מהאישה שליכדה את כולם מלכתחילה, ולשם כך הוא נעזר בחברו הטוב מתקופת הזוהר, הבמאי יצחק שאולי, איתו שמר על קשר הדוק מאז צילומי הסדרה.
ואם שאלתם את עצכם איפה גליה, גם לכך יש לנו תשובה. גליה קדם היא היום ארט דיירקטור במשרד הפרסום "מקאן אריקסון", ומבקשת לשמור על אלמוניותה. גרשוני סבור שילדי הסדרה חוו טראומה, "כיוון שנלקחה מהם האלמוניות כשהיו צעירים", וסביר להניח שזו הסיבה בגללה סרבו לקחת חלק בפרק האיחוד.
היום בגיל 52 גרשוני מתגורר עם אשתו ושלושת ילדיו בני שלוש, 15 ו-20 ברמת אפעל, נהנה להיזכר מדי פעם בנוסטלגיה שביקרה בבתים של כולנו, ומאחל לילדיו שילכו לאן שרק ילכו, אפילו אם זה לא בעקבות אבא.
כתבות קודמות בסדרה:
גלית עלתה על "דרך המלך"