אז מה הספר שלכם? במסגרת פרויקט מיוחד לרגל שבוע הספר אנו מביאים לכם מדי יום את הספרים ששינו את חייהם של המגישים, הכתבים ואנשי החדשות שאתם רואים בדרך כלל על מסך הטלוויזיה. היום כתבת חדשות 2 קרן מרציאנו ממליצה בחום על "מעשה בחמישה בלונים" מאת מרים רות.
"זה הספר שאני קוראת הכי הרבה בשלוש השנים האחרונות, מאז הפכתי לאמא. ככל שאני קוראת יותר ויותר את הספר שמצליח למגנט ילדים, אני מבינה את העקרונות שיש בו ומתאימים גם למבוגרים. הוא מלמד את כולנו לא להיאחז יותר מדי ברגש או בדברים שאנחנו רוצים: כי הרי סופו של כל בלון לתפוצץ. כך גם המשאלות וגם התקוות שלנו לפעמים מתפוצצות ומתאיידות ברוח".
"הספר הזה גם מראה לילדים שאין אשמה ואין פחד: לא נורא אם הבלון מתפוצץ, מחר נביא לכם בלון אחר. והכי אני הכי אוהבת לקרוא את העמוד של רותי שמחבקת את הבלון חזק חזק, כמו שמחבקים את אמא. כי ככה גם אני זוכה לחיבוק גדול".
הספר שמלמד את סיון
הכתבת סיון רהב מאיר המליצה לכם על הספר "תורת החיים". "אנחנו נקראים 'עם הספר' בגלל הספר הזה - הספר בו אני נעזרת ללמוד את הקרוא היומי. בכל פרשת שבוע יש שבעה קרואים, החלקיק שמוקדש לכל יום".
"כל הפרשנים מופיעים כאן - רשי ,הרמב"ם והפרשנים הקלאסים. אפשר בכל יום לבחור בפרשן אחר ולצאת איתו למסע בנפתולי פרשת השבוע. בין הפסוקים ניתן לבער ולפרש את המאורעות של אותו השבוע. כשאני רוצה להיזכר שפרשת השבוע היא לא 'הפרשה של דודו טופז', זו האלטרנטיבה שלי.
"אומרים בחסידות 'לחיות עם הזמן', כלומר לחיות עם פרשת השבוע ולראות איפה היא מתחברת לנו לחיים. זו ההמלצה שלי לשבוע הספר הזה".
יונית קראה והתרגשה
מגישת המהדורה המרכזית של חדשות 2 יונית לוי המליצה בחום על "ימיו ולילותיו של הדודה אווה" של אמנון דנקנר.
"זה הספר הכי מרגש שיצא לי לקרוא בתקופה האחרונה. סיפור יפיפה, מרגש עד דמעות, מורכב, עצוב לעיתים ואף משמח. חלקו מתרחש בירושלים של שנות ה-50 וחלקו באירופה של שנות ה-40. דנקנר הוא אמן של מילים והוא פשוט הצליח ליצור דמות, של הדודה אווה, שבעיני היא אחת הדמויות היפות שנוצרו בספרות העברית.
זה ספר שאתה מתלבט כשאתה קורא אותו אם לאכול אותו מהר מהר, כמו ארוחה טובה, או להתענג על כל ביס ועל כל עמוד. אני בחרתי באופציה השנייה - קראתי אותו לאט לאט. תקראו אותו לאט, תקראו אותו מהר - איך שאתם רוצים, זה פשוט ספר נפלא שממש לא כדאי להחמיץ אותו".
רוני דניאל מאמין שחשוב לקורא את "מאז ומקדם"
"אני רוצה להמליץ בחום על ספר שנקרא 'מאז ומקדם' של ג'ואן פיטרס בהוצאת הקיבוץ המאוחד. זה ספר לא קל לקריאה, הוא ספר עיוני, מחקרי, תחקירי שעושה אמריקנית, שנקודת המוצא שלה היא בכלל של נערת פרחים שמאלנית, והנה היא מתחילה לחטט בארכיוני האו"ם וכל עולמה משתנה והיא כותבת ספר, מאז ומקדם, שכל מה שהוא עושה זה לערער את הנרטיב הפלסטיני כאילו הם ישבו כאן - מאז ומקדם.
"באחת ההקדמות היא מספרת שהיא הציגה חלק מן הדברים ליצחק רבין, כשזה היה ראש ממשלה בסיבוב הראשון, ולהפתעתה הוא אמר לה - יש כאן דברים שאפילו אני לא ידעתי.
"אז נכון, יש גם ויכוחים על חלק מהממצאים של הספר הזה, אבל נכון וחשוב לקרוא אותו. מספר זה אפשר לגזור את ההחלטות האישיות שלך, את הנטייה הפוליטית שלך, אבל בוא נדע לפחות חלק מהעובדות שדי הוסתרו.
"כמה הוסתרו? יש סביב הספר הזה גם קצת אגדה: הסעודים, משראו את הספר שיצא לפני לא מעט שנים, קנו את הוצאת הספרים ועצרו את פרסום הספר. אבא של האלוף גיורא איילנד מצא את הספר הזה, הביא אותו לארץ, גייס כספים כדי לתרגם אותו לעברית וכך הספר הזה מופץ כאן, קצת, לא הרבה. אני חיטטתי ומצאתי, אני מאוד ממליץ - 'מאז ומקדם' ג'ואן פיטרס, חשוב לעיין בו".
משה נוסבאום אהב את "עאידה"
כתבנו לענייני משטרה התפעם מהשפה של סמי מיכאל ב"עאידה". "כאיש של מילים, אני חייב לומר שההתרשמות שלי היא קודם כל מן השפה. סמי מיכאל מפלרטט עם השפה העברית, הוא לא ארכאי, הוא מתאר את תיאוריו בספר בשפה עשירה, שלי כעיתונאי - נשאר רק לקנא.
"במקביל הוא לוקח אותנו אל עולם שאנחנו מרבים לשמוע עליו, אבל לאמתו של דבר אנחנו לא יודעים עליו כמעט כלום - לבגדד של עירק שבין שתי המלחמות, תוך כדי עלילה מופלאה, קסומה לטעמי, שהוא פורש בפנינו, שמתרחשת שם, בבגדד. לטעמי, הנאה צרופה".
קושמרו ממליץ על שלו
מגיש המהדורה המרכזית וחדשות סוף השבוע דני קושמרו המליץ גם הוא השבוע על ספר: "אני ממליץ על מישהו שכשאני קורא את ספריו אני מתענג ומתעצבן - מאיר שלו. 'יונה ונער', או כל ספר אחר של הסופר הזה, כולל ספרי ילדים, גורם לי כל פעם לחייך ולהתפעם מהשליטה שלו בשפה, מאוצר המילים, מהעובדה שהוא מלהטט ממש, במילים האלו.
"משום כך, אני נהנה וגם מקנא קנאה עזה. ובשל כל הדברים האלה אני אוהב אותו ואת הספר שלו. מאיר שלו".
בן-עמי ממליץ על משעול
מגיש "שש עם" עודד בן-עמי בחר את הספר שלו: "אני רוצה להמליץ מאוד על ספר שירים חדש של המשוררת אגי משעול - "ביקור בית" בהוצאת הקיבוץ המאוחד.
"בכישרון רב ולא בפעם הראשונה, אגי משתמשת בכישרון רב בתבניות הנפלאות לתאר את הישראליות שלה, את המקום שממנו היא באה. את ניסיונה להתנתק מהוריה ניצולי השואה ולהיות ישראלית לחלוטין. לטעום את הטעמים, להריח את הריחות, ליהנות מהצבעים. כל דף וכל שיר בדפי הספר הינו תענוג גדול".
דויטש ממליץ על טושה גפלה
וזו ההמלצה של החזאי דני דויטש: "בחרתי בספר 'הקטרקט בעיני הרוח' של הסופר המעולה, אופיר טושה גפלה. זהו ספרו השני, אחרי ספרו הראשון והמצליח - 'עולם הסוף'.
"גם הספר הזה מפתיע, מקורי, מעמיק מרענן ובעיקר מותח. זהו סיפור בלשי, סיפור מתח על גבול האימה. הסופר הזה יודע להפליג במחוזות הדמיון, לפעמים אפילו דמיון פורה מדי.
"מדובר על רוצח סדרתי שמתמקד בעיקר בסופרים מתחילים בתחילת דרכם, כך שאם היו לכם כוונות להתחיל לכתוב יכול להיות שזה לא הספר בשבילכם... אבל אני מבטיח לכם שבכל זאת תצליחו ליהנות ממנו. אני נהניתי, ממליץ בחום".
רכזת פרויקט "הספר שלי" - סיגל ריבה, מבקרת הספרות של חדשות 2 באינטרנט