במסגרת פרויקט "סיכום העשור" של חדשות 2 באינטרנט, בכל יום בחודש דצמבר נציג לכם את האירועים המרכזיים שעיצבו את עשר השנים האחרונות. כתבי חברת החדשות יספרו לנו מה היה אירוע העשור שלהם, נזכיר לכם את האירועים המרכזיים בכל שנה, ונפנק במצעדים שונים המשקפים בזווית ראיה מיוחדת את עשר השנים האחרונות. הכתבה השנייה בסדרה: נשות העשור.
טריה קרינה הלונן פתחה את המילניום השלישי בסימן פוליטי עבור המגזר הנשי. הלונן נבחרה לנשיאות פינלנד בתחילת העשור, ובכך עשתה היסטוריה כשהפכה לאישה הראשונה המכהנת בתפקיד זה. מאז לא מעט נשים הלכו בדרכה וגם הצליחו להתברג למגוון תפקידי מפתח - כל אחת בארץ מולדתה.
אנגלה מרקל היא ללא ספק דוגמא מובהקת לכך. מרקל, שהיא לא רק הקנצלרית הראשונה בגרמניה, הפכה גם לדמות מרכזית בפוליטיקה העולמית שמובילה את מדינתה למעמד בינלאומי רציני וחזק.
החליפה את בעלה הנשיא
אבל נשות העשור הצליחו לקדם את העולם גם במדינות העולם השלישי. אלן ג'ונסון-סירליף נבחרה לנשיאות ליבריה והיא האישה החלוצית שהצליחה להגיע למעמד זה. למעשה היא המנהיגה הראשונה ממין נקבה בכל יבשת אפריקה.
מישל בצ'לט שהייתה לאישה הראשונה שנבחרת לנשיאות צ'ילה וקריסטינה פרננדס דה קירשנר שנבחרה לנשיאות ארגנטינה הן נשים נוספות ששברו את תקרת הזכוכית. קירשנר בכלל החליפה את בעלה בתפקיד, הנשיא לשעבר נסטור קירשנר.
לצד הפוליטיקאיות המובחרות הללו, יש את אלו שפשוט ידעו עם מי להתחתן - קרלה ברוני ומישל אובמה שמחזיקות בבעלים חזקים ומוכשרים. ב-2 בפברואר 2008 נישאה קרלה ברוני לנשיא צרפת ניקולא סרקוזי עוד בזמן כהונתו, זמן קצר לאחר שנפרד מאשתו ססיליה, ומאז לא מפסיקה לכבוש את הכותרות. כך גם לגבי מישל אובמה, שבזכות בחירתו של בעלה לנשיאות ארה"ב, הפכה לאישה השחורה הראשונה המחזיקה בתואר הגברת הראשונה של ארה"ב.
האישה ההוליוודית
את פרץ הבכי של שחקנית הקולנוע האלי ברי, בטקס קבלת האוסקר בשנת 2002, כמעט כל אחד זוכר. ברי, שהיו שהדביקו לה בעקבות הדמעות את הכינוי "האלי בכי", כל כך התרגשה בעת הכרזת זכייתה בפרס השחקנית הטובה ביותר עבור משחקה בסרט "מונסטר בול". אבל, מעבר לזכייה המרגשת, דמעותיה המפורסמות של השחקנית המוכשרת זלגו לא רק על הזכייה המרגשת, אלא על כך שבעצם הזכייה הפכה אותה לאישה השחורה הראשונה שזוכה בפרס היוקרתי.
למרות הדמעות המרגשות של ברי, הסיפור הנשי הטראגי של העשור שייך לבנזיר בוטו, ראש ממשלת פקיסטן לשעבר. לאחר שאביה הוצא להורג בשנת 1977 ובזמן היותה בגלות, תפסה בוטו את מקומו כראש מפלגת העם של פקיסטן. מאז הספיקה בוטו להיבחר פעמיים לראשות ממשלת פקיסטן ובשתי הפעמים החזיקה בתפקיד זמן מועט למדי.
בשנת 1999 הוגלתה שוב יחד עם אימה לדובאי וללונדון כשהיא ממשיכה להנהיג את מפלגתה. באוקטובר 2007 שבה מהגלות לאחר שהנשיא התיר את חזרתה ואת התמודדותה במערכת הבחירות, אולם כחודשיים בלבד לאחר חזרתה נרצחה בוטו מהלך פיגוע התאבדות בתום עצרת תמיכה בה- כשהיא בת 52.
לעומת זאת, זכינו העשור גם לסיפור גבורה נשי שהגיע מיבשת אמריקה הדרומית. המחתרת המרקסיסטית בקולומביה חטפה את מי שהייתה מועמדת לנשיאות מטעם המפלגה הליברלית במדינה, אינגריד בטנקור, בפברואר 2002. "הכוחות המזוינים המהפכניים של קולומביה" FARC החזיקו בשבי את בטנקור במשך שש שנים וחצי. במבצע צבאי מוצלח שוחררה בטנקור, יחד עם 14 בני ערובה נוספים, אז התאחדה מחדש עם משפחתה.
סוגרת את העשור היא האישה הדומיננטית של מערכת הבחירות למפלגה הרפובליקנית בארצות הברית, שרה פיילין. מושלת אלסקה לשעבר שהייתה המועמדת לתפקיד סגנית הנשיא מטעם המפלגה הרפובליקנית בארה"ב וסיפקה לא מעט כותרות צבעוניות במהלך השנתיים האחרונות, זכתה למידה נדיבה של אור זרקורים, ולצידן גם לא מעט ביקורות.
רגע לפני שהעשור מסתיים, בואו לבחור את אישיות העשור שלכם!!! והצביעו בסקר המפורסם בדף האוהדים של חדשות 2 בפייסבוק.