באופן מפתיע, האנושות כוללת קבוצה לא קטנה של אנשים שחושבים שאבוקדו זה פרי נורא בעל מרקם דוחה, אבל אם אתם מתענגים עליו (כמונו), בטח גם אתם מתוסכלים מהמרדף אחרי הרגע המדויק והקצר הזה שבו הוא מבשיל ומושלם לאכילה. למרדף הזה יש שני משתנים חשובים: לדעת לבחור את האבוקדו הנכון, ולדעת איך לאחסן אותו עד השימוש.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הטיפ המעולה להנבטת גלעין אבוקדו

>> אל תתפתו לטרנד השתילה מחדש של הירקות האלה, זה בזבוז זמן

 

לאבוקדו יש כ-15 זנים שונים במראה, במרקם ובטעם, אבל לכולם משותף הרגע האידאלי לאכילה: כשהם בתחילת הבשלות שלהם, עדיין מוצקים אך כבר לא קשיחים. "אם האבוקדו נכנע ללחץ עדין יציב, הוא בשל ומוכן לאכילה. יש להם צבע כהה יותר והם מרגישים מעט רכים אך לא 'עיסתיים' למגע. אבוקדו בוסר הוא מוצק ויהיה לו צבע ירוק עז", אמרה ג'ינה ווידג'ה מ- The Hass Avocado Board האמריקאי לאתר simplyrecipes.

קטיף אבוקדו (צילום: anarociogf, shutterstock)
קטיף אבוקדו | צילום: anarociogf, shutterstock

ווידג'ה הסבירה שהדרך הטובה ביותר לאחסן אבוקדו תלויה במידת הבשלות שלהם ובמועד שבו מתכננים ליהנות מהם. "לפירות בוסר, מוצקים או ירוקים, יכול לקחת ארבעה עד חמישה ימים להבשלה בטמפרטורת החדר. אם הם כבר הבשילו בזמן הרכישה, אפשר לשים אותם במקרר ולהוציא אותם לפי הצורך. האחסון במקרר יאריך את חיי המדף שלהם". לפי זה, אם אתם מתכננים לקנות מראש אבוקדו לאירוע מסוים, בחרו בפרי ירוק בוסר מוצק ועשו זאת כחמישה ימים לפני האירוע. אם תאחסנו אבוקדו בוסר במקרר, הוא יבשיל הרבה יותר לאט ויחזיק מעמד זמן רב יותר. ווידג'ה התייחסה גם לשני טיפים פופולריים ברשת לגבי בחירת ואחסון אבוקדו, עליהם היא בהחלט לא ממליצה. על ההצעה להסיר את מכסה הגבעול כדי לבדוק את הבשלות אמרה: "זה מעורר חמצון מוקדם שיכול להשפיע לרעה על צבע, מרקם וטעם כשאתה מוכן לאכול". על השיטה לאחסן את האבוקדו במים כדי לשמור על הטריות שלו אמרה: "זה עשוי לאפשר לפתוגנים אנושיים כמו ליסטריה או סלמונלה שנמצאים על החלק החיצוני של הקליפה להתרבות כאשר הם שקועים במים, וזה מעמיד אתכם בסיכון למחלות המועברות במזון, ומבטלת את היתרון של השיטה".

איך לשמר חצי אבוקדו?

לא תמיד נזדקק לכל האבוקדו באותו זמן, ואז, רק מלראות את מה שנותר משחיר בתוך דקות יוצא לנו כל החשק להשתמש בו בהמשך. הטיפ של ווידג'ה הוא השיטה שלמדנו מהסבתות שלנו – לצפות את "הבשר" החשוף של האבוקדו בקצת מיץ לימון או ליים, לצפות את חצי האבוקדו בניילון נצמד ולהכניס למקרר. ואם רוצים את האפקט ההפוך – כלומר להאיץ את ההבשלה של האבוקדו, אחסנו אותו לצד כמה פירות או ירקות שמייצרים גז אתילן, למשל בצמוד לתפוח או מתחת לבננות בקערת הפירות.

איך עוזרים לאבוקדו להבשיל? (צילום: Sharaf Maksumov, ShutterStock)
איך עוזרים לאבוקדו להבשיל? זה לא נגמר בבננות | צילום: Sharaf Maksumov, ShutterStock

הלם: מסתבר שאפשר גם להקפיא

באתר TODAY מסבירים איך אפשר לשמור אבוקדו בשל במקפיא: אפשרות אחת היא לקלף את האבוקדו, לחתוך אותו, לסחוט עליו מיץ לימון ולאחסן בשקית אטומה. האבוקדו עשוי להשחיר מעט, אבל הוא יהיה אכיל. אפשר גם להקפיא אבוקדו שלם ולא מקולף (ואז בשר הפרי לא ישנה את צבעו). האבוקדו יפשיר אחרי כשעה בטמפרטורת החדר למשך שעה בערך, ואפשר גם להפשיר אותו במיקרוגל כמה דקות. שימו לב: האבוקדו המופשר יהיה רך מאוד, ולכן פחות יתאים לאכילה כך אבל יהיה מצוין לממרח או לשייק.

סלט ביצים עם אבוקדו או סלט אבוקדו עם ביצים? (צילום: Sergii Koval, ShutterStock)
סלט ביצים עם אבוקדו או סלט אבוקדו עם ביצים? | צילום: Sergii Koval, ShutterStock