החברה להגנת הטבע של מיזורי (MDC) פרסמה הנחייה דחופה לדייגים המקומיים לתפוס ולהרוג מין פולש שנצפה בגופי המים ברחבי המדינה. לפי הדיווחים, נצפו במקום פרטים של ראשנחש צפוני (Northern Snakehead) שיכולים לגרום נזק אדיר למערכת האקולוגית המקומית.
"מדובר בטורפים תוקפניים שאוכלים מינים מקומיים ומתחרים איתם על משאבים", פורסם בהודעה של ה-MDC. "אנו ממליצים לדייגים להרוג את הדג ברגע שאתם רואים אותו על ידי כריתת ראשו והוצאת הקרביים שלו. לאחר מכן, יש לאטום את הגווייה ושאר חלקיה בתוך שקית פלסטיק". בהמשך הם הבהירו שאסור לזרוק את הדג על גדות נהרות ואגמים, משום שהוא מסוגל לשרוד על היבשה ולנדוד לגופי מים אחרים.
Fishermen warned to kill ‘invasive’ sea creatures that can survive on land: ‘They’re aggressive predators’ https://t.co/BTU5mCeQZp pic.twitter.com/QkExhL2ggT
— New York Post (@nypost) June 5, 2024
ראשנחש צפוני הוא מין ממשפחת הראשנחשיים, שמצויים באזורים טרופיים ביבשות אפריקה ואסיה. הטורף, שיכול להגיע לאורך של מטר, קיבל את שמו בגלל דפוס הצבעים שעל גופו, שמזכירים מאוד עור של נחש פיתון. פרטים צעירים ניזונים מפלנקטון, חרקים מימיים ורכיכות, בעוד שהבוגרים ניזונים מבעלי חיים גדולים יותר – כמו סרטנים, דגים, מיני דו-חיים ואפילו חולדות.
הראשנחש הצפוני נחשב מין פולש בגופי המים במדינת מיזורי ולפי ההערכות, הגיע לשם אחרי שפרטים שוחררו לאגמים ונהרות משווקי דגים או על ידי אנשים שגידלו אותם כחיות מחמד. מאז שנת 2019 נרשמה עלייה משמעותית במספר הפעמים שבעל החיים נצפה במיזורי, כאשר הפעם האחרונה הייתה בשבועות האחרונים, כך לפי ה-MDC.
It’s #invasivespeciesawarenessweek so I thought I would share a bit about the work I’ve done on invasive amphibious fishes. First up, we have the Northern Snakehead (Channa argus). Native to Eastern Asia, this species can breathe air, will leave water when quality is bad, (1/n) pic.twitter.com/KyeHR6hMrd
— Noah Bressman, PhD (@NoahwithFish) February 26, 2021
דייב קנות', ביולוג ימי שעובד ב-MDC, התייחס לכישורי ההישרדות של הדג בשיחה עם ה-NY Post ואמר: "היה מקרה לאחרונה שדייג תפס אחד מהם, הבין שמדובר בראשנחש צפוני וזרק אותו על מדרכה רחוק המים במחשבה שהוא פשוט יתייבש שם – כמו דג רגיל. אבל זה לא קרה. הדג לא מת. הוא נשאר מחוץ למים במשך שעות והדג לא מת". בהמשך, פורסם שהדג נראה גם בגופי מים בניו יורק והמשרד להגנת הטבע במדינה נקט בשורת צעדים כדי לוודא שהמין לא יתרבה שם.