הלילה הוא שוב הגיע - וקיצר לנו את השינה: הלילה (בין חמישי לשישי) בשתיים לפנות בוקר זזו מחוגי השעון שעה אחת קדימה - וישראל עברה לשעון קיץ. שעת השינה שהתפספסה היא אבדה גדולה עבור רבים, אבל לצד זאת חשוב לזכור שלמעשה הרווחנו עוד כמה שעות אור לחצי השנה הקרובה. איך מוודאים שהעברת השעון התבצעה אוטומטית בטלפון, מתי תיכנס ותצא השבת - והטיפ לזכור מתי מזיזים קדימה ומתי מזיזים אחורה? N12 עם כל מה שחשוב וכדאי לדעת.
איך ומתי זה קורה?
- הלילה בשעה 02:00 זז השעון שעה אחת בדיוק קדימה.
- במעבר לשעון קיץ הפסדנו שעה, כאשר 02:00 לפנות בוקר הפך ל-03:00 לפנות בוקר.
- איך זוכרים? יש שיטה: שעון קיץ = קדימה, שעון חורף = אחורה.
- מתי נחזור לשעון חורף? במוצאי שבת, 27.10.2024.
שעון הקיץ - וההשפעות
- החיסרון - הפסד שעת שינה אחת, היתרון - נרוויח שעות אור נוספות לאורך היום.
- זמני כניסת ויציאת השבת יתאחרו: בירושלים השבת תיכנס ב-18:17 ותצא ב-19:34, בתל אביב השבת תיכנס ב-18:37 ותצא ב-19:36 ובחיפה השבת תיכנס ב-18:28 ותצא ב-19:36.
כך תיערכו להזזת השעון
- תוודאו שכל השעונים מכוונים ותחסכו לעצמכם בלבול וסיכון גדול לאחר למקומות.
- אל תסמכו על הטכנולוגיה - ודאו בעצמכם שהמעבר לשעון הקיץ מתבצע אוטומטית בטלפון הנייד.
- איך עושים את זה? יש להיכנס להגדרות המכשיר ולוודא כי כפתור העדכון האוטומטי של התאריך והשעה מופעל. לאחר מכן יש לוודא שאזור הזמן במכשיר הוא ירושלים.
- עובדים עם אנשים מחו"ל? בארה"ב כבר עברו לשעון קיץ ב-10.3.2024, כך שעכשיו אנחנו מסונכרנים איתם. בבריטניה המעבר יהיה ביום ראשון 31.3.2024, וכך גם במרבית מדינות אירופה האחרות.
דברים שכדאי לדעת
- המדינה הראשונה בעולם שאימצה את שעון הקיץ הייתה גרמניה, והיא עשתה זאת ב-30 באפריל 1916.
- המעבר לשעון הקיץ מיוחס לעיתים לבנג'מין פרנקלין, על אף שהוא אינו הוגה הרעיון. מי שבאמת הגה את הרעיון הוא ג'ורג' ורנון הדסון, אנטומולוג ואסטרונום אנגלי.
- היתרונות של שעון הקיץ: תורם בעלייה בייצור ויטמין D בגוף עקב חשיפה מרובה יותר לשמש ומשפיע לטובה על ביצוע פעילות גופנית.
- משרד התחבורה של ארה"ב מצא כי שעון הקיץ גורם להפחתה בשיעורי הפשע, מכיוון שפשעים רבים נוטים להתרחש בחושך - בעיקר מקרי שוד ותקיפות מיניות.
- החסרונות של שעות הקיץ: מחקרים הראו כי הזזת המחוגים פוגעת בשינה ובכך מעלה את הסיכון להתקפי לב.
- מחקר שנעשה באוניברסיטת אלבמה שבבירמינגהם העלה כי שינוי השעה קדימה במרץ נקשר עם עלייה של 10% בסיכון להתקפי לב.