לחובבי האסטרונומיה והחלל מצפה הזדמנות נדירה לראות כוכב שביט משייט בחלל. הגוף השמיימי שנקרא נישימורה התגלה רק בחודש שעבר, אבל כבר הוכיח את עצמו כמחזה לא קטן, כאשר אסטרונומים מעודדים אנשים לא לבזבז את ההזדמנות לראות אותו בעין בלתי מזוינת לפני שהוא יישרף.
את כוכב השביט ניתן לראות כבר בשעה שאחרי השקיעה, כמו גם שעה לפני עלות השחר כאשר מביטים לכיוון צפון-מזרח. לדברי המומחים, שיא הראות של התופעה השמימית צפויה בשבוע הבא. ביום שלישי הקרוב, ה-12 בספטמבר ממש לפני עלות השחר, הוא יהיה בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ.
אסטרונומים חזו את מסלולו ומהירותו של נישימורה - ואין סכנה שהוא יפגע בכדור הארץ. פרופ' בראד גיבסון, אסטרופיזיקאי מאוניברסיטת האל הבריטית, אמר שתצפיות כוכבי שביט מתרחשות רק פעם אחת בעשור בממוצע, וכי נישימורה הציגה "הזדמנות נדירה ומרגשת".
השביט נקרא על שמו של הצלם היפני היידו נישימורה, שתפס את הגורם השמיימי בעת שצילם תמונות בחשיפה ארוכה של שמי הלילה במצלמה דיגיטלית בחודש שעבר. מאז נישימורה הפך לגדול יותר ובהיר יותר – כך שהוא הפך לנראה ללא כל ציוד מיוחד.
המדענים מאמינים שהגדול האמיתי של כוכב השביט הוא קוטר של קילומטר או שניים. פרופ' גיבסון אמר כי השביט, שלוקח לו 500 שנים להקיף את מערכת השמש, עשוי להיות אחראי למטר המטאורים השנתי של דצמבר. עם זאת, ייתכן שלא נותר לו זמן רב, משום שטיסה קרובה לשמש עלולה לחרוץ את גורלו. ב-17 בספטמבר הוא יגיע לטווח של 27 מיליון מייל מהשמש - קרוב מספיק כדי להישרף.
השביט או כוכב שביט, הוא גוף שמימי קטן הדומה לאסטרואיד, אך מורכב בעיקר מקרח. השביטים נעים סביב השמש במסלולים אליפטיים, כך שמרחקם מהשמש יכול לנוע מיליוני קילומטרים בודדים עד למיליארדי קילומטרים. כמו כל חבריו הקפואים והסלעיים, כוכב השביט נישימורה הוא חלק מהשאריות שנותרו מהיווצרות מערכת השמש לפני כמעט 5 מיליארד שנים.
כשהוא קרוב יותר לשמש, ניתן לראות את זנבו הייחודי של כוכב השביט, משום שהחום משחרר גז בגופו הקפוא. גם חלקיקי אבן וסלע משתחררים יחד עם הגז, מה שמוביל למטר מטאורים.