האסון בלוב: לפחות כ-5,300 בני אדם נהרגו בשיטפונות בעיר דרנה שבמזרח המדינה, בנוסף לאלפי תושבים נוספים שנעדרים. בעקבות הסופה "דניאל" שהכתה בלוב, שכונות שלמו נסחפו ומספר הנספים אף צפוי לעלות על פי ההערכות. התיעודים הדרמטיים שחושפים את הנזקים.
העיר דרנה, שנפגעה יותר מכל בסופה ונחשבת למוקד השיטפונות, שוכנת כ-260 ק"מ ממזרח לבנגאזי והוכרזה כ"אזור אסון". אתמול פורסמו תיעודים שבהם נראות שכונות מוצפות לחלוטין, לצד תושבים חסרי אונים שמנסים למצוא מחסה בין כלי הרכב המוצפים, כאשר חלקם נלכדו בבתיהם.
שר הבריאות במזרח לוב עת'מאן עבד אל-ג'ליל אמר: "המצב הופך לטרגי יותר ויותר, בתי החולים בדרנה מלאים בגופות של קורבנות האסון". הוא הדגיש כי בשלב זה כמות הנספים עדיין ראשונית. סאלח אל-עבידי שמתגורר בדרנה וברח עם משפחתו, סיפר על התחושות הקשות: "אנשים ישנו וכשהם התעוררו, הם מצאו את בתיהם מוקפים במים".
אחמד מיסמרי, דובר הצבא הלאומי של לוב השולט במזרח המדינה, אמר במסיבת עיתונאים כי יש עדיין אלפי נעדרים בדרנה ושמספרם אף צפוי לעלות באופן ניכר. לדבריו, הסופה גרמה לקריסתם של שני סכרים מיושנים בדרנה ובעקבות כך, הוצפו אזורים נוספים בעיר.
דובר רשות החירום בלוב אוסאמה עלי ציין כי נמחקו כפרים שלמים. "המצב רע מאוד, קשה לתאר אותו במילים", אמר. "זה אסון בכל מובן של המילה, אני לא יכול להכריז על מספר ההרוגים שהגיע אליי כי מדובר באסון גדול מאוד".
הישאם שקיואט, שר התעופה האזרחית וחבר ועדת החירום בממשל ששולט במזרח לוב, סיפר בריאיון לאל-ג'זירה על ממדי האסון: "אני לא מגזים כשאני אומר ש-25% מהעיר דרנה נעלמו. הרבה מאוד בניינים קרסו ומספר הנעדרים גדול". הסופה פגעה גם בעיר הגדולה בנגאזי שהוכרז שם על עוצר, וכן נפגעו ערים אחרות כמו סוסא, א-ביידא ואל-מרג'.
הפרלמנט המזרחי בלוב הכריז אתמול על שלושה ימי אבל בעקבות האסון. ממשלתו של ראש הממשלה בטריפולי, עבד אל-חמיד א-דבייבה, ראש הממשלה בטריפולי, הנחתה את הרשויות "לטפל באופן מידי" בנזקים ובשיטפונות בערים המזרחיות, למרות שאינה שולטת שם.
נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הכריז על שלושה ימי אבל, כאות סולידריות עם קורבנות האסונות בלוב ובמרוקו - לאחר שאלו גבו את חייהם של אלפי בני אדם. במקביל, משלחת צבאית מצרית, בראשות הרמטכ"ל אוסאמה עסכר, הגיעה ללוב כדי להעניק סיוע הומניטרי לנוכח הנזקים. דוברת ארגון הבריאות העולמי התייחסה למצב בלוב והגדירה אותו כ"אסון טרגי".