אם בחיפה השתלטו על הנוף האורבני חזירי הבר, בצפון תל אביב אלו התנים שמסתובבים בחצרות הבתים. לרוב הם רק משוטטים, אך לאחרונה תושבים מדווחים על היתקלויות לא נעימות עם קבוצת בעלי החיים.
ליאת, תושבת צפון תל אביב, מאוימת כבר חודשים על ידי תנה אחת שהמליטה בשטח בית ספר שנמצא בשיפוצים ברחוב שבו היא מתגוררת. "אני יוצאת לעבודה עם מקל מטאטא ובקבוקי בירה ריקים מהפחד שהיא תתקוף אותי", אומרת ליאת, "נשים מבוגרות נפלו כמה פעמים מבהלה כשנתקלו בה ובחברי הלהקה שלה בשכונה".
לפני מספר ימים כשליאת טיילה עם הכלב שלה נעמדה התנה מולם וחשפה שיניים. אז הבחינה ליאת כי היא גם מדממת, "היא כנראה חשה מאוימת אבל זה היה נורא מפחיד. פחדתי שהיא תתקוף את הכלב שלי ואותי. פחדנו שיש לה כלבת", היא מוסיפה.
"אני ממש מיואשת מהמצב, זה מנהל אותי ואת היומיום שלי. אני כבר מכירה את כל העובדים במוקד 106 של העיריה, הם כבר לא יודעים מה להגיד לי". לדבריה של ליאת, בקבוצת בעלי הכלבים בשכונה שלה לכל אחד יש סיפור אחד לפחות בהתקלות עם התנים באזורם. מקרה נוסף דווח בפוסט בפייסבוק השבוע על תן שנשך גור כלבים באותו האזור.
תגובת עיריית תל אביב- יפו: "ראשית נציין כי על פי החוק להגנת חיות הבר, הטיפול בחיות בר כדוגמת תנים הינו באחריות ובסמכות פקחי רשות הטבע והגנים ורק הם רשאים ללכוד, להעביר למקום אחר ובמקרה הצורך אף להמית. ככלל - רשות הטבע והגנים אוסרת כל פעולה להעברת תנים למקומות אחרים ואו כל פעולה אחרת".
"עיריית תל אביב-יפו מצידה מסייעת בפעולות של פיזור פיתיונות בהן חיסונים נגד מחלת הכלבת, איסוף כל פגר של תן שמועבר לנתיחה שלאחר המוות לוודא שלא היה נגוע בכלבת (כמאה תנים נבדקים בשנה), ביצוע הסברה לתושבים להימנע מהאכלת התנים, סיוע בגיזום מסיבי של צמחיה ואטימת מחילות בכתובות בהן מדווחים על המלטת תנים ווכן העברת פניות תושבים על המלטות באזורים אלה למוקד רשות הטבע והגנים".
תגובת רשות הטבע והגנים: "תופעת שוטטות חיות בר כגון תנים ביישובים נובעת מחיפוש אחר מזון זמין שמקורו באדם. רשות הטבע והגנים, כאמונה על יישום חוק הגנת חיית הבר, מספקת הנחיות מקצועיות לרשויות המקומיות כיצד לצמצם תופעה זו בין היתר באמצעות שיפור רמת הסניטציה בשטחי היישוב ומניעת גישה לפסולת ומזון לחיות הבר. לא התקבלה פניה חדשה בנושא. במקרים בהם תושבים נתקלים בחיית בר בשטחי יישוב יש לשמור על מרחק ממנה, לא לפגוע בה, להטרידה או להאכיל אותה. מומלץ לדווח על כך למוקד העירוני על מנת שיוכל לתכלל את הנושא ובמידת הצורך לפנות לרשות הטבע והגנים לקבלת הנחיות כיצד לפעול לצמצום התופעה".