חוקרים בדנמרק הצליחו להפיק דנ"א מלבנת חרס בת 2,900 שנה, מה שעשוי לסלול את הדרך לגילוי דרכים חדשות לחקור את החיים בעבר. הפקת הדנ"א בוצעה על חומרי בנייה מארמונו של המלך אשורנצירפל השני, מלך אשור המסופוטמית, בעיר העתיקה כלח, שנמצאת במה שמוכר היום כצפון עיראק.
בעזרת רצף הדנ"א שהפיקו, זיהו חוקרים 34 קבוצות של צמחים שהתקיימו באותה העת - כולל ליבנה וכרוב. זו הפעם הראשונה שנעשתה פריצת דרך כזו. "זו קפסולת זמן למגוון ביולוגי", כך תיאר את הלבנה ד"ר טרואלס ארבול מאוניברסיטת קופנהגן.
לפי ההערכות, החומר הגנטי נשמר מאחר והלבנה לא נשרף, אלא הושאר לייבוש טבעי. יצירת הלבנה מתוארכת לתקופה שבה החלה העבודה על הארמון - הידוע כיום כ-"הארמון הצפון מערבי בנמרוד", בשנת 879 לפני הספירה, ועד לסיומה בשנת 869 לפני הספירה. הלבנה שוכנת כעת במוזיאון הלאומי של דנמרק.
בעוד שהמחקר החדש מפרט רק על צמחים שזוהו, החוקרים מאמינים שניתן להפיק גם דנ"א של בעלי חיים וחרקים באמצעות אותן הטכניקות - החומר הצמחי הופק באמצעות שיטות ששימשו בעבר לזיהוי חומרים נקבוביים אחרים, כמו עצמות. ממצאים מחרס מתגלים כמעט תמיד באתרים ארכיאולוגיים מתקופות שונות ברחבי העולם, מה שהופך אותם למקור פוטנציאלי עשיר למחקרי דנ"א נוספים.