כל מי שאכל בחוץ בשנים האחרונות הרגיש ואולי נכנע לדחף לצלם תמונה של המנה הנחשקת או הפוטוגנית שלו לרשתות החברתיות, אבל עכשיו ייתכן שתהיה סיבה אמיתית לכך. מהנדסים לשעבר של Google וענקית הטכנולוגיה Raytheon יצרו אפליקציה סלולרית חדשה שיכולה לספור את הקלוריות בכל ארוחה - על ידי צילום תמונה.
עוד ב"מדע וסביבה" - סיקור N12
- "עלול להיות מסוכן": אסטרואיד גדול צפוי לעבור מחר בסמוך לכדור הארץ
- יצא לדוג בנהר באיטליה - וחזר עם השפמנון הגדול בהיסטוריה
- מאוחר מהצפוי: מדוע נחילי המדוזות טרם הגיעו לחופי ישראל?
יצרני האפליקציה טוענים ש-SnapCalorie - שכבר זמינה להורדה בחנות האפליקציות של אפל ובגוגל פליי בחינם - טובה יותר בזיהוי תכולת הקלוריות של מנות מאשר "תזונאים מקצועיים". ליישומון קיימת גם גרסת פרימיום במחיר של כ-30 דולרים לחודש.
"בני אדם גרועים בלהעריך חזותית את גודל המנה בצלחת אוכל", אמר המייסד המשותף של SnapCalorie, שמקווה שהאפליקציה תאומץ בקרב דיאטנים וגם אנשים שנמצאים במהלך דיאטה ומפחדים לאכול בחוץ למקרה שהם עוברים את מגבלת הקלוריות שלהם. אבל הסוד האמיתי של SnapCalorie הוא מערך הנתונים המיוחד שהחברה הפיקה בעצמה על ידי נטילת נתונים תזונתיים על כ-5,000 ארוחות פופולריות מרחבי העולם. הנתונים הוצמדו לאלפי תמונות וסרטונים של ארוחות שצולמו באמצעות מתקן רובוטי.
מערך הנתונים של האפליקציה שימשה לאימון אלגוריתם של ראייה ממוחשבת כדי לנחש במדויק את התוכן הקלורי של כל דבר, החל במרקים וסלטים ועד מרכיבים מסובכים יותר כמו שמנים ו"רטבים מסתוריים".
לפני SnapCalorie, מייסד החברה ווייד נוריס היה חלוץ בפרויקט Google Lens של גוגל, כלי נוסף המופעל באמצעות אלגוריתם ראייה ממוחשבת. עם SnapCalorie, נוריס אמר שהוא מחפש דרך למנף את הטכנולוגיה הזו כדי לשפר באופן ישיר יותר את חייהם של אנשים. דיוק הוא מאוד מטרת הליבה של SnapCalorie, כאשר ה-AI שלה נעזר במדידת גודל המנה, לא רק על ידי חיישני העומק הייחודיים של מצלמת הטלפון המודרנית, אלא גם על ידי צוות בודקים אנושיים מומחים. "בממוצע, הצוות מסוגל להפחית את השגיאה הקלורית מתחת ל-20%", אמר נוריס.