מפגש נדיר עם שני סמורים תועד אמש (שלישי) על ידי אזרח בעין השלושה הסמוך לשדרות. האזרח ברק גרדי הופתע מאוד אך הצליח לתעד את בעל החיים הנדיר. הוא פנה למוקד רשות הטבע והגנים לברור הנושא. קובי סופר פקח רשות הטבע והגנים במחוז מרכז: "שמחתי לקבל את הדיווח מברק. מדובר בבעל חיים שאנחנו כמעט ולא רואים לצערי".

דותן רותם אקולוג שטחים פתוחים ברשות הטבע והגנים מסביר: "סמור הינו טורף קטן ממשפחת הסמוריים. שמו ניתן לו בשל סימור שערות הגב בעת התגוננות. ביכולתו גם להתיז ריח חריף מבלוטות הממוקמות בסמוך לפי הטבעת, על תוקפיו הנחשב דוחה במיוחד. בנוסף כפי שניתן לראות בתמונה הוא בעל נביחה אופיינית המשמשת גם להרתעת התוקף אך גם להתראה לסמורים אחרים הנמצאים בטווח שמיעה. מקומות חיותו מגוונים למדי ובישראל הוא נצפה בחורש, ביער פארק ובעיקר בשטחים בתה עשבוניים. לדבריו, הסמורים טורפים מכרסמים שונים ובכך יכולים לסייע לחקלאים הסובלים מהתרבות לא מרוסנת של מכרסמים".

תצפית נדירה של סמורים בישראל (צילום: רשות הטבע והגנים)
תצפית נדירה של סמורים בישראל | צילום: רשות הטבע והגנים
תצפית נדירה של סמורים בישראל (צילום: רשות הטבע והגנים)
תצפית נדירה של סמורים בישראל | צילום: רשות הטבע והגנים

לצערנו סמורים הפכו נדירים בישראל והתצפית שלפנינו היא נדיה מאוד. אבדן בתי גידול כתוצאה מפיתוח, ריבוי כבישים הגורמים לקיטוע בתי גידול וכן שימוש בחומרי ריסוס שונים הביאו לירידה משמעותית באוכלוסיות הסמור בישראל והוא מוגד כמין בסכנת הכחדה.

משרד החקלאות יחד עם רשות הטבע והגנים פרסמו המלצות לגידור מטעים בהם מוצע לחקלאים להותיר חורים המאפשרים מעבר לבעלי חיים כמו סמורים ונמיות היכולים לסייע בהפחתת נזקי מכרסמים ובכך לצמצם שימוש ברעלים.