נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הבטיח לסייע במיליארדי דולרים למדינות עניות בהתמודדותן עם סופות מחמירות, הצפות ובצורות בעקבות שינויי האקלים. ואולם, התקציב שאושר בבית הנבחרים בסוף השבוע האחרון מקצה לנושא פחות ממיליארד דולרים, לעומת 11.4 מיליארד הדולר שהבטיח הנשיא להעניק בכל שנה.
הכסף אמור לסייע בין השאר לאותן מדינות לעבור לאנרגיה מתחדשת: 270 מיליון דולרים לאימוץ תוכניות מעין אלה, בעיקר במדינות באסיה ובאיים הפסיפיים, לצד השקעה בסך 260 מיליון דולרים בפיתוח אנרגיות ירוקות באפריקה. 185 מיליון דולרים נוספים ילכו ל"תוכניות לנוף בר קיימא".
הכשלון לקיים את ההתחייבות של ביידן מערערת את הבטחת הבית הלבן להתמודד עם שינויי האקלים. סלימול הוק, מנהל המרכז לשינויי אקלים והתפתחות בבנגלדש אומר כי הסיוע של ארה"ב רחוק ממה שביידן הבטיח: "ההקצאה הזניחה של מיליארד דולר בלבד לתמיכה במדינות המתפתחות מאכזבת מאוד".
הבית הלבן: "נקיים את ההבטחה"
ארגוני הסביבה האמריקניים קיבלו תמיכה משמעותית בתקציב שעבר, כמו למשל 600 מיליון דולר לתשתיות מים במדינות שונות, אך ביקרו את התמיכה המעטה בנושא האקלים. ממשל ביידן העמיד בראש סדר העדיפויות את המלחמה בשינויי האקלים לצד ג'ון קרי, שליח ארה"ב בנושא. השניים נכחו בוועידת האקלים במצרים בחודש שעבר והבטיחו שארה"ב תגדיל את סיועה בנושא.
"האסון האקלימי מכה הכי חזק במדינות ובקהילות שיש להן הכי פחות משאבים להגיב ולהתאושש", אמר ביידן בנאומו בוועידה – והבטיח כי יביא לכך שבקונגרס יאשרו תקציב במיוחד לכך. דובר מטעם הבית הלבן אמר כי "הנשיא ביידן רואה ב-11 מיליארד הדולרים שהובטחו מטרה עליונה וקריטית עבור נושא האקלים שהוא מקדם. הנשיא הבהיר כי הוא יילחם כדי שהדבר ימומן במלואו. בשבועות האחרונים חברי הממשל עבדו כדי להבטיח את המימון בשנת 2023 – מה ששם אותנו על הדרך להשיג את המטרה. נמשיך לעבוד עם הקונגרס כדי לקיים את ההבטחה הזו ולהפוך אותה למציאות בשנת 2024".