את תוצאות רעידת האדמה שפקדה את טורקיה הרגישו בישראל לא רק במבנים רועדים, אלא גם במערכת המים. משרד הבריאות הודיע לתושבי המועצה האזורית עמק המעיינות ותושבי בית שאן על הצורך להרתיח מים לפני שתייה, בישול, צחצוח שיניים והכנת תרופות בשל עכירות במים שנובעת, ככל הנראה, מהרעש.
במשרד הבריאות פרסמו את רשימת היישובים המלאה שבהם יש להרתיח מים: בית שאן, גשר, נווה אור, ירדנה, חמדיה, מעוז חיים, נווה איתן, בית יוסף, כפר רופין, עין הנציב, שדה אליהו, טירת צבי, תל תאומים, רחוב, רוויה, שדה תרומות, מרב, מלכישוע, שלוחות, רשפים, שלפים, מסילות, ניר דוד, מפעלי שאן, אזור התעשייה "פארק צבאים".
הרעידות בקרקע באזור הובילו לעליית עכירות במי תהום שמוזרמים למערכת המים. בנקודות שבהן מתבצעים קידוחי מים ומהם נשאבים המים למערכות ההזרמה התריעו מכשירים המדידה על עכירות גבוהה יחסית שפוגעת באיכות המים. הסיבה לכך היא תזוזת חול ואבנים בנקודות השאיבה.
גלי הדף
בחברת מקורות מסבירים שקידוחי המים באזור הופסקו בשל גלי הדף של רעידת האדמה בטורקיה. בחברה אומרים כי לאורך כל היום תוגברו קידוחים אחרים ולא היה חשש לאספקת המים. במשרד הבריאות עוקבים אחרי איכות המים ויעדכנו את התושבים כשניתן יהיה לחזור לצרוך אותם כרגיל.
"מקורות חוזרת ומתריעה במשך שנים בפני רשות המים על הצורך המיידי לאשר חיבור באזורים המנותקים מרשת המים הארצית למערכת הארצית, בהתאם להחלטות הממשלה", אומרים בחברה. "בעבר אף פנינו לבג"ץ בנושא יחד עם המועצה האזורית בקעת הירדן. חזרנו וטענו כי הסתמכות על קידוחים מידלדלים באזור מועד לרעידות אדמה היא מסוכנת ותמנע אפשרות לספק מים במקרה של רעידות אדמה. חברת מקורות מוכנה לבצע מיד כל שיוטל עליה".
רעידת האדמה הראשונה התרחש בלילה בין ראשון לשני בעוצמה של 7.8. בשעות הצוהריים (שעון ישראל) התרחש רעש נוסף באותו אזור בעוצמה 7.5. הרעש, שהורגש גם בישראל, גבה את חייהם של מאות בני אדם בטורקיה ובסוריה. מבנים רבים קרסו ואלפים נותרו ללא קורת גג.