אלפי מחקרים התמקדו בהשפעת שינוי האקלים על בני אדם ואלפים אחרים בהשפעת השינויים על בעלי החיים – אבל לא הרבה מחקרים עשו את החיבור בין השניים. מחקר חדש שמתפרסם בכתב העת Nature Climate Change מראה שיש למשבר האקלים העולמי השפעה על מספר ההתנגשויות בין בני אדם לחיות בר.

ד"ר בריאנה אברהמס, ביולוגית חיות בר באוניברסיטת וושינגטון, שהובילה את המחקר: "יש עדויות לעימותים בין בני אדם וחיות בר שהוחמרו בשל שינויי אקלים שהתחוללו בשש היבשות ובחמישה אוקיינוסים שונים. הכוללים יונקים, זוחלים, ציפורים, דגים וחסרי חוליות. למרות שלכל מקרה סיבות והשפעות משלו, העימותים האלה מונעי שינויי האקלים נוכחים ממש בכל מקום בעולם".

פילים מתים באפריקה (צילום: סוכנויות הידיעות)
צילום: סוכנויות הידיעות

החוקרים בחנו מספר תקריות בין בני אדם לבעלי חיים וזאת תוך התמקדות בשינוי האקלים כמו בצורת וגם התחממות כדור הארץ שמביאה להמסת קרחונים ופוגעת קשה בדובי הקוטב שנאלצים לחפש מזון במקום אחר. הדובים עצמם מגיעים לאזורים מיושבים במטרה לחפש מזון ומוצאים את עצמם לעיתים במפגש עם בני אדם. דוגמא נוספת היא מה שקורה בשנים האחרונות בטנזניה – שם הטרף של האריות נשטף עם השיטפונות העזים, מה שמוביל למספר גדול של תקיפות בני אדם.

בשנת 2009 בצורת קשה פגעה בקילימנג'רו שגם כן בטנזניה מה שהוביל את הפילים האפריקנים להיכנס לשדות חקלאיים ואכול את היבולים. האירוע הוביל לפגיעה קשה למגדלים שנאלצו להתמודד עם פילים שיכולים להרוס גם 3 דונם ביום. החקלאים נאלצו לפגוע בפילים במטרה לשמור על היבולים שלהם.