גילוי היסטורי מהתקופה הביזנטית: המנהל האזרחי חשף כנסייה עתיקה באזור יריחו, בעלת רצפות פסיפס מרהיבות שהשתמרו עוד מהתקופה הקדומה. היא הוקמה ככל הנראה במהלך המאה ה-6 לספירה והמשיכה להתקיים גם במהלך התקופה המוסלמית המוקדמת. מאחורי הגילוי הזה עומדת יחידת קצין מטה (קמ"ט) ארכיאולוגיה במנהל האזרחי שעסקה בכך רבות במהלך השבועות האחרונים.
אף על פי שהשלטון המוסלמי אסר תיאורי דמויות במרחבים ציבוריים, לא נראתה ברצפות הכנסייה תופעת "איקונוקלזם" - השחתת דמויות. רצפת אולם התווך של הכנסייה נשמרה כמעט במלואה, כאשר בה נחשף שטיח פסיפס יוצא דופן שעוטר בדגם שריגי גפן שמתפתחים למדליונים ונושאי דמויות של בעלי חיים.
המידות של הכנסייה הן כ-250 מטר רבוע ובכניסה לאולם התפילה התגלתה כתובת בשפה היוונית באורך של יותר מ-3 מטרים, שמציינים את 'גאורגיוס ונונוס' - אותן דמויות ציבוריות שתרמו לבניין הכנסייה. על עושרה של הכנסייה מעידים ממצאים נוספים שנעשו מחומרים שלא מצויים באזור ונדרש מאמץ רב להביאם: עמודי שיש וחלקי סורג שעשויים מאבן ביטומן שחורה. יש לציין כי כנסייה זו נחשבות לגדולות ביותר באזור והיא שימשה חלק ניכר מהאוכלוסייה הנוצרית.
בניגוד לכנסיות שנהרסו ברעידת האדמה בשנת 749 לספירה, הכנסייה ננטשה מספר שנים לפני ופתחיה נחסמו במכוון. בהמשך עתיד המנהל האזרחי להעתיק את מבנה הכנסייה למוזיאון הפסיפסים של המנהל האזרחי באתר ׳השומרוני הטוב׳ - שם היא תוצג ותישמר לכל הדורות.
קצין מטה ארכיאולוגיה במנהל האזרחי, חנניה היזמי, מסר כי "אני מתרגש ומברך על התגלית ההיסטורית והמדהימה שמצטרפת למספר תגליות אותן חשפה יחידת קמ"ט ארכיאולוגיה במנהל האזרחי. נמשיך לפעול למען גילוי ושימור ההיסטוריה של יהודה ושומרון".