אוקיינוסים מתחממים והטמפרטורות שלהם הגיעו לשיא בשנת 2022, כך מפרסמים צוות חוקרים בכתב העת Advances in Atmospheric Sciences. עוד כתבו במחקר כי מאז שנת 1990 ישנה האצה משמעותית בעליית הטמפרטורה בימים ובאוקיינוסים. יותר מ-90% מהחום העודף שנלכד בפליטת גזי החממה נמצא במקורות המים הגדולים, וכשהם מתחממים זה משפיע על מזג האוויר בכל העולם. סופות ענק, לחות גבוהה וגשמים עזים התרבו בשנים האחרונות בשל שינויי האקלים שהביאו להתחממות אוקיינוסים. מעין מעגל קסמים.
אמש פורסם מחקר של מינהל האוקיינוסים והאטמוספירה של ארה"ב שהראה שאירועי מזג אוויר קיצוניים בשנת 2022 הפכו יותר ויותר אינטנסיביים בגלל משבר האקלים. בגארדיאן נכתב שמדידות אמינות של טמפרטורת האוקיינוסים קיימות משנת 1940, אך סביר להניח שהאוקיינוסים נמצאים כעת בחום השיא שלהם והם מתחממים מהר יותר מכל זמן אחר ב-2,000 השנים האחרונות. בניתוח, שפורסם בכתב העת Advances in Atmospheric Sciences נכתב ש"האוקיינוסים ספגו חום שווה ערך למצב שבו כל אדם על פני כדור הארץ יפעיל 40 מייבשי שיער כל יום, כל היום".
באתר החדשות הגרדיאן מצטטים קבוצת מדענים שניתחו את טמפרטורת האוקיינוסים ושם הגיעו למסקנה כי "מחזורי האנרגיה והמים של כדור הארץ השתנו מאוד בעקבות פליטת גזי חממה. זה הוביל לשינויים נרחבים במערכת האקלים". פרופ' ג'ון אברהם, מאוניברסיטת סנט תומס במינסוטה וחלק מצוות המחקר, אמר: "אם אתה רוצה למדוד את ההתחממות הגלובלית, אתה רוצה למדוד לאן הולכת ההתחממות, ומעל 90% משפיעים על האוקיינוסים. מדידת חום האוקיינוסים היא הדרך המדויקת ביותר לקבוע עד כמה כוכב הלכת שלנו אינו מאוזן. אנחנו רואים מזג אוויר קיצוני יותר בגלל התחממות האוקיינוסים ויש לכך השלכות אדירות בכל רחבי העולם".
פרופ' מייקל מאן, מאוניברסיטת פנסילבניה, חבר נוסף בצוות, אמר: "המשמעות של אוקיינוסים חמים יותר היא שיש יותר פוטנציאל לאירועי משקעים גדולים יותר, כמו שראינו בשנה האחרונה באירופה, אוסטרליה וכרגע בחוף המערבי של ארה"ב". לדבריו, הניתוח הראה שכבה עמוקה יותר מתמיד של מים חמים על פני האוקיינוס. "זה מוביל להתעצמות גדולה ומהירה יותר של הוריקנים - עוד דבר שראינו גם בשנה האחרונה", הסביר.