דילוג על אחת מ-3 הארוחות ביום: בוקר צוהריים או ערב עלול לפגוע בבריאות שלכם, כך מצא מחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.
המחקר כלל 24,011 בני 40 ומעלה בארה"ב – ובמסגרתו הם אכלו ארוחה אחת בלבד ביום. הממצאים קבעו כי קיים קשר בין דילוג על ארוחת הבוקר לסיכון גבוה יותר למות ממחלות לב וכלי דם, בעוד דילוג על ארוחת הצוהריים או הערב מקושר לסיכון גבוה לתמותה ממגוון סיבות, כולל מחלות לב וכלי דם.
כמו כן, אותו הסיכון נמצא גם בקרב אלה שאכלו את 3 הארוחות במהלך היום, אך עשו זאת קרוב מדי ולא בהפרש שעות מספיק. לדוגמה, אכילה של שתי ארוחות בהפרש של 4.5 שעות בלבד נחשבת לפער קטן מדי - ונדרש זמן גדול יותר בין ארוחה לארוחה.
"המחקר מצא שמי שנוהג לאכול ארוחה אחת בלבד ביום פוגע בבריאותו, בעוד שמי שאוכל יותר ארוחות מקטין את הסיכון", אמר האפידמיולוג ינגבו סאן מאוניברסיטת טנסי שהוביל את המחקר, "בהתבסס על הממצאים, אנו ממליצים לאכול לפחות 2 או 3 ארוחות לאורך היום ובהפרשי זמן משמעותיים אחת מהשנייה".
"מוביל לחוסר איזון בחילוף החומרים בגוף"
חשוב להדגיש, כי המחקר לא קבע באופן מובהק שדילוג על ארוחות מקצר את החיים, אלא מצא קשר בין מי שדילג על ארוחות לבין סיכון לתמותה. ייתכן שקיימים גורמים נוספים הקשורים ומשפיעים על הרגלי התזונה ואורך החיים. ולמרות זאת, החוקרים לקחו בחשבון משתנים שונים והרגלי אורח חיים של המשתתפים כמו עישון, צריכת אלכוהול, חוסר בפעילות גופנית – אך עדיין נמצא קשר בין הרגלי התזונה לסיכון לתמותה.
החוקרים אף הסבירו כי ישנו "הגיון מטבולי" במחקר. כלומר, אנשים שאוכלים ארוחה אחת ביום או שתי ארוחות ללא מרווח מספיק, צורכים יותר מדי אנרגיה בבת אחת. הדבר עלול להוביל לחוסר איזון בסוכר בגוף – ובעקבות זאת גם לחוסר איזון במטבוליזם (חילוף החומרים) - ולפגוע בבריאות.