אכילה מול הטלוויזיה היא אחת הפעולות הנפוצות ביותר בבתים רבים בישראל. הדבר למרות שמחקרים רבים כבר הוכיחו שאכילה במקביל לפעילות אחרת - מזיקה לבריאות ומובילה להשמנת יתר, בין היתר כי קשה יותר לשים לב לכמויות המזון. במשרד הבריאות מתייחסים כעת לבעיה הזו, שעשויה לצוץ גם בבתי הספר ובגנים, ומפרסמים המלצה חדשה שלפיה יש למזער הסחות דעת בזמן אכילה במסגרות חינוכיות - לא צפייה בטלוויזיה, לא שימוש בטלפון, אבל גם לא הכנת שיעורי בית בזמן האוכל.
"המסמך של משרד הבריאות סוקר מספר לא מבוטל של מחקרים שמצאו קשר בין חשיפה למסכים, בעיקר טלוויזיה לבין עלייה בצריכה של מזון או צריכה של מזון פחות בריא כמו מזון מעובד או שתייה מתוקה", אומרת ל-N12 נעמה שיראזי, תזונאית קלינית. עם זאת, היא מדגישה: "חשוב לציין שהמחקרים שמשרד הבריאות נשען עליהם, בדקו את זה בסביבה הביתית ולא נמצאים מחקרים איכותיים שבדקו את העניין בסביבת בית הספר, למרות שהמסמך מיועד לבתי הספר".
מעבר לכך, במשרד הבריאות מציינים שכדאי לאכול בחלל שמותאם לאכילה, כמו חדר אוכל, ולהעדיף זאת על פני אכילה בחללים אחרים, כמו בכיתת הלימוד. בין היתר מציינים במשרד כי כדאי ליצור מרחב פיזי ייעודי לאכילה, כזה שמקדם תזונה בריאה, ושיש בו שולחנות, כיסאות וברז כדי לשטוף ידיים. עם זאת, מציינים במשרד הבריאות כי ניתן גם להסב את המרחב הכיתתי לכזה שמותאם לאכילה, ולמשל לפנות ממנו את חומרי הלימוד.
חשיבות נוספת היא בהגדרת זמן האכילה - לפחות 20 דקות לכל ארוחה. המסמך מתייחס גם למורים כמודל לחיקוי עבור התלמידות והתלמידים. "כמו שאנחנו דורשים מההורים, כך צריך לדרוש גם מהמורים. המורה הוא ממש מודל לחיקוי, מסתכלים עליו ומחקים את ההתנהגות שלו. אם המורה לא אוכל ממתקים בבית הספר, אם המורה לא שותה שתייה ממותקת אלא בקבוק מים שצמוד אליו, אם המורה מקפיד בזמן ההפסקה לשבת ולאכול ובלי היסח דעת - כך יעשו התלמידים. ילדות קטנות שנוטות להתבייש לאכול בחברה, רואות את המורה שלהם אוכלת בחדווה, וכך הן מבינות שזו התנהגות נורמלית שלא צריך להתבייש בה".