"מוזיקה גורמת לך לאבד שליטה", שרה פעם הראפרית מיסי אליוט – כעת מתברר כי זה נכון גם לגבי עכברים. מדענים מצאו כי מקצב של מוזיקה לא סוחף רק בני אדם – אלא גם עכברים שנעים באופן אינסטינקטיבי לצלילים.

התובנות של החוקרים העמיקו עד למוח של החיה וכן למקורות הריקוד והמוזיקה. "העכברים הציגו סנכרון מולד לקצב, כלומר ללא שום אימון או תרגול מוקדם", סיפר ד"ר הירוקאזו טאקאשי מאוניברסיטת טוקיו. "למוזיקה יש השפעה חזקה על המוח וכן על הרגשות וההכרה שלנו", הוסיף.

בעוד שישנן דוגמאות רבות לחיות שרוקדות לצלילי מוזיקה, המחקר האחרון הוא ההוכחה המדעית הראשונה לכך. במחקר שפורסם בכתב העת Science Advances התקינו מד-תאוצה מיניאטורי מיוחד שימדוד את תנועות הראש של העכברים. לאחר מכן, נוגנה הסונטה של מוצארט לפסנתר בארבע מהירויות: 75% מהמהירות הרגילה של הסונטה, המהירות המקורית, פי 2 מהמהירות המקורית ופי 4 מהמהירות המקורית של היצירה. בנוסף, השתתפו במחקר 20 בני אדם שהתנדבו.

החוקרים סברו שהעכברים יעדיפו לשמוע את המוזיקה בקצב מהיר יותר מבני אדם וגם שקצב הלב שלהם יעלה בהתאמה. ובנוסף כי קצב המוח ינוע באופן זהה למשמע כל המהירויות והמקצבים. ואולם, בתוצאות המחקר נמצא כי הסנכרון המושלם למוזיקה בקרב בני האדם וכן בקרב העכברים היה באותו הקצב – הקרוב ביותר לזה המקורי של היצירה.

עוד מצאו החוקרים כי גם בני האדם וגם העכברים הניעו את הראש שלהם באותה המהירות למשמע המוזיקה. בהמשך מתכוונים החוקרים לבחון השפעות של תכונות נוספות של המוזיקה על המוח, כמו המלודיה וההרמוניה.