פיתוח ישראלי-אמריקני: כ-7 מיליארד אפרוחים זכרים מושמדים מדי שנה בשל היותם נחשבים ל"תוצר לוואי" של תעשיית ביצי המאכל. עכשיו, לראשונה בעולם, הצליחה חברה ישראלית ליצור טכנולוגיה שתגרום לתרנגולת להטיל ביצים מהן יבקעו נקבות בלבד. התרנגולת גולדה הצליחה במשימה ומובילה כיום דור חדש של תרנגולות, הזהות לחלוטין לזן התרנגולות המטילות ביצי מאכל ומשמשות כיום בחקלאות. המנהל הכללי לבריאות ובטיחות מזון של האיחוד האירופי אישר לשווק את הביצים של התרנגולות.
חברת Poultry by Huminn, אשר הוקמה בשיתוף חברת Huminn ומכון וולקני, דיווחה אתמול (שלישי) על ההישג המשמעותי. היא הצליחה להביא לפתרון לבעיית רווחת החי החמורה בתעשיית העופות, ומייתרת כל צורך במיונם והשמדתם של כ-7 מיליארד אפרוחים זכרים בני יומם בכל שנה, הנחשבים "תוצר לוואי מיותר" בתעשיית ביצי המאכל.
החברה, יחד עם צוות חוקרים ממכון וולקני בראשות ד״ר יובל צינמון הגיעו לפתרון המבוסס על טכנולוגיה שמעבירה תכונה ביולוגית לכרומוזומי המין של התרנגולת גולדה, כך שכל העוברים הזכרים שלה לא מתפתחים. בדרך זו, בנוסף לשיפור רווחת החי - מפחיתים כמעט במחצית את המשאבים הרבים הדרושים להדגרה, ואת עלויות המיון והשמדת האפרוחים הזכרים.
בשנים האחרונות ניכרת דרישה הולכת וגוברת לפתור את הסוגייה מצד רגולטורים ועמותות ברחבי העולם. בחודש פברואר 2022 החליטה ממשלת צרפת כי החל משנת 2023 יאסר לחלוטין הרג של אפרוחים זכרים בשטחה. החלטה זו מתווספת להחלטה גרמנית כי החל מ-2024 תאסור הרג אפרוחים זכרים.
יערית ויינבג, מנכ"לית החברה: "בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי במודעות ברחבי העולם בכל הנוגע לרווחת החי, אך מנגד לא נמצאו פתרונות מעשיים להפסקת התופעה המצערת של הרג האפרוחים הזכרים. אנחנו גאים ונרגשים להיות הראשונים בעולם להציע פתרון יעיל, עם תרומה משמעותית לכל שרשרת הערך, וכל זאת כאשר המדע הישראלי במרכז".
ד"ר יובל צינמון: "היקף שוק המטילות בעולם נאמד בכ-7 מיליארד תרנגולות מטילות ובעבור כל אחת מהן מושמד אפרוח זכר. ייצור ביצי המאכל בעולם נאמד בלמעלה מ- 2 טריליון ביצים לשנה - מעל 80 מיליון טון. נפלה בחלקי הזכות לעמוד בראש צוות חוקרים מעולים ומסורים, שפיתח פתרון יישומי לסוגיה המשפיעה במימדיה על כל אדם ועל בעלי חיים רבים כל כך".