הקפאת העוברים הארוכה אי פעם שהסתיימה בלידה: זוג תאומים נולדו בארה"ב לאחר שהיו עוברים שהוקפאו במשך 30 שנה. הם נתרמו על ידי זוג אנונימי באפריל 1992 - עד חודש מרץ האחרון, כשזוג מארה"ב החליטו לעשות בהם שימוש.

מדובר ב-5 עוברים שנשמרו בהקפאה בחנקן נוזלי בטמפרטורה של כ-200 מעלות מתחת לאפס במעבדת פוריות בחוף המערבי בארה"ב, עד שב-2007 הם הועברו לטנסי בתקווה שיימצא זוג שיוכל להשתמש בהם. לאחרונה הזוג רידג'ווי מארה"ב ביקש לאמץ אותם. 3 מהם הוכנסו לרחמה של האם רייצ'ל, שניים מהם נקלטו ובסוף חודש אוקטובר האחרון נולדו בריאים.

"יש משהו מדהים בזה", אמר האב פיליפ, "במובן מסוים הם הילדים הכי גדולים שלנו, אפילו שהם הכי קטנים. מעולם לא חשבנו על מספר הילדים שנביא. תמיד חשבנו שנביא כמה שאלוהים יאפשר לנו וברגע ששמענו על אימוץ עוברים, חשבנו שזה משהו שנרצה לעשות". לזוג רידג'ווי יש כבר 4 ילדים בני 8,6,3 ושנתיים שכולם הובאו לעולם בדרך טבעית.

פיליפ ורייצ'ל רידג'ווי מארה"ב, שאימצו את העוברים ש (צילום: cnn)
פיליפ ורייצ'ל רידג'ווי מארה"ב, שאימצו את העוברים שהוקפאו 30 שנה | צילום: cnn

פיליפ הסביר מה גרם להם להחליט לבקש את העוברים: "לא רצינו לקחת את העוברים שהוקפאו הכי הרבה זמן אי פעם, אלא פשוט ביקשנו את אלה שחיכו הכי הרבה זמן". הזוג הגיש בקשה מיוחדת לקבל את העוברים, אף שלא חוו קשיי פוריות, ולהתחשב בכך שהעוברים חיכו עשרות שנים ללא דורש. 

כך עובד התהליך

כשזוגות עוברים הפריה חוץ-גופית, הם לעיתים מייצרים יותר עוברים ממה שהם תכננו להביא. ניתן לשמור ולהקפיא את העוברים הללו לשימוש עתידי, לתרום אותם למחקר או לאנשים אחרים שמעוניינים להביא ילדים.

הקפאת עוברים - מעצמת פוריות (צילום: דוברות אסותא)
הקפאת עוברים - מעצמת פוריות | צילום: דוברות אסותא

במרכז הלאומי לשימור עוברים בארה"ב מסבירים כי "אימוץ עוברים" אינו תהליך אימוץ רגיל – אלא משתמשים במושג אימוץ כדי להמחיש את התהליך שבו זוג מגדלים ילדים שלא שייך להם גנטית וביולוגית. באגודה האמריקנית לפוריות מוחים על השימוש במושג אימוץ בהקשר זה, משום שלרוב זה נעשה בנוגע לילדים שכבר נולדו.

"אימוץ עוברים הוא תהליך רפואי", מבהירים במרכז הלאומי לשימור עוברים בארה"ב, שם הם דורשים שהזוג המאמץ יהיה גבר ואישה שנשואים לפחות 3 שנים. במרכז סיפרו כי עד כה הצליחו להביא לעולם 1,260 עוברים שהוקפאו.