רעש בבקשה: בטיקטוק יש באזז סביב טרנד חדש בשם "רעש חום". בדומה לאח שלו, "רעש לבן" שהוא רחש שמזכיר טלויזיה שלא עובדת, הרעש חום מתמקד בצלילים שדומים יותר לטבע - גלים מתנפצים על החוף, הד שנשמע בעמקים או כזה שבוקע מקונכייה.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The News Movement (@thenewsmovement)

 

השם של הרעש מתייחס לאו דווקא לצבע החום, אף על פי שבעברית הוא נודע גם כן בשם זה, אלא דווקא למי שחקר אותו - רוברט בראון. במהות שלו, רעש חום דומה לרעש לבן, אבל לא מכיל את התדרים הגבוהים.

 

@adhd_assist Brown noise has tons of evidence backing its relaxation and focus boosting effects. #evidencebased #science #brownnoise #adhd #adhdinwomen #adhdsquad ♬ Brown noise - Pure Brown Noise - Power of Noise

 

בסרטונים שמועלים לטיקטוק ולאינסטגרם טוענים שלהקשיב לרעש חום במשך 60 שניות עשוי לנו להירגע, להתרכז ואפילו להירדם. הדוגמאות הללו מובאות על רקע השימוש במכונות רעש לבן שנטען כי הן עוזרות לאנשים להירדם כבר משנות ה-60. עוד נאמר כי הרעש החום "להשתיק את המחשבות".

עוד מסופר כי הרעש החום יכול לעזור במיוחד לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז. הפרופסור דן ברלאו מאוניברסיטת רג'ס בקולורדו סיפר לגרדיאן הבריטי כי עדיין לא ברור מה אנשים חווים בזמן שהם מקשיבים לרעש חום. "יצירה של רעש חיצוני עשויה לעזור להיפטר ממחשבות" מספר ברלאו, ולכן הדבר עשוי לעזור לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז. עם זאת הוא מדגיש כי הנושא עדיין לא נחקר לעומק.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sound Oasis (@sound_oasis)

 

זאת ועוד, משתמשים בטיקטוק מדווחים כי איכות השינה שלהם השתפרה בזכות שימוש ברעש חום. ועדיין, ברלאו מציין כי השימוש בו לא מתאים לכולם: "יש הבדלים באופן המחשבה והפעולה של אנשים שונים", הוא מדגיש.