חלק גדול ממעבורת החלל ההרוסה צ'אלנג'ר נמצא קבור בתחתית האוקיינוס האטלנטי - יותר מ-3 עשורים לאחר האסון שבו נספו שבעת האסטרונאוטים, כך הודיע מרכז החלל קנדי של סוכנות החלל האמריקנית היום (בין חמישי לשישי).
מדובר באחד החלקים הגדולים של המעבורת: מעט גדול יותר מ-20 מטרים רבועים. המדענים בנאס"א מעריכים כי מדובר בחלק מבטן המעבורת, שכן יש עליו אריחים תרמיים מרובעים.
השבר מהמעבורת נמצא על קרקעית האוקיינוס מול חופי פלורידה, בקרבת מתן השיגור קייפ קנוורל. בסוכנות הידיעות AP מעדכנים כי משפחות הנספים באסון עודכנו. מייק צ'ינאלי, אחד המנהלים הבכירים בנאס"א אמר: "הרגשות חוזרים, זה מחזיר אותי למה שעברנו כולנו כאומה".
החלק התגלה בזמן שצוללנים חיפשו הריסות של מטוס ממלחמת העולם השנייה. סרטון של החלק שאותר נשלח לנאס"א, שם אימתו כי אכן מדובר בחלק מהמעבורת שהמריאה ב-28 בינואר 1986 והתפוצצה זמן קצר לאחר ההמראה. "הסרטון התת-ימי סיפק ראיות די ברורות ומשכנעות", אמר צ'אנלי.
מאז התאונה נמצאו כ-107 טונה של פסולת שקשורות לצ'אלנג'ר. מדובר בכ-47% מהמעבורת, ובהן גם מכל הדלק החיצוני שלה. נאס"א קברה את רוב ההריסות שמצאה, אך אחד החלקים מצידה השמאלי של צ'אלנג'ר מוצג למבקרים במרכז החלל קנדי - ליד מסגרת חלון תא הטייס החרוכה ממעבורת קולומביה שהתפרקה בשנת 2003 ועל סיפונה נהרג האסטרונאוט הישראלי אילן רמון ז"ל.