החלטה תקדימית: בוועידת האקלים שמתקיימת בימים אלו בשארם א-שיח' שבמצרים אושר הלילה (בין שבת לראשון) להקים קרן מיוחדת לסיוע למדינות עניות שנפגעו מאסונות טבע שנגרמו כתוצאה ממשבר האקלים. מדובר בהחלטה שמהווה ניצחון גדול ומשמעותי למדינות העניות – אלו שדרשו כבר תקופה ארוכה פיצויים. מדינות אלו סובלות בשנים האחרונות ממשברים חמורים כמו גלי חום, רעב, סופות ושיטפונות. על אף שהן סובלות באופן מיוחד ממשבר האקלים, מדובר על מדינות פחות מפותחות ומודרניות שבאופן קבוע פולטות פחות גזי חממה.
שרת האקלים של פקיסטן, מדינה שנפגעת לעיתים תכופות מאסונות טבע הביעה סיפוק מההחלטה: "מה שהתרחש בפקיסטן לא יישאר בפקיסטן, מסע בן 30 שנים התממש היום". 2022 והשנה שקדמה לה הפכו את פקיסטן למוקד של אסונות טבע שכוללים שיטפונות קשים ורעב כבד שמגיע כתוצאה מבצורת קטלנית.
מעצמות כמו ארה"ב וגרמניה וסין נמנעו עד כה מלאשר את המהלך מחשש שידרשו לשאת באחריות משפטית לפליטת גזי חממה לאורך ההיסטוריה – ובסופו של דבר לפצות את המדינות העניות בסכומי עתק. "אני מברך על ההחלטה להקים קרן אובדן ונזקים ולהפעילה בתקופה הקרובה. זה לא יספיק, אבל זה איתות פוליטי כדי לבנות מחדש אמון שנפגע", אמר מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש.
למרות השמחה על ההחלטה, לא הצליחו מנהיגי המדינות להכריע בסוגיות משמעותיות יותר כמו הפחתתה פליטת גזי חממה. ראש מחלקת האקלים באיחוד האירופי תקף: "זה לא מספיק. יותר מדי מדינות מפחדות ולא מוכנות להתקדם".