כמה פעמים מצאתם את עצמכם מול שולחן עמוס במטעמים מכל טוב, וגם אחרי שאכלתם ואכלתם ואכלתם – אתם פשוט לא מסוגלים להפסיק. למרות שאתם יודעים שזה מיותר ושבסוף תצטערו, אתם לוקחים עוד חתיכה מהפשטידה ועוד כף מהפסטה. אתם כמובן מצטערים על זה בסוף. לרוב מדובר רק בהרגשה כללית רעה וכאב בטן או צרבת. זה גם עלול להיות מסוכן, אבל האם אפשר למות מעודף מזון? באתר popsci רצו לבחון את הסוגיה ובדקו את זה בעזרת לא אחרת מאשר נקניקיה בלחמנייה.
אבל איך בודקים את הסוגייה? בעזרת תחרות אכילת נקניקיות כמובן. המסורת האמריקנית המטופשת של גברים ונשים עבי כרס שבולסים ללא הפסקה ערימה עצומה של נקניקיות מספקת לחוקרים נתונים על היכולת של הגוף להאביס את עצמו.
במחקר שערך הפיזיולוג ג'יימס סמוליגה מאוניברסיטת היי-פוינט בצפון קרוליינה הוא בחן 152 משתתפי תחרות האכילה שנמשכת לרוב עשר דקות. הוא גילה שאם מתבססים על מסה של נקניקייה ממוצעת ולחמנייה סטנדרטית, אדם מבוגר יכול לאכול 7-8 נקניקיות בדקה – זאת אומרת 70-80 בעשר דקות. מדובר על מספר אסטרונומי של 20,000 קלוריות עד שהגוף מתחיל לסגור מערכות ובמקרים קיצוניים זה יכול להגיע עד כדי מוות.
בראיונות שנערכו עם משתתפים אחרי התחרות הם דיווחו על הרגשה כללית רעה, עייפות ובחילות. למרבה המזל אף אחד עוד לא מת בשולחן התחרות אבל היו לא מעט משתתפים שאושפזו עם קרעים בוושט, הקאות לריאות ודרכי הנשימה ועוד שלל סיבוכים. צריך לזכור שרוב הנבדקים הם אכלנים תחרותיים שמאמנים את גופם לכמויות גדולות של מזון. סביר להניח כי רוב האנשים יפסיקו לאכול הרבה קודם לכן וכי הם עלולים לסבול מבעיות בריאותיות גם בכמויות קטנות יותר.