היישר ממצפה הכוכבים בחלל - העוצמתי ביותר שנבנה עד כה - הכינו בסוכנות החלל האירופית סרטון חסר תקדים באיכותו ובעומק מבטו אל תוך החלל. את תמונתה של ערפילית הטבעת הדרומית (קאלדוול 74) כבר ראינו ביום חשיפת התמונות הראשונות של ג׳יימס ווב, ועכשיו הסרטון החדש מראה את הדרך אליה. בזכות מראת הענק המותקנת בו.

הערפילית היא המקום שבו אירע מוות כובבי דרמטי למדי, במרחק 2,500 שנות אור. כוכב בגודלה של השמש הפסיק לייצר אנרגיה, והחל לייצר ענני ענק של גז המוזרקים אל החלל. המראה מרשים למדי. שלא כמו בטלסקופ האבל, שתופס את האור שאנחנו בעצמנו יכולים לראות - את הספקטרום הנראה, טלסקופ ווב תופס סוג אחר של אור: אור אינפרא-אדום, שאורך הגל שלו רב יותר.

חור שחור שצולם ע"י הטלסקופ ג'יימס ווב (צילום: NASA, ESA, CSA, and STScI)
חור שחור שצולם ע"י הטלסקופ ג'יימס ווב | צילום: NASA, ESA, CSA, and STScI
ערפילית קארינה (צילום: NASA)
ערפילית קארינה | צילום: NASA
ג'יימס ווב: התמונה העתיקה ביותר של היקום (צילום: : NASA, ESA, CSA, and STScI)
התמונה המרהיבה של היקום | צילום: : NASA, ESA, CSA, and STScI

הגלים הארוכים הללו יכולים לעבור דרך עננים, אבק כוכבי וגזים, אשר בעבר הפריעו לצילום; תוך שהם מאירים לנו אובייקטים אשר היו מצועפים או עכורים למראה בעבר. כך קורה עם הכוכב שפולט גזים, המצוי במרכז ערפילית הטבעת הדרומית.

"הוא מסיר את הכיסוי", הסבירה כבר בשנה שעברה האסטרונומית ג׳ין קרייטון מאוניברסיטת וויסקונסין-מילוואקי, לאתר Mashable, כשהיא מפרטת את תרומתו של טלסקופ ווב להבנה שלנו את המרחב הקוסמי.

החדשות הטובות הן שג׳יימס ווב רק התחיל את דרכו והוא עתיד עוד לחשוף בפנינו את הגלקסיות הקדומות ביותר ביקום, כמו גם את האטמוספירות של כוכבים מסתוריים שמחוץ למערכת השמש שלנו. הסרטון לוקח אותנו למסע אל הערפילית; הטלסקופ עצמו לוקח אותנו לצלילה בנבכי היקום.