לצד העליה בקריאות ללוכדי נחשים במקומות שונים בארץ, יש גם לא מעט מקרים של הכשות נחש שמגיעים לבתי החולים. במקרים הללו הזמן קריטי - ומתחילת העונה התרחשו עשרות מקרים של הכשות ארסיות.

נטע מירובסקי, שהוכשה על ידי נחש צפע, זוכרת בבירור את הכל. הכאב, הנסיעה המהירה עם אבא, והרגע שבו הגיעה לבית החולים בצפת - שם איבדה את ההכרה, והרופאים נאלצו להרדים ולהנשים אותה. "טיפלו בי 8 רופאים בו זמנית, הייתי בהתחלה מיון ואז לקחו אותי לחדר טראומה. הרדימו אותי ל-40  שעות והתעוררתי בשלישי בערב", היא מספרת. לדבריה, גם השפתיים וגם הרגליים התנפחו כתוצאה מההכשה, והיא עדיין מתקשה לדרוך על הרגל.

מיטה לידה בטיפול נמרץ שכב חייל צה"ל שגם אותו נחש צפע הכיש פעמיים לפני שבוע, ובמשך חמישה ימים ארוכים מצבו הוגדר קשה. גיא מרימצ'יק, שבנו נפצע קשה מהכשת נחש, סיפר: "סער היה בזעורה ועבר מתחת לעץ וצפע פשוט הכיש אותו בראש הכשה ראשונה. כשהוא הזיז את היד להזיז אותו אז הוא חטף גם באצבע". בבתי החולים ובמגן דוד אדום מזהים עלייה בהכשות נחשים השנה. מראשית שנת 2022 טופלו 84 מקרים, עליה של 15% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. בחודש מאי - דווחו 40 מקרים.

נחשים
בחודש מאי בלבד נרשמו 40 מקרי הכשה
נחשים
הכי חשוב - לא להתפנות לבד

אוראל ארזואן, פרמדיק מד"א ולוכד נחשים, מונה את הסיבות האפשריות לעלייה: "הנחשים רוצים להגיע לאזור מגורי בני אדם לחפש מזון - יכול להיות עכברים, שממיות, מגוון בעלי חיים,  וגם בגלל רצון למצוא מסתור". לדברי רחמים הרוש, אח אחראי בטיפול נמרץ במרכז הרפואי זיו, הדבר הכי חשוב אם הוכשתם הוא לא להתפנות לבד: "אתה נשאר לבד ואתה אומר 'טוב זה היה בקטנה', ולפעמים ה"בקטנה" זה מאוד מאוד גדולה".

על מי שהוכש לנוע כמה שפחות, ולהגיע מהר ככל האפשר לבית החולים כדי לקבל את הנסיוב. השבועות הקרובים ימשיכו להיות חמים, והסכנה מנחשים מוחשית מתמיד.